Vis studentum.no som: Mobil

Creative Industries Management - Bachelor

Handelshøyskolen BI
Sammendrag
Heltid
3 år, 180 studiepoeng
Bachelor
Ja

Creative Industries Management - Bachelor

CREATIVE INDUSTRIES MANAGEMENT

Dette studiet er en skreddersydd utdanning for deg som vil jobbe i en kreativ bransje, med spennende jobber på felt som musikk, film, design, spill, litteratur, scenekunst, visuell kunst og mye mer.

HVA LÆRER DU?

Kreativ næring er i vekst og skaper verdier for enkeltmennesker og for samfunnet. Næringen skaper kunst-, kultur- og underholdningsopplevelser samtidig som den har en betydelig økonomisk verdi. Studiet gir deg innsikt i sentrale sider ved kreativ næring. Du lærer:

 • Bransjekunnskap.Få en bred forståelse av den kreative næringen ved å lære om de forskjellige bransjene, slik som musikk, teater, litteratur, kunst, film, TV og design.
 • Ledelse.Bli leder for mennesker med stor lidenskap for kultur og kreative prosjekter.
 • Digitalisering.Forstå hva digitalisering betyr, og hvordan man kan bruke analyse av big data og de siste verktøyene for å fremme de kreative bransjene.
 • Finansiering.Sørg for at gode kulturprosjekter og kreative prosjekter faktisk blir realisert, ved hjelp av tradisjonell finansiering eller crowdfunding.
 • Jus.Forstå det opphavsrettslige grunnlaget for økonomien i kreativ næring og vit hvordan du skal forholde deg til det.

I studiet får du mulighet til å øve deg i praksis ved å gjennomføre en festival i Nydalen, og ved å starte egen bedrift. Samtidig vil du lære teorier som hjelper deg med å få en overordnet forståelse av bransjene.

Studiet er tett på kulturbyen Oslo. Du får møte mange av de viktigste aktørene i de kreative bransjene i løpet av studiet.

MULIGHETER I STUDIETIDEN

Du har flere muligheter som student på Creative Industries Management. Hvis du kan tenke deg å studere i utlandet, kan du ta utveksling i et semester. Har du mer lyst på konkret arbeidserfaring kan du ta et internship hos en bedrift.

Eventledelse

Som del av dette kurset vil du sammen med klassen din planlegge og gjennomføre en festival i Nydalen. Her får du være kreativ samtidig som du må jobbe strukturert. Du får trening i å samarbeide både med dine medstudenter og med aktører fra de kreative bransjene.

Oppstart av egen bedrift

I løpet av dette kurset skal du starte din egen bedrift innen kreativ næring. Her får du øve deg på ideutvikling, kommersialisering og oppsett av en bedrift. Du vil også få muligheten til å bli del av BIs startupmiljø

Videre studier/jobbmuligheter

HVA KAN DU BLI?

Kreativ næring trenger folk som kan dekke et bredt spekter av oppgaver. Du vil få kompetanse til å jobbe i rekke typer bedrifter, fra store selskaper og organisasjoner til små startups. Etter endt utdanning vil du kunne jobbe med:

 • Prosjektledelse og produksjonsoppgaver.Hjelp til med å strukturere kreative prosjekter for å sikre framdrift.
 • Markedsføring.Lag kampanjer og bidra med nye ideer for å promotere kultur og kreative produkter.
 • Kommunikasjonsoppgaver og sosiale medier.Jobb med å styre kreative virksomheters tilstedeværelse på tradisjonelle og nye medier.
 • Finansiering. Bruk din økonomiske kunnskap til å hjelpe finansering av kulturelle og kreative prosjekter.

Studiet gir deg også et godt grunnlag for etter hvert å kvalifisere deg til mer overordnede lederoppgaver.

HVA KAN DU STUDERE VIDERE?

Flere velger å gå videre på BI sine masterstudier etter endt studie for å stå enda bedre rustet i et krevende arbeidsmarked. Du kan velge:

 • Master i strategisk markedsføringsledelse
 • Master i ledelse og organisasjonspsykologi

I tillegg kan du også kvalifisere for andre mastergrader ved å ta tilleggskurs.

Opptakskrav/Søknad

Du trenger generell studiekompetanse og 35 konkurransepoeng for å komme inn på dette studiet.

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelor in Creative Industries Management

Handelshøyskolen BI

Handelshøyskolen BI

Handelshøyskolen BI er uavhengig vitenskapelig høyskole med studiesteder i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. Skolen er en av Europas største handelshøyskoler, og har ca. 20 000 studenter, ni institutter og og et vidt spekter av fagområder innen økonomi og administrasjon.

Handelshøyskolen BI er en selveiende stiftelse hvis formål ene og alene er undervisning og forskning, alt økonomisk overskudd brukes til å styrke BIs fag- og læringsmiljø.

Vis alle utdanninger fra Handelshøyskolen BI

Kontaktinformasjon til Handelshøyskolen BI

Handelshøyskolen BI

Nydalsveien 37
0484 Oslo

Tlf: 46 41 00 00

Studiested

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!