Vis studentum.no som: Mobil

Tverrkulturell forståelse og internasjonalt arbeid

Hald Internasjonale Senter

Tverrkulturell forståelse og internasjonalt arbeid

studenter på tribune

Tverrkulturell forståelse og internasjonalt arbeid

Opplev en ny kultur gjennom utveksling til utlandet. Ønsker du å oppleve en annen kultur men ikke bare dra på ferie? Studieåret hos oss gir deg et langvarig opphold i Sør-Amerika, Afrika eller Asia som utvekslingsdeltaker.

tre ulike utvekslingsprogram å velge mellom:

ACT NOW 
CONNECT 
INTERACT 

Vi tilbyr tre ulike utvekslingsprogram, og alle er støttet av NOREC (tidligere Fredskorpset). Dette er en del av den statlige utviklingspolitikken, og NOREC gir unge mennesker i Norge og utviklingsland mulighet til å oppleve hverandres virkelighet. Dette mener vi er en god og meningsfull utveksling hvor det blir lagt vekt på gjensidig læring. Skoleåret avsluttes med et åtte ukers etterkurs på senteret i Mandal. Her legges det vekt på debriefing, undervisning i våre fordypningsemner og ikke minst praktisk volontørarbeid. Her vil du få mulighet til å formidle noe av det du har opplevd i løpet av tiden på utveksling.

Act now

Act Now er Strømmestiftelsens utvekslingsprogram for unge-voksne. Deltakelse i Act Now gir praksis og innsikt i bistand og uviklingssamarbeid. Strømmestiftelsen ønsker å utrydde fattigdom gjennom å utruste mennesker til å hjelpe seg selv. Act Now er opptatt av rettferdighet og fattigdomsbekjempelse med et sterkt faglig ståsted innen bærekraftig utvikling. Act Now arbeider for å styrke unge ledere og øke ungdomsdeltakelsen både i Norge og i lokalsamfunn der Strømmestiftelsens partnerorganisasjoner arbeider.

Arbeidsområder:

 • Utdanning
 • Jobbskaping
 • Menneskerettigheter
 • Klima og miljø
 • Samfunnsbygging

Connect

Connect er NMS sitt utvekslingsprogram. NMS er en misjonsorganisasjon som arbeider for å bekjempe urettferdighet, dele troen på Jesus og utrydde fattigdom. Connect er et program der du får fordype deg i troen, øke din kulturforståelse, vokse som leder og engasjere deg i arbeidet for å bekjempe fattigdom og urettferdighet.

I løp av året på Connect får du være en del av arbeidet som NMS driver og kan få bety en forskjell for mennesker i andre deler av verden. For skoleåret 2020-2021 er det praksisplasser i Brasil, Hongkong og på Madagaskar der du deltar i arbeidet til NMS sine partnerorganisasjoner. Arbeid med ungdom kommer til å være en av hovedoppgavene på alle praksisstedene. Noen steder er det ungdomsarbeid i kirken og smågrupper, mens andre steder arbeider du med sosialt arbeid for vanskeligstilte ungdom.

Interact

Interact er Laget (NKSS) sitt utvekslingsprogram. Vi er en del av det internasjonale nettverket IFES med arbeid i over 160 land. Du vil garantert lære mye om deg selv og om Gud. Med forankring i Bibelen og undervisning i ledelse er du bedre rustet til å dele Jesu kjærlighet i praksis.

Arbeidsområder:

 • Lærer
 • Ledertrening
 • Barneprosjekt
 • Ungdom
 • Bibel
 • Bibeloversettelse
For kontakt eller mer informasjon om Tverrkulturell forståelse og internasjonalt arbeid, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

 • Det kreves fullført treårig videregående opplæring eller godkjent realkompetanse for å bli tatt opp som student.
 • Programmet passer best for personer i alderen 19-25 år.
 • Språkkunnskap, organisasjonserfaring, innstilling og motivasjon vil vektlegges ved opptaksprøven (intervju).
 • Yrkeserfaring eller utdannelse fra høyskole og universitet er en fordel.

Studiefakta, Tittel m.m

Studiet i Tverrkulturell forståelse og internasjonalt arbeid tilsvarer 60 studiepoeng på fagskolenivå. Disse poengene kan ved enkelte høyskoler og universiteter innpasses i studier på høyere nivå. Hald har inngått samarbeidsavtaler med NLA Høgskolen og VID Vitenskapelige høyskole om innpass. Du får to tilleggspoeng for opptak til høyere utdanning dersom du fullfører et år på Hald Internasjonale Senter. 

Kostnader

 • Egenandelen er kr. 99 000,- Da dekkes alle utgifter i forbindelse med oppholdet på Hald og på praksisstedet (kost og losji i Norge og på praksissted, reise, visum, undervisning etc.).
 • Du må beregne noe ekstra kostnader til vaksinasjon, bøker og lommepenger utenom.
 • Hald Internasjonale Senter er en fagskole godkjent av NOKUT. Studentene kan søke om lån og stipend fra Statens Lånekasse for utdanning.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Tverrkulturell forståelse og internasjonalt arbeid.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Hald Internasjonale Senter

undervisning i klasserom i utlandet

Hald Internasjonale Senter

Opplev en ny kultur gjennom utveksling til utlandet. Ønsker du å oppleve en annen kultur men ikke bare dra på ferie? Studieåret hos oss gir deg et langvarig opphold i Sør-Amerika, Afrika eller Asia som utvekslingsdeltaker. Hald Internasjonale Senter er en fagskole i tverrkulturell forståelse og internasjonalt arbeid.

Utveksling til utlandet

Vi tilbyr tre ulike utvekslingsprogram: ACT NOW, CONNECT og INTERACT. Alle våre utvekslingsprogram er støttet av NOREC. Dette er en del av den statlige utviklingspolitikken, og NOREC gir unge mennesker i Norge og utviklingsland mulighet til å oppleve hverandres virkelighet. Dette mener vi er en god og meningsfull utveksling hvor det blir lagt vekt på gjensidig læring. Skoleåret avsluttes med et åtte ukers etterkurs på senteret i Mandal. Her legges det vekt på debriefing, undervisning i våre fordypningsemner og ikke minst praktisk volontørarbeid. Her vil du få mulighet til å formidle noe av det du har opplevd i løpet av tiden på utveksling.

Skoleområdet

Undervisningen finner sted i hovedsalen som kan romme 150 studenter. Vi har to internatbygg med til sammen 13 tomannsrom og 19 firemannsrom. Alle rom har eget bad med dusj og toalett. Hvert internatbygg har eget vaskerom med vaskemaskiner og tørketrommel. Som student i kursperioden vil du dele rom med andre norske og/eller internasjonale studenter. Hald har store gressplener til ballspill/turneringer og egen volleyballbane. Den store salen kan på kveldstid brukes til film- eller musikkvelder, kulturkvelder, møter etc.

Kjøkken

Maten på Hald er kjent for å være svært god. Det serveres alt fra tradisjonell norsk hverdagsmat til internasjonalt inspirert mat. Studentene får servert tre måltider per dag og i tillegg et fruktmåltid og et snackmåltid. Det er også et studentkjøkken hvor det er mulig å lage enkle måltider selv.

Mandal

Mandal er Norges sydligste by med rundt 15 000 innbyggere. Det er en hyggelig by med hvitmalt trehusbebyggelse, gode restauranter og kafèer, nytt kulturhus med kino og nytt Amfi-kjøpesenter bare femten minutters gåavstand fra skolen. Mandal har også en flott svømmehall og gode fotballbaner i nærområdet til skolen. Få minutters gange fra sentrum ligger den 800m lange stranden Sjøsanden! Furulunden omkranser strendene og er Mandals fineste turområde. I nærheten av skolen er det også et turområde, Hålandsheia, som egner seg for tur/jogging. 

Få et friår med mening

Dersom du ønsker et friår med mening, kan vi trygt si at ved å velge Hald Internasjonale Senter vil du skape minner du har glede av for resten av livet. Ikke nøl med å ta kontakt dersom du har spørsmål angående utveksling ved Hald Internasjonale Senter. Vi slår gjerne av en prat med deg! 

Vis alle utdanninger fra Hald Internasjonale Senter

Kontaktinformasjon til Hald Internasjonale Senter

Hald Internasjonale Senter

Halseveien 37
N-4517 Mandal

Tlf: +47 38 26 01 00
Fax +47 38 26 01 01
www.hald.no

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Tverrkulturell forståelse og internasjonalt arbeid:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!