Vis studentum.no som: Mobil

Delta på den Digitale Utdanningsmessen den 16. november 2021 🎓💻 Les mer

Work & Travel Japan

GoXplore Norge
Sammendrag
Heltid
Opptil 12 måneder
Jobb og frivillig arbeid
Oppstart: Ulike muligheter, kontakt GoXplore - Japan
Japan

Work & Travel Japan

japan

Jobb og reis i Japan 

Jobb, reis og lær deg japansk med oppholds- og arbeidsvisum i Japan i inntil ett år! Du får frihet til å jobbe og reise rundt som du selv ønsker. Kombiner dette med for eksempel en jorda-rundt-reise for en opplevelse du aldri vil glemme!

Work & Travel Japan

Er du klar for et år helt utenom det vanlige? Da er Japan stedet for deg!
Japan er Anime og Mangaens fødested og det perfekte sted for deg som er klar for å oppleve noe som er helt annerledes - og så totalt forskjellig fra det kjære, kjente Norge. I 2013 ble norske og japanske myndigheter enige om å åpne for at nordmenn i alderen 18 til 30 år skal få mulighet til å arbeide i Japan under et Working Holiday Visa, i en periode på opptil 12 måneder. Formålet med avtalen er å skape større forståelse og innsikt i den japanske kulturen, som er så vidt forskjellig fra vår egen, og skal være en mulighet for unge å spe på reisekassen underveis.

Jobb

Spesielt med Japan er at du kan velge mellom tre forskjellige Work & Travel programmer; Work & Travel, All Set Farm Placement, All Set Ryokan Hotel Placement. Hvilket du velger er helt opp til deg og hvor mye du ønsker at vi skal organisere før avreise. Work & Travel er vårt mest fleksible program der vi hjelper deg å finne jobb først etter ankomst. På våre All Set-programmer er du imidlertid garantert 6 jobbintervjuer, enten til gårdsarbeid eller et tradisjonelt japansk hotell, før avreise.

Uavhengig av hvilket program du velger, ankommer du først vårt 'Shared House' i Tokyo for et orienteringsmøte med vår partner i Japan. I løpet av dette møtet vil du få informasjon om skattekort, bankkonto, hjelp til å oversette CV og søknad til japansk, hjelp til å fylle ut et 'recidency card' og vil få andre praktiske tips og råd rundt jobbsøkeprosessen. Vår partners kontor ligger i samme bygg som kollektivet der du bor, der du kan få hjelp og veiledning i løpet av hele oppholdet ditt.

Work & Travel Standard

I løpet av de neste dagene vil vår partner ta deg med til et jobbsenter - altså et vikarbyrå som fokuserer spesifikt på å få utenlandske statsborgere ut i arbeid. På dette møtet finner dere ut hva slags jobb som vil passe deg best med tanke på hvilke ønsker og erfaringer du har.

Vanlige jobber å få i Japan er:

 • Restaurant og café
 • Engelsktalende barnehager eller som barnepike
 • I butikk (krever gode språkferigheter)
 • Hotell og resort
 • Fabrikkarbeid
 • Engelsklærer
 • Språkcafé
 • Renholder

Farm Placement

Dette er programmet for deg som vil være godt forberedt og være sikret jobb før avreise fra Norge! Du er garantert opptil 6 jobbintervjuer før avreise for arbeid på et japansk gårdsbruk, der du virkelig vil lære japansk kultur å kjenne. Vi har avtaler med alt fra små familiedrevne gårder, til større gårdsbruk med mange ansatte. Japanere tar gårdsarbeid og matvareproduksjon veldig alvorlig og streber etter perfeksjon og høy kvalitet på produktene de leverer, noe du raskt vil lære!

Vi samarbeider med gårder over hele Japan og vil kunne finne akkurat den gården som passer best for deg.

På dette programmet forventes det at du tar i et tak, da bonden ofte er avhengig av din hjelp mens du er på gården. Du vil arbeide i 6 dager i uken, 8 timer om dagen - som er normal arbeidstid i Japan. Arbeidet er imidlertid ofte både utrolig givende og ikke minst lærerikt, i tillegg til at du i løpet av oppholdet virkelig vil få testet språkferdighetene dine! Da det er svært få som snakker engelsk på den japanske landsbygda, må du kunne grunnleggende japansk for å delta på dette programmet.

Ryokan Hotel Placement

På Ryokan Hotel Placement er du garantert opptil 6 jobbintervjuer før avreise på et tradisjonelt japansk Ryokan hotell. Det som gjør Ryokan så spesielt, er det unike japanske utseende og det eksepsjonelt høye servicenivået! Et Ryokan er ikke som et vanlig hotell og ligner mer på et vertshus der gjesten virkelig blir fordypet i den japanske kulturen. Eierene av hotellet fokuserer på å preservere fremfor å modernisere, og er grunnen til at de ansatte gjerne går i tradisjonelle plagg som kimono og du ligger på tatami-matter fremfor madrasser. Normal arbeidstid i Japan er 48 timer i uken.

Vanlige arbeidsoppgaver inkluderer:

 • Renhold
 • Gjøre rommene klar for for natten
 • Oppvask og andre arbeidsoppgaver på kjøkken
 • Ønske gjester velkommen
 • Vedlikehold og renhold av onsen-området

Ski Resort Placement

Nå kan du endelig oppfylle drømmen om å jobbe som ski-instruktør! Eller kanskje du heller vil jobbe på hotell som entertainer eller med barnepass? Vi samarbeider med ski resorter i Hokkaido og Nagano prefecture og kan garantere deg jobb allerede før du reiser fra Norge.

For å kunne delta på Ski Resort programmet, må du oppfylle ett av følgende krav:

 • Du er over 20 år gammel
 • Du kan japansk på et konversasjonsnivå
 • Du har sertifikat som ski eller snowboard instruktør, eller er villig til å betale for et slik kurs i Japan
 • Du har jobbet eller fått yrkesrettet opplæring som kokk over en periode på 3 år

Jobbene innebærer at du kan jobbe en sesong (sommer eller vinter) enten som sportsinstruktør, hotellansatt, entertainer eller med barnepass. Det beste er at det ikke er noen språkkrav - så jobben kan du få helt uten å kunne japansk! Dette forutsetter imidlertid at du snakker godt engelsk. Du må kunne jobbe minst 3 måneder for å delta på dette programmet, men med mulighet til å jobbe en full sesong. Du må være minimum 20 år for å delta på dette programmet. Lønnen på dette programmet vil ligge på rundt 950 JPY i timen.

Hotell/service jobb

Resepsjonist, servitør, kjøkkenassistent, piccolo, oppvaskansvarlig, renholder. Det er ikke nødvendig med tidligere erfaring. Timelønnen for disse stillingene er 950 yen og du må regne med å jobbe 40-timer per uke.

Sportsinstruktør

Snowboard- og skiinstruktør, tennis-, bueskyting-, mountain biking- og yoga-instruktør. Det er vesentlig med tidligere erfaring innenfor disse feltene og du må kunne vise til lisens/profesjonell kvalifikasjon. Lønnen avhenger av tidligere erfaring.

Entertainer

Du vil underholde gjestene i løpet av dagen og delta i oppsatte kveldsshow på resorten, samt gjøre aktiviteter med barna. Det er vesentlig med tidligere erfaring innenfor disse feltene. Lønnen avhenger av tidligere erfaring.

For kontakt eller mer informasjon om Work & Travel Japan, vennligst fyll inn en interessemelding.

Hvem kan delta?

 • Mellom 18 og 30 år
 • Norsk statsborger
 • Du kan ikke ha forsørgeransvar
 • God vandel
 • Å kunne litt japansk er en fordel (høyere språkkrav for All Set-programmene)
 • Gode engelskkunnskaper er en fordel

Boforhold

Det er inkludert 4 ukers husleie på det som kalles et 'Shared House'. Dette er mer som et kollektiv enn et hostell og det stilles derfor visse krav til beboerne; som at du lager din egen mat og rydder og vasker opp etter deg. Her vil du møte andre deltakere fra Norge, men også andre deler av verden. Denne boformen er både sosial og rimelig, og mange av deltakerne velger å fortsette å bo i Shared Houses under hele oppholdet.

Vårt Shared House ligger sentralt i Tokyo, i Koto-ku-distriktet. I samme bygget finner du kontorene til vår partner i Japan, som vil hjelpe deg med alt det praktiske i forbindelse med oppholdet ditt! Ønsker du enkeltrom/dobbeltrom kan vi også undersøke dette for deg.

Husleien i Tokyo er blant de dyreste i verden og du må forvente å betale ca. 30% mer dersom du ønsker å bo i en leilighet, fremfor i våre Shared Houses. Har du lyst til å utforske Japan utover Tokyo, gir vi deg hjelp til å finne bolig her.

Farm Placement

På vårt All Set Farm Placement-program, får du kost og losji mot et fast trekk i din månedslønn. Det kommer an på hvilken gård du blir plassert på, men det er mest vanlig å bo enten på selve gården med bonden på såkalte 'tamami-rooms' eller på egne 'Farm Staff Houses'. Enten står arbeidsgiver for tilbereding av maten, eller så får du matvarene til å forberede egne måltider.

Ryokan Hotel Placement

På vårt All Set Ryokan Placement-program, bor du enten på enkeltrom eller i sovesal på et 'Staff House' i nærheten av hotellet du jobber på. Tilbys du kost og losji på din arbeidsplass, vil kostnaden bli trukket fra din månedlige lønn.

Hotel Resort Placement

Resorten blir din bolig under oppholdet ditt og du får enkeltrom som du kun betaler 5000 yen for per måned (ca. 360,-)! Måltidene dine kan du kjøpe i ansattekantinen for kun 300 yen (ca. 20,-) per måltid.

Kostnader

 • Standard (inkl 4 uker japansk): kr 20 500
 • Standard (uten 4 uker japansk): kr 12 050
 • All Set Farm Work: kr  21 900
 • All Set Ryokan: kr 21 900
 • All Set Ski-Resort (uten 4 uker japansk): kr 14 150

Vi sender deg automatisk et forslag på reise tur/retur Oslo-Tokyo. Siden vi anbefaler deg å benytte sjansen til å utforske flere land på vei hjem er det selvfølgelig ikke noe problem å legge til stopp på hjemveien dersom du ønsker det. Om du ønsker å legge til stopp på hjemreisen blir det et pristillegg avhengig av hvilken rute du velger.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Work & Travel Japan.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

GoXplore Norge

goxplore

GoXplore: Jobb + reis i utlandet

GoXplore er Nordens største spesialist i å kombinere reiser og jobb verden rundt. 

Kunne du tenke deg å jobbe med løver og elefanter i Zimbabwe og bli en del av ALERTs 3-stegsprosess for å øke løvebestanden i Afrika? Frister det å bo rett ved stranden og bidra til å bevare havskilpaddebestanden i fantastiske Sri Lanka? Eller hva med å jobbe frivillig i Namibia og få muligheten til nærkontakt med fantastiske afrikanske dyr som leopard, løve, bavianer, gepard, antilope, hester og mange flere? Gjennom GoXplore får du et unikt og utrolig eventyr!

Jobb- og reisemuligheter i utlandet

GoXplore AS tilbyr jobb- og reisemuligheter i utlandet. Ved å være spesialist på reiser hvor man jobber som en del av turen, ønsker vi å at våre deltakere skal oppleve mye mer enn om de reiser som vanlige turister. Vi ønsker at jobbingen skal føre til at de kommer nærmere kulturen og menneskene på stedene de besøker, og dermed få en dypere forståelse for hvordan det er å leve i det landet.

High School USA – utveksling i USA

GoXplore tilbyr også utvekslingsprogrammer i USA. Dette innebærer at du bytter ett eller to semestre på videregående skole i Norge mot det samme i USA. Dette er en fantastisk mulighet som vil gi deg enorme fordeler i ditt fremtidige arbeidsliv – og ikke minst på det personlige plan.

 Les mer om High School USA her!


ville dyr

Hvorfor GoXplore?

Vi som jobber her hos GoXplore er selv lidenskapelig opptatt av reising, har selv deltatt på flere av programmene våre og deler gjerne av vår personlige erfaring når det kommer til programmene. Det å reise på et av våre programmer gjør at du vil oppleve kulturen på nært hold og du vil få en helt annen opplevelse enn ved å reise som vanlig turist. For oss er det viktig at du får mest mulig ut av oppholdet ditt, at du får minner for livet og opplevelser andre bare kan drømme om.

Sikkerhet, trygghet, service

 • Vi har samlet over 50 års erfaring med Work & Travel og frivillighetsreiser og har med årene blitt Skandinavias største ekspert på denne type utenlandsopphold. Du kan dermed være trygg på at vi vet hva vi snakker om.
 • Uansett om du skal reise som frivillig, jobbe i Australia eller velge noen av våre andre program, så hjelper vi deg med det du trenger for nettopp din reise. Alt i fra informasjon om visum, booke reiser, ordne med skattenummer til opprettelse av bankkonto. Det finnes ingen dumme spørsmål, så det er bare å spørre! Vi hjelper deg gjerne.
 • Vi gir deg personlig oppfølging gjennom hele prosessen, fra før avreise til etter du kommer hjem.
 • Vi har tre lag med sikkerhet; kjente partnere som vi sjekker nøye på forhånd og besøker jevnlig, godkjente flyselskaper og et bra forsikringsselskap.
 • Du får tilgang til et eget "log in"-område. Her vil all informasjon angående ditt eventyr ligge samlet på ett sted så du slipper å lete, og du kan til og med tjene penger her.
 • Vi verdsetter sikkerheten for våre reisende og menneskene de skal jobbe med høyt. Alle som skal arbeide som frivillig gjennom oss, må derfor sende oss vandelsattest.
 • På alle våre programmer har vi nødnumre som du som deltaker kan benytte døgnet rundt.
 • Vi gir deg mulighet til å kontakte andre deltakere (både fra Norge, Sverige og Finland) som reiser til samme program som deg. Du får også mulighet til å kontakte noen som allerede har deltatt på programmet.
 • Etter hjemkomst får du en attest på ditt eventyr utenlands, en bra måte å vise til din personlige utvikling!

Engasjement, tilgjengelighet

 • Informasjonsmøter og ulike messer gjør at vi er tilgjengelige for spørsmål ikke bare på kontoret i Oslo. Du kan selvfølgelig også booke et personlig møte med oss.
 • Vi har valgt å kun fokusere på et begrenset antall programmer for å kunne holde et høyt kunnskapsnivå og dermed kunne gi deg best mulig service. Vi besøker også programmene for å kunne vite i detalj hva det er vi tilbyr.
 • Vi jobber med lokale partnere for å sikre at programprisen kommer lokalbefolkningen til gode.
 • Vi har som policy å besvare alle dine spørsmål innen 24 timer. Du vil få tildelt en egen kontaktperson som hjelper deg gjennom hele prosessen og som du selvfølgelig også kan kontakte i løpet av reisen dersom det er noe du lurer på eller trenger hjelp med.

reise

Vis alle utdanninger fra GoXplore Norge
Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Work & Travel Japan:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!