Wildlife Rescue Centre

GoXplore Norge
Sammendrag
Jobb og frivillig arbeid
Namibia
Fra 2 uker til 12 uker
Heltid
Ulike muligheter, kontakt GoXplore
Klasserom

Wildlife Rescue Centre

namibia

Frivillig arbeid med dyr i Namibia

Jobb som frivillig i Namibia, og få muligheten til nærkontakt med fantastiske afrikanske dyr som leopard, løve, bavianer, gepard, antilope, hester, og mange flere. Et unikt og utrolig eventyr venter på deg!

Wildlife Rescue Centre

N/A'an ku SÉ (Naankuse) ligger ca. 40 km utenfor Windhoek, og drives av en veldig dedikert og miljøbevisst kvinne ved navn Marlice van Vuuren. Hun driver dette sammen med sin mann og familie. Marlice er kjent i Namibia for å være en miljøforekjemper og dyrevenn. Hun er ikke bare opptatt av naturen og dyrene, men er også opptatt av å kunne hjelpe det lokale stammefolket, San Bushmen, som regnes for å være de eldste menneskene i verden. De har blant annet en egen skole på prosjektet for barna og en helsestasjon.

Gården ligger i et naturreservat som er 3200 hektar stort, og som er et fantastisk naturområde, og man får virkelig oppleve Namibias vakre natur på sitt beste. Prosjektets mål er å beskytte og bevare den skjøre naturen og ikke minst dyrelivet. Deres intensjon er at gården og reservatet skal være et trygt sted for foreldreløse og skadde dyr som trenger hjelp, pleie og rehabilitering. Den grunnleggende visjonen er at ville dyr hører hjemme i naturen, og de er fokusert på rehabilitering av skadde dyr med mål om at de skal kunne slippes helt fri igjen, og leve videre uten påvirkning eller innblanding av mennesker. Dessverre er ikke alle dyr som kommer til prosjektet i stand til å bli satt tilbake i naturen av ulike årsaker. Disse dyrene får allikevel en ny sjanse til å leve et trygt og godt liv på gården, og får den beste oppfølgingen og omsorgen de kan få.

Mange av dyrene som har kommet til gården, har kommet dit fordi de har blitt funnet hardt skadet, blitt foreldreløse, blitt holdt som kjæledyr eller blitt holdt i fangenskap under dårlige forhold uten mulighet til å kunne klare seg på egenhånd i naturen. Ingen av disse dyrene hadde overlevd i naturen dersom de ikke hadde kommet til Naankuse, og fått pleie, mat og medisin. Er det muligheter for at dyrene kan bli 100% rehabilitert slik at de kan klare seg på egenhånd i det fri, så er det første alternativ. De ønsker ikke å beholde dyr på reservatet som fint kan klare seg på egenhånd.

Ingen dyr blir bortvist, og prosjektet ønsker å beskytte og hjelpe dyrene uansett dyreart. En liten fugl har like stor betydning som en løve. Alle dyr har lik verdi, og alle får en ny sjanse hos Naankuse.

Som frivillig vil du oppleve at du er en del av et seriøst og dyktig team som setter all sin tid til bevaring av naturen og til dyrene. Du vil få muligheten til å jobbe hands on med dyr som trenger pleie og aktivisering. Du har også muligheten til å kombinere ditt opphold med småprosjekter som å jobbe med hest, jobbe på skolen som er startet for barna til San-folket, eller bli med research-teamet.

The Clever Cubs School

Prosjektet startet i 2009 en skole på området for barna til de som jobber på gården. Som frivillig på Naankuse så kan noen av oppgavene i løpet av prosjekttiden innebære å hjelpe til på skolen.

Skolen ble åpnet som et skoletilbud til San-barna slik at de har muligheten og tilgang til skole, noe de ikke hadde fått ellers. Foreldrene jobber på gården og i reservatet mens barna går på den lokale skolen. Skolen er også gratis slik at her får alle muligheten til skolegang. Skolen gir barna mulighet til fullt pensum inkludert engelsk, matematikk, kunst, formgivning, sport og miljørettet fag. Samt de lærer å skrive og lese. Prosjektet jobber også for at de eldre barna etterhvert får muligheten til å gå på skole i Windhoek for å kunne fortsette sin utdannelse. San-barna er kjent for å være veldig imøtekommende, vennlige og entusiastiske. Barna elsker å møte nye folk, lære nye ting, og det er umulig og ikke bli smittet av deres utrolige entusiasme og store smil.

Merk at du må binde deg til å jobbe i minimum 5 dager på Clever Cubs School. For å være sikker på at skolen er åpen i perioden du skal reise, ta kontakt med oss!

Arbeidsoppgaver

Gården er stor, og det finnes mange forskjellige arter på gården hvor hvert eneste dyr er like viktig som det andre. Det kommer stadig flere dyr som trenger hjelp, og oppgavene vil være mange og varierende. Du vil nok ikke kjede deg på dette programmet, og det fins alltid noe man kan gjøre.

Som frivillig vil du få muligheten til å jobbe hands on med blant annet store kattedyr, bavianer og andre dyr på prosjektet. Du vil lære om hvordan deres adferdsmønster er, og lære om de ulike dyreartene. Dersom det er cubs på prosjektet vil du lære hvordan du skal ta vare på dem og hvordan du skal mate og stelle dem. Du vil hjelpe til med å stelle dersom det er noen syke dyr på prosjektet, og du vil lære fra de ansatte hvordan du best mulig med din hjelp kan bevare det afrikanske dyrelivet og økosystemet. Målet til prosjektet er å kunne sette de dyrene som har mulighet ut i det fri igjen, slik at de kan fortsette å leve uten påvirkning og innblanding fra mennesker. De dyrene som ikke kan settes fri igjen, ønsker prosjektet å gjøre det så fritt og komfortabelt som mulig for, slik at de vil kunne leve sitt liv i trygge omgivelser.

De som jobber på prosjektet vil gi deg innføring og undervisning i hvordan man tar vare på hvert enkelt dyr da de har alle forskjellige behov. De dyrene som skal bli re-introdusert til det fri igjen, vil du ha mindre kontakt med da prosjektet ønsker at de skal være så ville som det lar seg gjøre.

På prosjektet jobber man i grupper der man roterer på arbeidsoppgaver hver dag. Man har to hovedoppgaver om dagen. Det tar vanligvis rundt 10 dager før man har fått vært med på alle oppgavene, slik at vi anbefaler minimum 2 uker på hovedgården, samt research-uker for å få mest ut av oppholdet.

Arbeidsoppgaver (varierer utifra behov)

 • Aktivisere dyrene i form av lek/aktiviteter
 • Stelle og gi omsorg til cubs, dersom det er cubs på prosjektet
 • Delta og assistere med matforberedelser og mating av dyrene
 • Stelle og gi omsorg til syke dyr dersom det er behov,
  og overnatte sammen med dyret ved behov av overvåking
 • Gå tur med baby-bavianene
 • Delta på aktiviteter som game count og å lage vannhull
 • Delta på vaksinering og undersøkelser av syke dyr
 • Rengjøring av bur og innhegninger
 • Assistere på den lokale skolen på gården
 • Delta på det generelle vedlikeholdsarbeidet på gården

Forbehold: antall dyr og deres art kan variere.

Veterinærkurs

2 ganger i året er det mulig å være med på et 10-dagers veterinærkurs på Naankuse. Da vil jobbe side om side og lære av Naankuse sin egen veterinær. Dette er et program som vil være egnet kun for veterinærstudenter eller kvalifiserte veterinærer. Dersom dette høres interessant ut ta kontakt for mer informasjon.

Hvem kan delta?

For å delta på dette programmet må du være over 18 år gammel. Det er ingen øvrig aldersgrense, så lenge du er glad i dyr, har god fysisk form og ikke er redd for å ta i et tak vil dette programmet passe for alle! Siden prosjektet håndterer ville dyr er det viktig at du er fleksibel. Ingen dag vil være lik i villdyrenes rike! Siden du skal ha med ville dyr å gjøre er det viktig å følge sikre retningslinjer. Naturfargede klær og ydmyk oppførsel er viktig. Det er også viktig med gode engelskkunnskaper.

Boforhold

Det finnes ulike boalternativer på gården. Du får vite hvilken av de du skal bo i når du ankommer.

1.Rom i hus: Som frivillig bor du i rom med 3-4 andre frivillige men 2 køyesenger og garderobe, skrivebord og speil.
2.Telt: tilhører hovedhuset: 2 personer - dusj og toalett utenfor teltet.
3.Bushcamp: ligger ca. 15 min fra hovedgården, telt med egen dusj og toalett.

Det varme vannet er oppvarmet med solcellepanel, så det er begrenset hvor lenge du kan stå under en varm dusj. Det er ikke strøm i rom/teltene, men du kan få ladet ting i fellesområdet.

Tre måltider per dag er inkludert i programprisen og dette er internasjonal mat.
Vegeterianere og andre med særskilte matønsker er selvfølgelig også velkommen. Dette må da prosjektet vite om i god tid på forhånd. Vannet er trygt å drikke på prosjektet så lenge det tappes under halvtak. I helgene arrangeres det ofte lokal Braii (grilling). Du har mulighet til å kjøpe drikke, snacks og røyk i den lokale butikken på prosjektet, men merk at ting som solkrem etc må kjøpes i Windhoek.

Prosjektet tilbyr vaskeri-tjeneste, men undertøy og sokker må vaskes selv.

Kostnader

 • 2 uker: kr 12 400
 • 3 uker: kr 17 300
 • 4 uker: kr 22 250
 • 5 uker: kr 27 200
 • 6 uker: kr 32 100
 • 7 uker: kr 36 150
 • 8 uker: kr 39 350
 • 9 uker: kr 42 800
 • 10 uker: kr 46 600
 • 11 uker: kr 50 250
 • 12 uker: kr 53 800
 • Rhino Rangers 2 uker: kr 17 150
 • Neuras/Kanaan/Mangetti 1 uke: kr 6600

GoXplore Norge

goxplore

GoXplore: Jobb + reis i utlandet

GoXplore er Nordens største spesialist i å kombinere reiser og jobb verden rundt. 

Kunne du tenke deg å jobbe med løver og elefanter i Zimbabwe og bli en del av ALERTs 3-stegsprosess for å øke løvebestanden i Afrika? Frister det å bo rett ved stranden og bidra til å bevare havskilpaddebestanden i fantastiske Sri Lanka? Eller hva med å jobbe frivillig i Namibia og få muligheten til nærkontakt med fantastiske afrikanske dyr som leopard, løve, bavianer, gepard, antilope, hester og mange flere? Gjennom GoXplore får du et unikt og utrolig eventyr!

Jobb- og reisemuligheter i utlandet

GoXplore AS tilbyr jobb- og reisemuligheter i utlandet. Ved å være spesialist på reiser hvor man jobber som en del av turen, ønsker vi å at våre deltakere skal oppleve mye mer enn om de reiser som vanlige turister. Vi ønsker at jobbingen skal føre til at de kommer nærmere kulturen og menneskene på stedene de besøker, og dermed få en dypere forståelse for hvordan det er å leve i det landet.

High School USA – utveksling i USA

GoXplore tilbyr også utvekslingsprogrammer i USA. Dette innebærer at du bytter ett eller to semestre på videregående skole i Norge mot det samme i USA. Dette er en fantastisk mulighet som vil gi deg enorme fordeler i ditt fremtidige arbeidsliv – og ikke minst på det personlige plan.

 Les mer om High School USA her!


ville dyr

Hvorfor GoXplore?

Vi som jobber her hos GoXplore er selv lidenskapelig opptatt av reising, har selv deltatt på flere av programmene våre og deler gjerne av vår personlige erfaring når det kommer til programmene. Det å reise på et av våre programmer gjør at du vil oppleve kulturen på nært hold og du vil få en helt annen opplevelse enn ved å reise som vanlig turist. For oss er det viktig at du får mest mulig ut av oppholdet ditt, at du får minner for livet og opplevelser andre bare kan drømme om.

Sikkerhet, trygghet, service

 • Vi har samlet over 50 års erfaring med Work & Travel og frivillighetsreiser og har med årene blitt Skandinavias største ekspert på denne type utenlandsopphold. Du kan dermed være trygg på at vi vet hva vi snakker om.
 • Uansett om du skal reise som frivillig, jobbe i Australia eller velge noen av våre andre program, så hjelper vi deg med det du trenger for nettopp din reise. Alt i fra informasjon om visum, booke reiser, ordne med skattenummer til opprettelse av bankkonto. Det finnes ingen dumme spørsmål, så det er bare å spørre! Vi hjelper deg gjerne.
 • Vi gir deg personlig oppfølging gjennom hele prosessen, fra før avreise til etter du kommer hjem.
 • Vi har tre lag med sikkerhet; kjente partnere som vi sjekker nøye på forhånd og besøker jevnlig, godkjente flyselskaper og et bra forsikringsselskap.
 • Du får tilgang til et eget "log in"-område. Her vil all informasjon angående ditt eventyr ligge samlet på ett sted så du slipper å lete, og du kan til og med tjene penger her.
 • Vi verdsetter sikkerheten for våre reisende og menneskene de skal jobbe med høyt. Alle som skal arbeide som frivillig gjennom oss, må derfor sende oss vandelsattest.
 • På alle våre programmer har vi nødnumre som du som deltaker kan benytte døgnet rundt.
 • Vi gir deg mulighet til å kontakte andre deltakere (både fra Norge, Sverige og Finland) som reiser til samme program som deg. Du får også mulighet til å kontakte noen som allerede har deltatt på programmet.
 • Etter hjemkomst får du en attest på ditt eventyr utenlands, en bra måte å vise til din personlige utvikling!

Engasjement, tilgjengelighet

 • Informasjonsmøter og ulike messer gjør at vi er tilgjengelige for spørsmål ikke bare på kontoret i Oslo. Du kan selvfølgelig også booke et personlig møte med oss.
 • Vi har valgt å kun fokusere på et begrenset antall programmer for å kunne holde et høyt kunnskapsnivå og dermed kunne gi deg best mulig service. Vi besøker også programmene for å kunne vite i detalj hva det er vi tilbyr.
 • Vi jobber med lokale partnere for å sikre at programprisen kommer lokalbefolkningen til gode.
 • Vi har som policy å besvare alle dine spørsmål innen 24 timer. Du vil få tildelt en egen kontaktperson som hjelper deg gjennom hele prosessen og som du selvfølgelig også kan kontakte i løpet av reisen dersom det er noe du lurer på eller trenger hjelp med.

reise

Vis alle utdanninger fra GoXplore Norge
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!