Wildlife Habitat Australia

GoXplore Norge
Sammendrag
Jobb og frivillig arbeid
Australia
4, 6 eller 8 uker
Heltid
Ulike muligheter, kontakt GoXplore
Klasserom

Wildlife Habitat Australia

frivillig arbeid med dyr i australia

Frivillig arbeid med dyr i Australia

Jobb med de australske dyrene på Wildlife Habitat Sanctuary i Port Douglas. Du vil assistere de faste dyrepasserne og får opplæring og oppfølging gjennom hele programmet.

Wildlife Habitat Australia

Wildlife Habitat er en øko-godkjent dyrepark som befinner seg nord i Australia. De har kun australske dyr og har stort fokus på at dyrene har åpne områder de kan bevege seg på. Wildlife Habitat er et av kun to steder i verden der man får mulighet til å se den sjeldne Lumholtz' tre kenguru på nært hold.

Parken huser også den utrydningstruede og meget spesielle Cassowarie fuglen, som er livsnødvendig for spredning av frø i regnskogen. Om denne fuglen blir utryddet er det fare for at flere plantesorter forsvinner fra skogen.

Parken huser også den utrydningstruede og meget spesielle Cassowarie fuglen, som er livsnødvendig for spredning av frø i regnskogen. Om denne fuglen blir utryddet er det fare for at flere plantesorter forsvinner fra skogen.

Wildlife Habitat har utviklet et lærings- og opplevelseområde der gjester kan få nærkontakt med dyr som pytonslanger, ferskvannkrokodiller, kenguruer, koalaer og en hel mengde ville fugler.

I tillegg tar parken hvert år til seg syke, foreldreløse og truede dyr som får behandling og omsorg av dedikerte dyrepassere. Wildlife Rescue programmet drives ved hjelp av donasjoner og inngangspenger. Noen dyr blir kun en dag, andre flere måneder, og de hardest skadede blir i parken resten av livet. Antallet av rehabliteringsdyr som trenger pleie og hjelp varierer fra uke til uke og vi kan ikke garantere at du som deltaker vil kunne jobbe i denne delen av parken. . Hensikten med prosjektet er at dyrene skal tilbake til sitt naturlige miljø. Det er viktig å huske på at mange av dyrene ikke er tamme, og at de derfor ikke skal ha for mye menneskelig kontakt.

Arbeidsoppgaver

Som frivillig assisterer du de faste dyrepasserne i parken og får opplæring og oppfølging under hele programmet. Den første uken vil gå med til en orientering om parken generelt og innføring i hva slags arbeidsoppgaver du vil få. Du vil følge dyrepasserne rundt på den daglige runden, og er du heldig kan du være med å pleie syke og skadede dyr. Du får også muligheten til å delta på undervisningsopplegg i natur- og dyrevern. De fleste oppgavene er praktiske og kan være fysisk krevende så deltagere må være forberedt på å ta i et tak. Vedlikehold og tilberedelse av mat er en stor del av jobben i parken.

Oppgaver vil blant annet være følgende

 • Samle blader og mate koalaene
 • Tilberedelse av mat til dyrene
 • Oppdatere og vedlikeholde utstillinger/informasjon tilgjengelig i parken
 • Forefallende arbeid i parken

Du kan også få oppgaver som

 • Innsamling og identifisering av planter
 • Pleie av syke, skadede og foreldreløse dyr
 • Assistere med innsamling av data om dyrene og området rundt

Hvem kan delta?

Du må ha fylt 18 år for å delta på dette programmet. Det er ingen øvrig aldersgrense, men man må være i relativt god form da en del av arbeidet kan være fysisk krevende.

Boforhold

Du vil under hele oppholdet bo på hostel i Port Douglas og Cairns. Dette er moderne og koselige hosteller. Du vil bo på dorm rom (du deler med 4-7 andre) med air condition. Du finner alt av fasiliteter du trenger, inkludert svømmebasseng, internettilgang og felleskjøkken på hostellene. Det er gåavstand til matbutikk og flere koselige restauranter. Middag er ikke inkludert i programmet. Frokost og lunsj er inkludert alle dager utenom fridager.

Wildlife Habitat ligger ved Port Douglas, et sjarmerende sted ca. en time fra Cairns. Disse områdene omgir seg med regnskog og the Coral Sea. Det er det eneste stedet i verden der to steder på listen over Verdens Naturarv ligger side ved side: The Great Barrier Reef og regnskogene Daintree og Cape Tribulation.

Her oppe ligger opplevelsene på rekke og rad. The Great Barrier Reef kan lokke med fantastisk dykking, snorkling, seiling, fisking og øybesøk. The Coral Sea byr på azurblått og oppfriskende vann og vakre Four Mile Beach har gylden sand og tropiske palmer. Opplev naturen og dyrelivet i Daintree regnskogen, dra på fotturer og safari. Mulighetene er mange!

Port Douglas og Cairns er lokalisert i tropiske Queensland, der klimaet er varmt og fuktig i sommermånedene, mens vinteren er mild og tørr. Regntiden strekker seg vanligvis fra januar til mars.

Kostnader

 • 4 uker: kr 20 450
 • 6 uker: kr 27 750
 • 8 uker: kr 34 950

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Flybillett er ikke inkludert i programprisen, men pleier å koste fra 9000 kroner tur/retur. Vi sender deg et flytilbud etter at du er påmeldt.

GoXplore Norge

goxplore

GoXplore: Jobb + reis i utlandet

GoXplore er Nordens største spesialist i å kombinere reiser og jobb verden rundt. 

Kunne du tenke deg å jobbe med løver og elefanter i Zimbabwe og bli en del av ALERTs 3-stegsprosess for å øke løvebestanden i Afrika? Frister det å bo rett ved stranden og bidra til å bevare havskilpaddebestanden i fantastiske Sri Lanka? Eller hva med å jobbe frivillig i Namibia og få muligheten til nærkontakt med fantastiske afrikanske dyr som leopard, løve, bavianer, gepard, antilope, hester og mange flere? Gjennom GoXplore får du et unikt og utrolig eventyr!

Jobb- og reisemuligheter i utlandet

GoXplore AS tilbyr jobb- og reisemuligheter i utlandet. Ved å være spesialist på reiser hvor man jobber som en del av turen, ønsker vi å at våre deltakere skal oppleve mye mer enn om de reiser som vanlige turister. Vi ønsker at jobbingen skal føre til at de kommer nærmere kulturen og menneskene på stedene de besøker, og dermed få en dypere forståelse for hvordan det er å leve i det landet.

High School USA – utveksling i USA

GoXplore tilbyr også utvekslingsprogrammer i USA. Dette innebærer at du bytter ett eller to semestre på videregående skole i Norge mot det samme i USA. Dette er en fantastisk mulighet som vil gi deg enorme fordeler i ditt fremtidige arbeidsliv – og ikke minst på det personlige plan.

 Les mer om High School USA her!


ville dyr

Hvorfor GoXplore?

Vi som jobber her hos GoXplore er selv lidenskapelig opptatt av reising, har selv deltatt på flere av programmene våre og deler gjerne av vår personlige erfaring når det kommer til programmene. Det å reise på et av våre programmer gjør at du vil oppleve kulturen på nært hold og du vil få en helt annen opplevelse enn ved å reise som vanlig turist. For oss er det viktig at du får mest mulig ut av oppholdet ditt, at du får minner for livet og opplevelser andre bare kan drømme om.

Sikkerhet, trygghet, service

 • Vi har samlet over 50 års erfaring med Work & Travel og frivillighetsreiser og har med årene blitt Skandinavias største ekspert på denne type utenlandsopphold. Du kan dermed være trygg på at vi vet hva vi snakker om.
 • Uansett om du skal reise som frivillig, jobbe i Australia eller velge noen av våre andre program, så hjelper vi deg med det du trenger for nettopp din reise. Alt i fra informasjon om visum, booke reiser, ordne med skattenummer til opprettelse av bankkonto. Det finnes ingen dumme spørsmål, så det er bare å spørre! Vi hjelper deg gjerne.
 • Vi gir deg personlig oppfølging gjennom hele prosessen, fra før avreise til etter du kommer hjem.
 • Vi har tre lag med sikkerhet; kjente partnere som vi sjekker nøye på forhånd og besøker jevnlig, godkjente flyselskaper og et bra forsikringsselskap.
 • Du får tilgang til et eget "log in"-område. Her vil all informasjon angående ditt eventyr ligge samlet på ett sted så du slipper å lete, og du kan til og med tjene penger her.
 • Vi verdsetter sikkerheten for våre reisende og menneskene de skal jobbe med høyt. Alle som skal arbeide som frivillig gjennom oss, må derfor sende oss vandelsattest.
 • På alle våre programmer har vi nødnumre som du som deltaker kan benytte døgnet rundt.
 • Vi gir deg mulighet til å kontakte andre deltakere (både fra Norge, Sverige og Finland) som reiser til samme program som deg. Du får også mulighet til å kontakte noen som allerede har deltatt på programmet.
 • Etter hjemkomst får du en attest på ditt eventyr utenlands, en bra måte å vise til din personlige utvikling!

Engasjement, tilgjengelighet

 • Informasjonsmøter og ulike messer gjør at vi er tilgjengelige for spørsmål ikke bare på kontoret i Oslo. Du kan selvfølgelig også booke et personlig møte med oss.
 • Vi har valgt å kun fokusere på et begrenset antall programmer for å kunne holde et høyt kunnskapsnivå og dermed kunne gi deg best mulig service. Vi besøker også programmene for å kunne vite i detalj hva det er vi tilbyr.
 • Vi jobber med lokale partnere for å sikre at programprisen kommer lokalbefolkningen til gode.
 • Vi har som policy å besvare alle dine spørsmål innen 24 timer. Du vil få tildelt en egen kontaktperson som hjelper deg gjennom hele prosessen og som du selvfølgelig også kan kontakte i løpet av reisen dersom det er noe du lurer på eller trenger hjelp med.

reise

Vis alle utdanninger fra GoXplore Norge
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!