Welgevonden Big 5 Conservation

GoXplore Norge
Sammendrag
Jobb og frivillig arbeid
Sør-Afrika
Fra 18 dager
Heltid
Ulike muligheter, kontakt GoXplore
Klasserom

Welgevonden Big 5 Conservation

villdyr afrika

Opplev ekte afrikansk villmark gjennom frivillig arbeid med dyr

Bli med til Welgevonden og opplev ekte urørt Afrikansk villmark. Bevar det yrende dyrelivet, The Big 5 og de magiske naturopplevelser gjennom conservation og research. Velkommen til "The Well Found Reserve!"

Welgevonden Big 5 Conservation

Welgevonden Game Reserve ligger ca. 2,5 til 5 timers kjøring nord for Johannesburg (avhenger selvfølgelig av trafikk), og består av 37 500 hektar villmark. Welgevonden betyr "well found reserve" og er en oase med dype daler, elver, fjell og savanne. Waterberg-området er hjem for mer enn 50 pattedyr, inkludert The Big Five (løve, bøffel, elefant, nesehorn og leopard), hyene, pangolin og aardvark, og rundt 250 ulike typer fuglearter. Prosjektet tilbyr virkelig magiske natur - og dyreopplevelser og frivillige får daglig være med ut i villmarken og oppleve dyrelivet på nært hold.

Welgevonden er stolte over den urørte villmarken og dyrelivet. Reservatet ble nylig utnevnt til å være et beskyttet område og jobber hardt for å bevare områdene, passe på at dyrene leve fritt og trygt og opprettholde den ultimate villmarksopplevelsen. Welgevonden har aldri tillatt jakt på reservatet og jobber aktivt for å opprettholde den perfekte balansen av biologisk mangfold, bevaring og forskning. Dette gjøres gjennom å blant annet begrense antallet gjester og frivillige på reservatet, samt sikre minimal menneskelig kontakt i forhold til dyrelivet.

Prosjektet

Prosjektet fokuserer sterkt på forskning og konservering, og forventer at frivillige bidrar på de delprosjekter som har blitt igangsatt eller som blir igangsatt i løpet prosjektperioden. Frivillige blir inkludert i de daglige gjøremål og rapporterer til forskningslederen (research ecologist) på daglig basis.

Dagene er varierte og kan bestå både av planlagte oppgaver og uforutsette aktiviteter, slik som kontrollert bråtebrenning i bushen, omplassering av dyr og jobbing med veterinær.

Arbeidsoppgavene kan varierer fra dag til dag og fra sesong til sesong, noe som gjør oppholdet helt spesielt og unikt. Noen dager kan starte så tidlig som kl. 5, men har da som regel en lengre pause midt på dagen mens temperaturen er på sitt varmeste. Normalt sett er det 8 timers arbeid per dag, men dette varierer ut fra vær, årstid og dyrene. Dersom det er organisert 'game capture', så vil dagen endres ut fra dyrenes behov. Kveldene er stort sett rolige og avslappende, med bålhygge, 'stargazing', nattsafari, identifisering av dyr fra 'data colletion' eller filmkveld.

Det gjelder å være motivert, fleksibel, engasjert, entusiastisk og forberedt på å jobbe hardt. Welgevonden er ingen ferie, men opplevelser for livet!

Arbeidsoppgaver:

Reservatet planlegger blant annet å innføre 3000 gress-spisende dyr, som impala, kudu og sebra, i løpet av de neste tre årene. Dette vil medføre flere typer arbeidsoppgaver, blant annet innen:

 • Game capture og omplassere dyr
 • Daglig oppfølging og forskning av dyrene som nettopp har blitt satt ut i området
 • Delta på video tracking av dyr
 • Assistere ved den pågående forskningen av dyrene i reservatet, f.eks. leopard, elefant, vegetasjonen
 • Assistere veterinær dersom behov
 • Patruljering av gjerder og grenser, og eventuell reparasjon av disse
 • Sørge for at bushen og vegetasjonen er ren og naturlig
 • Vedlikehold av gård og område
 • Lære om 'bushman painting', være med på hesteridning, 'stargazing' eller Kruger weekend (ekstra kostnad)

Hvem kan delta?

Du må være over 18 år gammel, men det er ingen øvre aldersgrense. Det er viktig at du er i glad i dyr, naturen, har god fysisk form og ikke er redd for å ta i et tak. Ingen dag vil være lik i villdyrenes rike. Det er viktig at du er innstilt på å følge reglene og retningslinjene slik at prosjektet opprettholder sikkerheten for deg og for dyrene. Naturfargede klær og ydmyk oppførsel er viktig.

Boforhold

Frivillige innkvarteres på GoXplores gjestehus i Johannesburg i løpet av orienteringsdagene. Gjestehuset er nylig renovert og har veldig god standard. Frivillige deler rom (dorm) med andre frivillige av samme kjønn. Det er også felles dusjer og toaletter. (Dersom du ønsker å oppgradere til dobbeltrom med eget bad så koster det ekstra R150 per natt per person). Det finnes nå wifi på gjestehuset, som du betaler for etter ankomst. Tre måltider per dag er inkludert og alle måltidenes lages av gjestehusets ansatte. Gjestehuset ligger i gangavstand til et shoppingsenter, som frivillige kan besøke på ettermiddager og kvelder etter at arbeidsdagen er over.

På selve prosjektet bor frivillige i en teltcamp, hvor to frivillige deler telt. Hvert telt har ståhøyde, seng, nattbord og skap. Hovedhuset, hvor det er kjøkken, bad og toaletter, fellesrom, basseng, internett, strømuttak og research lab, ligger rett ved siden av. Både teltleiren og hovedhuset er skjermet av elektriske gjerder, som holder dyr ute, så du kan føle deg helt trygg.

All kost og losji er inkludert under hele oppholdet. Måltidene er enkle og frivillige står selv for matlagingen samt opprydding og oppvask. Maten som tilbys er internasjonal, som for eksempel pasta, toast, salat etc. (Dersom du er vegeterianer kan prosjektet tilrettelegge for deg. Husk å gi oss beskjed i god tid). De fleste måltidene spises inne på prosjektområdet, men av og til kan det hende at dere drar ut i bushen for en 'sunrise breakfast' eller 'mountaintop lunch'. Av og til drar dere inn til nærmeste 'town' for å spise middag. Du betaler for din egen drikke og snacks i løpet av oppholdet og har selv ansvaret for å passe på at du betaler det du skal. Prosjektet har nemlig laget en 'honesty bar', hvor hver enkelt skriver opp hva som har blitt drukket og deretter betaler for dette før hjemreisen. Det står kaffe og te tilgjengelig døgnet rundt og dette er gratis. Det er trygt å drikke vannet fra springen, så du kan også der fylle på vannflasken din.

Det er internettilgang inne i hovedhuset på gården, som er gratis. Det er vaskemaskin tilgjengelig (koster 2 x ZAR5) sånn at du kan vaske klær i løpet av oppholde. Vi anbefaler at du har med kikkert (uansett årstid) og sovepose (om vinteren). Frivillige vil få muligheten til å dra inn til nærmeste sentrum av og til, og vil da blant annet ha muligheten til å dra på supermarked. Frivillige må selv ta med håndkle, insektmiddel, solkrem, adapter og førstehjelpsmappe for oppholdet.

Kostnader

 • 2 uker: kr 16 000
 • 4 uker: kr 22 050
 • 6 uker: kr 28 100
 • 8 uker: kr 34 200

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Flybillett er ikke inkludert i programprisen, men pleier å koste fra 6000 kr tur-retur. GoXplore sender deg et flytilbud etter at du er påmeldt.

GoXplore Norge

goxplore

GoXplore: Jobb + reis i utlandet

GoXplore er Nordens største spesialist i å kombinere reiser og jobb verden rundt. 

Kunne du tenke deg å jobbe med løver og elefanter i Zimbabwe og bli en del av ALERTs 3-stegsprosess for å øke løvebestanden i Afrika? Frister det å bo rett ved stranden og bidra til å bevare havskilpaddebestanden i fantastiske Sri Lanka? Eller hva med å jobbe frivillig i Namibia og få muligheten til nærkontakt med fantastiske afrikanske dyr som leopard, løve, bavianer, gepard, antilope, hester og mange flere? Gjennom GoXplore får du et unikt og utrolig eventyr!

Jobb- og reisemuligheter i utlandet

GoXplore AS tilbyr jobb- og reisemuligheter i utlandet. Ved å være spesialist på reiser hvor man jobber som en del av turen, ønsker vi å at våre deltakere skal oppleve mye mer enn om de reiser som vanlige turister. Vi ønsker at jobbingen skal føre til at de kommer nærmere kulturen og menneskene på stedene de besøker, og dermed få en dypere forståelse for hvordan det er å leve i det landet.

High School USA – utveksling i USA

GoXplore tilbyr også utvekslingsprogrammer i USA. Dette innebærer at du bytter ett eller to semestre på videregående skole i Norge mot det samme i USA. Dette er en fantastisk mulighet som vil gi deg enorme fordeler i ditt fremtidige arbeidsliv – og ikke minst på det personlige plan.

 Les mer om High School USA her!


ville dyr

Hvorfor GoXplore?

Vi som jobber her hos GoXplore er selv lidenskapelig opptatt av reising, har selv deltatt på flere av programmene våre og deler gjerne av vår personlige erfaring når det kommer til programmene. Det å reise på et av våre programmer gjør at du vil oppleve kulturen på nært hold og du vil få en helt annen opplevelse enn ved å reise som vanlig turist. For oss er det viktig at du får mest mulig ut av oppholdet ditt, at du får minner for livet og opplevelser andre bare kan drømme om.

Sikkerhet, trygghet, service

 • Vi har samlet over 50 års erfaring med Work & Travel og frivillighetsreiser og har med årene blitt Skandinavias største ekspert på denne type utenlandsopphold. Du kan dermed være trygg på at vi vet hva vi snakker om.
 • Uansett om du skal reise som frivillig, jobbe i Australia eller velge noen av våre andre program, så hjelper vi deg med det du trenger for nettopp din reise. Alt i fra informasjon om visum, booke reiser, ordne med skattenummer til opprettelse av bankkonto. Det finnes ingen dumme spørsmål, så det er bare å spørre! Vi hjelper deg gjerne.
 • Vi gir deg personlig oppfølging gjennom hele prosessen, fra før avreise til etter du kommer hjem.
 • Vi har tre lag med sikkerhet; kjente partnere som vi sjekker nøye på forhånd og besøker jevnlig, godkjente flyselskaper og et bra forsikringsselskap.
 • Du får tilgang til et eget "log in"-område. Her vil all informasjon angående ditt eventyr ligge samlet på ett sted så du slipper å lete, og du kan til og med tjene penger her.
 • Vi verdsetter sikkerheten for våre reisende og menneskene de skal jobbe med høyt. Alle som skal arbeide som frivillig gjennom oss, må derfor sende oss vandelsattest.
 • På alle våre programmer har vi nødnumre som du som deltaker kan benytte døgnet rundt.
 • Vi gir deg mulighet til å kontakte andre deltakere (både fra Norge, Sverige og Finland) som reiser til samme program som deg. Du får også mulighet til å kontakte noen som allerede har deltatt på programmet.
 • Etter hjemkomst får du en attest på ditt eventyr utenlands, en bra måte å vise til din personlige utvikling!

Engasjement, tilgjengelighet

 • Informasjonsmøter og ulike messer gjør at vi er tilgjengelige for spørsmål ikke bare på kontoret i Oslo. Du kan selvfølgelig også booke et personlig møte med oss.
 • Vi har valgt å kun fokusere på et begrenset antall programmer for å kunne holde et høyt kunnskapsnivå og dermed kunne gi deg best mulig service. Vi besøker også programmene for å kunne vite i detalj hva det er vi tilbyr.
 • Vi jobber med lokale partnere for å sikre at programprisen kommer lokalbefolkningen til gode.
 • Vi har som policy å besvare alle dine spørsmål innen 24 timer. Du vil få tildelt en egen kontaktperson som hjelper deg gjennom hele prosessen og som du selvfølgelig også kan kontakte i løpet av reisen dersom det er noe du lurer på eller trenger hjelp med.

reise

Vis alle utdanninger fra GoXplore Norge
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!