Vis studentum.no som: Mobil

Viva Cuba

GoXplore Norge
Sammendrag
Heltid
1 til 6 uker
Jobb og frivillig arbeid
Oppstart: Ulike muligheter, kontakt GoXplore - Cuba
Cuba

Viva Cuba

cuba

Frivillig arbeid, spansk og salsa på Cuba

Lyst til å oppleve et av de mest unike landene i verden? Reis til spennende Cuba og lær deg spansk og salsa mens du hjelper lokalbefolkningen og marinelivet utenfor Cubas kyst. Ikke gå glipp av denne unike muligheten!

Viva Cuba

Utrolige ting skjer på Cuba akkurat nå, noe som gjør dette til et enda mer spennende reisemål enn noen sinne før! Cuba er med rette berømt for å være den mest musikalske nasjonen på planeten. I tillegg er Cuba kjent for hovdestaden sin Havana, med amerikanske vintage biler, Cohiba sigarer og mojitos, noe som gjør Havana til en fryd å utforske til fots. Faktum er at Havana er den tryggeste byen i Karibien og Sør-Amerika. Hva er det ikke å like?

Cuba har opplevd store omveltninger og utfordringer i sin nyere historie. Som en konsekvens av sanksjoner og et skiftende globalt politisk landskap har Cuba aldri vært mer alene enn de er nå. Som en respons til dette har regjeringen nylig begynt å løsne deres begrensninger på det cubanske folk. For første gang på over flere generasjoner kan cubanere nå eie sin egen eiendom, engasjere seg i private bedrifter og snakke med besøkende. Ingen vet hvor dette vil ta Cuba på lengre sikt, men for nå betyr det at det har aldri vært enklere å besøke Cuba, nyte det beste landet har å tilby, og bli kjent med lokalbefolkningen. Av disse grunner bør du benytte sjansen nå til å nyte et unikt eventyr blandet med spansk språkopplæring, kultur, dans og frivillig arbeid - og oppleve et av de mest unike og spennende landene i verden!

Prosjekter

Du kan velge mellom to forskjellige programmer:

1. Spanskkurs, kultur og dans

Dette to- eller fire ukers opplegget tar utgangspunkt i spanskkurset over og holder også til i vakre Havana by! Du vil ha et intensivt spanskkurs fra mandag til fredag mellom 09:00 og 11:45. Timene fordeles på 45 min. x 3 der du har en 15 minutters pause mellom hver økt. I løpet av den første dagen på kurset vil du måtte ta en liten test så læreren din vet hvilket nivå du ligger på.

I tillegg til spanskkurset vil du også få to timer med danseundervisning per uke. Her får du testet og øvd deg på Salsa, Son, Rueda de Casino, Mambo, Cha Cha Cha, Rumba og kanskje noen nye moves du aldri engang har hørt om! Merk at man gjerne starter med en type dans og jobber med å beherske denne før man går videre til å lære en annen type dans. Dansetimene finner sted en kort gåtur unna bostedet ditt og du vil få opplæring av en sertifisert danseinstruktør. Cuba er kjent for sine 'Casa de la Musica' der du kan øve på og vise frem dine nye ferdigheter på kveldene.

For å få en grundig og helhetlig forståelse av den cubanske kulturen inkluderer også dette opplegget forskjellige utflukter og møter med lokalbefolkningen. Det vil være tre forskjellige utflukter hver uke, som f.eks et guidet museumsbesøk eller en søndagstur til 'Paseo del Prado' for å se tradisjonell cubansk kunst.

For fire ukers programmet vil det være utflukter tre helger. To av helgene vil du reise til en av strendene som ligger utenfor Havana. Den siste helgen vil du være med på en helgetur til Viñales som ligger en tre timers kjøretur vest på Cuba. Frokost og lunsj er inkludert i løpet av ukene på Casa Jakera.

For to ukers programmet vil du få være med på en guidet tur til en av strendene utenfor Havana eller du kan velge å være med på en overnattingstur til Viñales (dette vil koste ekstra og betales direkte til vår lokale partner på Cuba).

Dette er programmet for deg som ønsker en intensiv innføring i spansk og den cubanske kulturen og som vil at det skal skje mye. Du vil få være med på spennende aktiviteter som gjør at du blir enda bedre kjent med lokalbefolkningen og Cubas lokale særpreg!

Lengde på opplegget er to eller fire uker.

2. Spanskkurs og frivillighetsarbeid

Dette er et 2- eller 4 ukers opplegg der du vil fortsette din spanskundervisning og samtidig lære den Cubanske kulturen å kjenne på et helt annet nivå! Ved å jobbe som frivillig vil du komme enda nærmere på de cubanske skikkene og tradisjonene og ikke minst lære lokalbefolkningen å kjenne. Cuba er inne i en spennende periode med forandringer som vil endre landet slik vi i dag kjenner det - på dette programmet vil du få en forståelse av hva som skjer i Cuba akkurat nå!

Det frivillige arbeidet skjer i Havana og for en myk start på det frivillige arbeidet vil deltakerne bli med på en tur gjennom Habana Vieja & Centro for å bli kjent med både området og de forskjellige veldedige prosjektene som finnes i byen. Arbeidet begynner først neste dag, men med hva er helt avhengig av hvilket prosjekt som har størst behov for bistand og hjelp fra frivillige til enhver tid.

I tillegg til det frivillige arbeidet er det inkludert 3 kulturelle utflukter som skal bidra til at du får en forståelse av "det virkelige" Cuba og i helgene er det lagt opp til guidede strandbesøk!

De to programmene kan også kombineres.

For kontakt eller mer informasjon om Viva Cuba, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

Alder: Fra 18 år og oppover

Boforhold

Havanna er en svært spennende by med mange interessante bydeler. For å få en mest mulig autentisk opplevelse og bo i det "ekte" Havanna er det best å bo i gamlebyen Havana Vieja. Her bor du et steinkast unna de beste mojito-barene og det fargerike nattlivet. Havanna blir sett på som den tryggeste byen i hele Karibien og Sør-Amerika. Det betyr at du som reisende kan ferdes fritt i byen og komme tettere på de lokale.

I løpet av ukene med spanskkurs i Havana har du to alternative steder å bo:

Hovedhostellet åpnet i slutten av 2015 og har sovesaler med 6-8 personer per rom, separat dusj og toalett, matsaler og og flere hyggelige fasiliteter som f.eks. en takterrasse. Dette er et ypperlig sted for unge reisende som vil treffe likesinnede og være "der det skjer". Det er fullt av liv og muligheter for å henge med nye venner, slappe av på egenhånd eller spasere rundt i gatene. Hostellene ligger svært sentralt i byen, så det er enkelt å gå trygt hjem etter en kveld på byen. Frokost og lunsj tilberedes her, samt at endel av spansk undervisningen foregår i bygget.

Casa particulares:
Casa Jakera er et hostel hvor man bor hos en kubansk familie. Du deler soverom med opptil 5 andre personer. Hvert rom har eget bad og en liten balkong.

Casa Jakera er registrert som et 'Casa Particulares', som betyr at det har lov til å tilby overnatting til turister. Det er nemlig strengt forbudt å tilby rom til turister i egne hus på Cuba, så lokale trenger en godkjenning fra myndighetene på å få tilby overnatting. Dersom man får denne typen godkjenning så er man en lovlig 'Casa Particulares'. De ansatte på Casa Jakera er lokale Cubanere, så det gir deg muligheten til å praktisere spansk-kunnskapene dine hver dag.

Kun frokost er inkludert på Spansk og dag-programmet, mens både frokost og lunsj er inkludert på programmet som inkluderer spanskkurs, dans og kulturelle aktiviteter, samt spansk & frivillig arbeid.

Middag er ikke inkludert, men det er mange gode restauranter i nærheten av hostellet. Det blir bare flere og flere restauranter på Cuba om dagen, så det er mye spennende du kan prøve ut!

Dersom man vil prøve begge bostedene, kan man derimot et ekstra beløp. Da kan man f.eks. bo to uker på hostellet og avslutte med to uker på Casa Particulares med eget soverom og bad.

Kostnader

 • Spansk, dans & kultur 2 uker: kr 9200
 • Spansk, dans & kultur 4 uker: kr 15 950
 • Spansk & frivillig arbeid 2 uker: kr 9200
 • Ekstra natt: kr 380
 • Spansk & frivillig arbeid 4 uker: kr 15 950

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Flybillett er ikke inkludert i programprisen, men bruker å koste fra 6200 kr i lavsesong og 8000-11 500 kr i høysesong, tur-retur. GoXplore sender deg et flytilbud etter at du er påmeldt.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Viva Cuba.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

GoXplore Norge

goxplore

GoXplore: Jobb + reis i utlandet

GoXplore er Nordens største spesialist i å kombinere reiser og jobb verden rundt. 

Kunne du tenke deg å jobbe med løver og elefanter i Zimbabwe og bli en del av ALERTs 3-stegsprosess for å øke løvebestanden i Afrika? Frister det å bo rett ved stranden og bidra til å bevare havskilpaddebestanden i fantastiske Sri Lanka? Eller hva med å jobbe frivillig i Namibia og få muligheten til nærkontakt med fantastiske afrikanske dyr som leopard, løve, bavianer, gepard, antilope, hester og mange flere? Gjennom GoXplore får du et unikt og utrolig eventyr!

Jobb- og reisemuligheter i utlandet

GoXplore AS tilbyr jobb- og reisemuligheter i utlandet. Ved å være spesialist på reiser hvor man jobber som en del av turen, ønsker vi å at våre deltakere skal oppleve mye mer enn om de reiser som vanlige turister. Vi ønsker at jobbingen skal føre til at de kommer nærmere kulturen og menneskene på stedene de besøker, og dermed få en dypere forståelse for hvordan det er å leve i det landet.

High School USA – utveksling i USA

GoXplore tilbyr også utvekslingsprogrammer i USA. Dette innebærer at du bytter ett eller to semestre på videregående skole i Norge mot det samme i USA. Dette er en fantastisk mulighet som vil gi deg enorme fordeler i ditt fremtidige arbeidsliv – og ikke minst på det personlige plan.

 Les mer om High School USA her!


ville dyr

Hvorfor GoXplore?

Vi som jobber her hos GoXplore er selv lidenskapelig opptatt av reising, har selv deltatt på flere av programmene våre og deler gjerne av vår personlige erfaring når det kommer til programmene. Det å reise på et av våre programmer gjør at du vil oppleve kulturen på nært hold og du vil få en helt annen opplevelse enn ved å reise som vanlig turist. For oss er det viktig at du får mest mulig ut av oppholdet ditt, at du får minner for livet og opplevelser andre bare kan drømme om.

Sikkerhet, trygghet, service

 • Vi har samlet over 50 års erfaring med Work & Travel og frivillighetsreiser og har med årene blitt Skandinavias største ekspert på denne type utenlandsopphold. Du kan dermed være trygg på at vi vet hva vi snakker om.
 • Uansett om du skal reise som frivillig, jobbe i Australia eller velge noen av våre andre program, så hjelper vi deg med det du trenger for nettopp din reise. Alt i fra informasjon om visum, booke reiser, ordne med skattenummer til opprettelse av bankkonto. Det finnes ingen dumme spørsmål, så det er bare å spørre! Vi hjelper deg gjerne.
 • Vi gir deg personlig oppfølging gjennom hele prosessen, fra før avreise til etter du kommer hjem.
 • Vi har tre lag med sikkerhet; kjente partnere som vi sjekker nøye på forhånd og besøker jevnlig, godkjente flyselskaper og et bra forsikringsselskap.
 • Du får tilgang til et eget "log in"-område. Her vil all informasjon angående ditt eventyr ligge samlet på ett sted så du slipper å lete, og du kan til og med tjene penger her.
 • Vi verdsetter sikkerheten for våre reisende og menneskene de skal jobbe med høyt. Alle som skal arbeide som frivillig gjennom oss, må derfor sende oss vandelsattest.
 • På alle våre programmer har vi nødnumre som du som deltaker kan benytte døgnet rundt.
 • Vi gir deg mulighet til å kontakte andre deltakere (både fra Norge, Sverige og Finland) som reiser til samme program som deg. Du får også mulighet til å kontakte noen som allerede har deltatt på programmet.
 • Etter hjemkomst får du en attest på ditt eventyr utenlands, en bra måte å vise til din personlige utvikling!

Engasjement, tilgjengelighet

 • Informasjonsmøter og ulike messer gjør at vi er tilgjengelige for spørsmål ikke bare på kontoret i Oslo. Du kan selvfølgelig også booke et personlig møte med oss.
 • Vi har valgt å kun fokusere på et begrenset antall programmer for å kunne holde et høyt kunnskapsnivå og dermed kunne gi deg best mulig service. Vi besøker også programmene for å kunne vite i detalj hva det er vi tilbyr.
 • Vi jobber med lokale partnere for å sikre at programprisen kommer lokalbefolkningen til gode.
 • Vi har som policy å besvare alle dine spørsmål innen 24 timer. Du vil få tildelt en egen kontaktperson som hjelper deg gjennom hele prosessen og som du selvfølgelig også kan kontakte i løpet av reisen dersom det er noe du lurer på eller trenger hjelp med.

reise

Vis alle utdanninger fra GoXplore Norge
Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Viva Cuba:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!