Vis studentum.no som: Mobil

Horses & Lions

GoXplore Norge
Sammendrag
Heltid
2 til 12 uker
Jobb og frivillig arbeid
Oppstart: Ulike muligheter, kontakt GoXplore - Zimbabwe
Zimbabwe

Horses & Lions

hest og løve

Frivillig arbeid med hester og løver i Zimbabwe

Glad i både hester og løver? Horse & Lions i Zimbabwe gir deg muligheten til å kombinere disse. Du jobber med hester i ukedagene og med løvene, elefantene og generelt gårdsarbeid i helgene. Bli en del av dyrenes verden.

Horses & lions

Ri på savannen, spill polo, bad med hestene, gå tur med løver og elefanter. Vi garanterer deg opplevelser for livet! På Horse & Lions prosjektet gir vi deg nemlig muligheten til å kombinere jobbing med både hester og løver. Du jobber med hester i ukedagene og med løver, elefanter og med generelt gårdsarbeid i helgene. På kveldene kan du blant annet nyte den Afrikanske stjernehimmelen rundt bålet. Du bor på samme gård som frivillige på Lion Centre, Kids & Lions og Medical & Lions prosjektene, så kveldene er veldig sosiale. Dagene er varierte og gir deg maksimalt ut av ditt opphold i Zimbabwe. I helgene har du muligheten til å bli med til sentrum av Gweru, hvor du blant annet kan oppleve lokalt marked og besøke to av våre barnehjem. Hvorfor velge når du kan få begge deler?

Du jobber nært dyrene og blir en del av den daglige driften av gården, hvor du blant annet rir og lærer masse om hester, lager leker av naturlige elementer i naturen, kutter opp kjøtt, deltar på matingen, rengjør innhengningene og deltar på vedlikeholdsarbeid på gården. Programmet gir deg en ekte innføring og god kunnskap om hestene, samt et nært innblikk i ALERTs trestegs-prosess for å øke løvebestanden i Afrika.

Arbeidsoppgaver

 • hjelpe til med daglig drift av gården
 • holde oppsyn med stallen på daglig basis
 • daglig rengjøring av bur og innhengninger, for hestene (for løvene og elefantene i helgene)
 • assistere guiden og delta på hestesafari
 • være instruktør når frivillige eller turister ønsker å ri
 • trene Polo Crosse hestene
 • forberede hestene til Polo Crosse
 • passe på at hestene har det bra og er friske
 • "Foal imprinting" og håndtering (dette er viktig fordi det forbereder hesten på å bli ridd og håndtert senere i livet)
 • delta på Polo Crosse konkurranser rundt om i Zimbabwe (kun dersom de ansatte ikke har mulighet)
 • full opplæring om elefanter
 • hjelpe til med elefanttrening
 • delta på elefantturer
For kontakt eller mer informasjon om Horses & Lions, vennligst fyll inn en interessemelding.

Hvem kan delta?

Du må være over 18 år gammel og minimum 155 cm høy (5 ft 1"). Når Lion Walks slutter så er det ingen krav til minimums høyde. Det er ingen øvre aldersgrense. De fleste deltakerne på programmet er 18-35 år. Det er viktig at du er i glad i mennesker og dyr, og ikke er redd for å ta i et tak. I og med at du skal jobbe nært med lokalbefolkningen og med ville dyr så er det viktig å følge retningslinjene som blir gitt. Klær som ikke er støtende og ydmyk oppførsel er viktig. Det er også viktig med gode engelskkunnskaper.

Boforhold

Frivillige bor i en 'volunteer village' på prosjektets område, hvor fire frivillige deler rom. Gutter og jenter bor hver for seg, men det finnes også noen dobbeltrom. Toaletter og dusjer deles. Hvert rom har tepper, puter og sengetøy, men ta med egen sovepose om vinteren da det kan bli kaldt. Tøyet ditt vil bli vasket i vaskeriet av prosjektets ansatte og koster USD 5 (undertøy må vaskes selv). Det finnes internettilgang på prosjektet og dette betaler du for i resepsjonen.

Det er en landsby i nærheten av prosjektet hvor du kan få tak i det mest nødvendige i løpet av prosjekttiden. Fordi du bor på selve prosjektet har du ikke mulighet til å gjøre andre aktiviteter på kveldstid, med mindre prosjektet selv organiserer det.

Alle måltider er inkludert i programprisen og vegetarianere, og andre med særskilte matønsker, er selvfølgelig også velkommen. Maten er internasjonal og blir tilberedt av prosjektets ansatte. Vannet er trygt å drikke fra springen. Det er også mulighet for å kjøpe flaskevann dersom du ønsker det, men dette er for egen regning. Det er en liten bar på prosjektet, som tilbyr mineralvann, øl, sjokolade etc. Du vil få informasjon ved ankomst om hvilke regler som finnes på prosjektet, om du kan bevege deg rundt i området på egen hånd og generelt om sikkerhet. Det er tilgang på TV, video og grillområder (såkalte "braai areas", en afrikansk tradisjon). Lading av mobiltelefoner byr ikke på problemer, men du trenger adapter. Du kan kjøpe internet i resepsjonen på gården. Skulle du mot all formodning komme ut for en ulykke, transporterer representantene deg til nærmeste sykehus.

Kostnader

 • 2 uker: kr 14 450
 • 3 uker: kr 18 000
 • 4 uker: kr 21 500
 • 5 uker: kr 25 150
 • 6 uker: kr 28 650
 • 7 uker: kr 32 200
 • 8 uker: kr 35 750
 • 9 uker: kr 39 200
 • 10 uker: kr 42 500
 • 11 uker: kr 45 950
 • 12 uker: kr 49 300

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Horses & Lions.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

GoXplore Norge

goxplore

GoXplore: Jobb + reis i utlandet

GoXplore er Nordens største spesialist i å kombinere reiser og jobb verden rundt. 

Kunne du tenke deg å jobbe med løver og elefanter i Zimbabwe og bli en del av ALERTs 3-stegsprosess for å øke løvebestanden i Afrika? Frister det å bo rett ved stranden og bidra til å bevare havskilpaddebestanden i fantastiske Sri Lanka? Eller hva med å jobbe frivillig i Namibia og få muligheten til nærkontakt med fantastiske afrikanske dyr som leopard, løve, bavianer, gepard, antilope, hester og mange flere? Gjennom GoXplore får du et unikt og utrolig eventyr!

Jobb- og reisemuligheter i utlandet

GoXplore AS tilbyr jobb- og reisemuligheter i utlandet. Ved å være spesialist på reiser hvor man jobber som en del av turen, ønsker vi å at våre deltakere skal oppleve mye mer enn om de reiser som vanlige turister. Vi ønsker at jobbingen skal føre til at de kommer nærmere kulturen og menneskene på stedene de besøker, og dermed få en dypere forståelse for hvordan det er å leve i det landet.

High School USA – utveksling i USA

GoXplore tilbyr også utvekslingsprogrammer i USA. Dette innebærer at du bytter ett eller to semestre på videregående skole i Norge mot det samme i USA. Dette er en fantastisk mulighet som vil gi deg enorme fordeler i ditt fremtidige arbeidsliv – og ikke minst på det personlige plan.

 Les mer om High School USA her!


ville dyr

Hvorfor GoXplore?

Vi som jobber her hos GoXplore er selv lidenskapelig opptatt av reising, har selv deltatt på flere av programmene våre og deler gjerne av vår personlige erfaring når det kommer til programmene. Det å reise på et av våre programmer gjør at du vil oppleve kulturen på nært hold og du vil få en helt annen opplevelse enn ved å reise som vanlig turist. For oss er det viktig at du får mest mulig ut av oppholdet ditt, at du får minner for livet og opplevelser andre bare kan drømme om.

Sikkerhet, trygghet, service

 • Vi har samlet over 50 års erfaring med Work & Travel og frivillighetsreiser og har med årene blitt Skandinavias største ekspert på denne type utenlandsopphold. Du kan dermed være trygg på at vi vet hva vi snakker om.
 • Uansett om du skal reise som frivillig, jobbe i Australia eller velge noen av våre andre program, så hjelper vi deg med det du trenger for nettopp din reise. Alt i fra informasjon om visum, booke reiser, ordne med skattenummer til opprettelse av bankkonto. Det finnes ingen dumme spørsmål, så det er bare å spørre! Vi hjelper deg gjerne.
 • Vi gir deg personlig oppfølging gjennom hele prosessen, fra før avreise til etter du kommer hjem.
 • Vi har tre lag med sikkerhet; kjente partnere som vi sjekker nøye på forhånd og besøker jevnlig, godkjente flyselskaper og et bra forsikringsselskap.
 • Du får tilgang til et eget "log in"-område. Her vil all informasjon angående ditt eventyr ligge samlet på ett sted så du slipper å lete, og du kan til og med tjene penger her.
 • Vi verdsetter sikkerheten for våre reisende og menneskene de skal jobbe med høyt. Alle som skal arbeide som frivillig gjennom oss, må derfor sende oss vandelsattest.
 • På alle våre programmer har vi nødnumre som du som deltaker kan benytte døgnet rundt.
 • Vi gir deg mulighet til å kontakte andre deltakere (både fra Norge, Sverige og Finland) som reiser til samme program som deg. Du får også mulighet til å kontakte noen som allerede har deltatt på programmet.
 • Etter hjemkomst får du en attest på ditt eventyr utenlands, en bra måte å vise til din personlige utvikling!

Engasjement, tilgjengelighet

 • Informasjonsmøter og ulike messer gjør at vi er tilgjengelige for spørsmål ikke bare på kontoret i Oslo. Du kan selvfølgelig også booke et personlig møte med oss.
 • Vi har valgt å kun fokusere på et begrenset antall programmer for å kunne holde et høyt kunnskapsnivå og dermed kunne gi deg best mulig service. Vi besøker også programmene for å kunne vite i detalj hva det er vi tilbyr.
 • Vi jobber med lokale partnere for å sikre at programprisen kommer lokalbefolkningen til gode.
 • Vi har som policy å besvare alle dine spørsmål innen 24 timer. Du vil få tildelt en egen kontaktperson som hjelper deg gjennom hele prosessen og som du selvfølgelig også kan kontakte i løpet av reisen dersom det er noe du lurer på eller trenger hjelp med.

reise

Vis alle utdanninger fra GoXplore Norge
Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Horses & Lions:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!