Vis studentum.no som: Mobil

Frivillig Costa Rica

GoXplore Norge
Sammendrag
Heltid
Seks uker til ett år
Jobb og frivillig arbeid
Oppstart: Ulike muligheter, kontakt GoXplore - Costa Rica
Costa Rica

Frivillig Costa Rica

dyreliv på costa rica

Frivillig arbeid i Costa Rica

Costa Rica er den grønne perlen i Mellom-Amerika kjent for utrolig natur, yrende dyreliv og hvite strender på begge sider av landet. Her kan du svømme i varme kilder, skue aktive vulkaner, zip-line gjennom jungelen og lære deg å surfe. Ta turen nå!

Frivillig Costa Rica

Langs Sentral-Amerika, midt mellom Nicuaragua og Panama finner du Costa Rica. En juvel midt i Sentral-Amerika, noe også Lonely Planet sier seg enig i. Costa Rica har kystlinje på begge sider av landet, ut mot Stillehavet og ut mot Karibien så for surfere og strandløver kan det ikke bli stort bedre.

Vi samarbeider med CRLA (The Costa Rican Language Academy) som tar imot frivillige fra land over hele verden. Kanskje du blir nestemann? De har base i hovedstaden San Jose som også vil være din base under oppholdet ditt. San Jose ligger midt i Costa Rica, men det er ikke mer enn 2-3 timers kjøring før du er ved kysten, enten du reiser nord eller sør, perfekt når man har fri i helgene.

Prosjektene varierer fra å jobbe på skole, barnehjem, daycare sentere og eldrehjem til gårdsarbeid på landet eller vern av skilpadder og andre dyr. Vi kan ordne jobber innenfor flere sektorer, og har du noe å bidra med innenfor et spesifikt felt kan du ta kontakt med oss slik at vi kan undersøke for deg.

Du ankommer San Jose en lørdag eller søndag og da vil du bli hentet på flyplassen og kjørt til familien du skal bo hos i løpet av oppholdet ditt. Kulturen i Sentral-Amerika er inkluderende og varm så du kan være trygg på at du vil bli tatt godt imot av din nye familie. På mandagen starter du opp med spanskkurset. I løpet av de nærmeste dagene vil det bli holdt et orienteringsmøte der du sammen med en lokal koordinator finner det perfekte prosjektet for deg. Kanskje du til og med har tid til flere prosjekter? Når spansken sitter godt nok er det tid for å gjøre seg kjent med prosjektet og finne sin plass der. Du har mye spennende i vente!

Prosjekter

Etter å ha sendt inn nødvendige papirer, vil CRLA bekrefte en plass til deg. Vi anbefaler deg å velge ett felt du vil jobbe innen istedenfor å velge ett spesifikt prosjekt. Områdene du kan velge mellom er sosialt arbeid (barnehjem, skole etc.), community (gårdsarbeid etc) eller økologi og dyre- og naturvern (animal rescue center og skilpaddebevaring). Vanlig arbeidstid er mandag til torsdag, fire til fem timer hver dag, men dette vil avhenge av hvilket prosjekt du jobber på.

Du kan velge blant flere type prosjekter og de som er nevnt nedenfor er eksempler. Hvilket prosjekt du skal jobbe på blir bestemt når du kommer til Costa Rica. Vår lokale partner vil da ta en prat med deg og finne et prosjekt som passer, sammen med deg. Legg merke til at de aller fleste sosiale programmene ligger i San Jose.

Noen av prosjektene du kan jobbe på er:

 • Sosiale prosjekter
  - Barneskole og skole for barn med spesielle behov
  - Day care center
  - Barnehjem
  - Eldrehjem
 • Community prosjekter
 • Økologi, dyrevern og naturverns prosjekter
  - Bevaring av havskilpadder
  - Animal Rescue Center
For kontakt eller mer informasjon om Frivillig Costa Rica, vennligst fyll inn en interessemelding.

Hvem kan delta?

Dette programmet er for deg som er over 18 år. Du må ha en positiv innstilling og være tilpasningsdyktig siden du skal bo hos en vertsfamilie. Du skal jobbe sammen med lokale arbeidere og frivillige fra hele verden, og det er mange forskjellige kulturer å forholde seg til. Du må også kunne snakke engelsk og helst forstå litt spansk. Du vil få et to, tre eller fire ukers spanskkurs de første ukene samtidig som du bor hos en vertsfamilie. Hvis du ikke snakker noe spansk, anbefaler vi deg å lære litt før avreise.

Boforhold

Hvordan du bor kommer an på hvilket prosjekt du skal jobbe på. Jobber du med sosiale prosjekter i San Jose vil du mest sannsynlig bo hos en vertsfamilie. Skal du jobbe med community kan du enten bo hos vertsfamilie eller på prosjektet du jobber på. Om du skal jobbe med økologiske prosjekter og natur- og dyrevern bor du enten hos vertsfamilie eller sammen med andre frivillige. På disse prosjektene er det tre måltider om dagen inkludert.

Hvis du reiser sammen med noen og skal bo hos vertsfamilie, kan vi undersøke om dere kan bo sammen hos en vertsfamilie. Dette er noe vi organiserer for deg etter at du har meldt deg på.

Hvis du ønsker å bruke internett er det ikke vanlig at familiene har dette. Som deltaker på programmet har du tilgang til undervisningsområdene til CRLA i San Jose, og der har du gratis tilgang til internett. Du kan også bruke internettkaféer i San Jose. Dette gjelder ikke nødvendigvis om du jobber med community prosjekter, da landsbyen du jobber i kan være avsidesliggende.

Typisk mat du kan forvente deg hos en vertsfamilie er "casado", som består av ris og bønner, med enten kylling eller kjøtt og egg, med en liten salat og spaghetti eller "picadillo" som er poteter. Dette serveres med stolthet i hjemmene og på kafeteriaene rundt om i landet. En annen populær rett er "Tamales", som består av knust mais med svinekjøtt og grønnsaker. Dette kokes og foldes sammen i blader før det serveres.

Kostnader

 • 2 uker spansk + 4 uker program: kr 18 100
 • 2 uker spansk + 6 uker program: kr 22 100
 • 2 uker spansk + 8 uker program: kr 26 100
 • 3 uker spansk + 4 uker program: kr 22 100
 • 3 uker spansk + 6 uker program: kr 26 100
 • 3 uker spansk + 8 uker program: kr 30 100
 • 4 uker spansk + 4 uker program: kr 25 100
 • 4 uker spansk + 6 uker program: kr 29 100
 • 4 uker spansk + 8 uker program: kr 33 100
 • Ekstra uker: kr 2100

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Frivillig Costa Rica.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

GoXplore Norge

goxplore

GoXplore: Jobb + reis i utlandet

GoXplore er Nordens største spesialist i å kombinere reiser og jobb verden rundt. 

Kunne du tenke deg å jobbe med løver og elefanter i Zimbabwe og bli en del av ALERTs 3-stegsprosess for å øke løvebestanden i Afrika? Frister det å bo rett ved stranden og bidra til å bevare havskilpaddebestanden i fantastiske Sri Lanka? Eller hva med å jobbe frivillig i Namibia og få muligheten til nærkontakt med fantastiske afrikanske dyr som leopard, løve, bavianer, gepard, antilope, hester og mange flere? Gjennom GoXplore får du et unikt og utrolig eventyr!

Jobb- og reisemuligheter i utlandet

GoXplore AS tilbyr jobb- og reisemuligheter i utlandet. Ved å være spesialist på reiser hvor man jobber som en del av turen, ønsker vi å at våre deltakere skal oppleve mye mer enn om de reiser som vanlige turister. Vi ønsker at jobbingen skal føre til at de kommer nærmere kulturen og menneskene på stedene de besøker, og dermed få en dypere forståelse for hvordan det er å leve i det landet.

High School USA – utveksling i USA

GoXplore tilbyr også utvekslingsprogrammer i USA. Dette innebærer at du bytter ett eller to semestre på videregående skole i Norge mot det samme i USA. Dette er en fantastisk mulighet som vil gi deg enorme fordeler i ditt fremtidige arbeidsliv – og ikke minst på det personlige plan.

 Les mer om High School USA her!


ville dyr

Hvorfor GoXplore?

Vi som jobber her hos GoXplore er selv lidenskapelig opptatt av reising, har selv deltatt på flere av programmene våre og deler gjerne av vår personlige erfaring når det kommer til programmene. Det å reise på et av våre programmer gjør at du vil oppleve kulturen på nært hold og du vil få en helt annen opplevelse enn ved å reise som vanlig turist. For oss er det viktig at du får mest mulig ut av oppholdet ditt, at du får minner for livet og opplevelser andre bare kan drømme om.

Sikkerhet, trygghet, service

 • Vi har samlet over 50 års erfaring med Work & Travel og frivillighetsreiser og har med årene blitt Skandinavias største ekspert på denne type utenlandsopphold. Du kan dermed være trygg på at vi vet hva vi snakker om.
 • Uansett om du skal reise som frivillig, jobbe i Australia eller velge noen av våre andre program, så hjelper vi deg med det du trenger for nettopp din reise. Alt i fra informasjon om visum, booke reiser, ordne med skattenummer til opprettelse av bankkonto. Det finnes ingen dumme spørsmål, så det er bare å spørre! Vi hjelper deg gjerne.
 • Vi gir deg personlig oppfølging gjennom hele prosessen, fra før avreise til etter du kommer hjem.
 • Vi har tre lag med sikkerhet; kjente partnere som vi sjekker nøye på forhånd og besøker jevnlig, godkjente flyselskaper og et bra forsikringsselskap.
 • Du får tilgang til et eget "log in"-område. Her vil all informasjon angående ditt eventyr ligge samlet på ett sted så du slipper å lete, og du kan til og med tjene penger her.
 • Vi verdsetter sikkerheten for våre reisende og menneskene de skal jobbe med høyt. Alle som skal arbeide som frivillig gjennom oss, må derfor sende oss vandelsattest.
 • På alle våre programmer har vi nødnumre som du som deltaker kan benytte døgnet rundt.
 • Vi gir deg mulighet til å kontakte andre deltakere (både fra Norge, Sverige og Finland) som reiser til samme program som deg. Du får også mulighet til å kontakte noen som allerede har deltatt på programmet.
 • Etter hjemkomst får du en attest på ditt eventyr utenlands, en bra måte å vise til din personlige utvikling!

Engasjement, tilgjengelighet

 • Informasjonsmøter og ulike messer gjør at vi er tilgjengelige for spørsmål ikke bare på kontoret i Oslo. Du kan selvfølgelig også booke et personlig møte med oss.
 • Vi har valgt å kun fokusere på et begrenset antall programmer for å kunne holde et høyt kunnskapsnivå og dermed kunne gi deg best mulig service. Vi besøker også programmene for å kunne vite i detalj hva det er vi tilbyr.
 • Vi jobber med lokale partnere for å sikre at programprisen kommer lokalbefolkningen til gode.
 • Vi har som policy å besvare alle dine spørsmål innen 24 timer. Du vil få tildelt en egen kontaktperson som hjelper deg gjennom hele prosessen og som du selvfølgelig også kan kontakte i løpet av reisen dersom det er noe du lurer på eller trenger hjelp med.

reise

Vis alle utdanninger fra GoXplore Norge
Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Frivillig Costa Rica:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!