Vis studentum.no som: Mobil

Farm & Travel Australia

GoXplore Norge
Sammendrag
Jobb og frivillig arbeid
Australia
Minst 3-4 måneder og opptil 12 måneder
Heltid
Ulike muligheter, kontakt GoXplore
Klasserom

Farm & Travel Australia

dykking i australia

Jobb på gård i Australia

Jobb på gård, reis og bo med oppholds- og arbeidsvisum i Australia i inntil ett år! Du binder deg til å jobbe 3-4 måneder på gård. Kombiner dette med for eksempel en jorda-rundt-reise og en opplevelse du aldri vil glemme!

Farm & Travel Australia

Dette programmet er for de som kunne tenke seg å lære om livet og driften på en australsk gård, på alt fra kveggårder til vingårder. På dette programmet må du være forberedt på å ta i et tak, ha gode engelskkunnskaper og kunne oppholde deg og jobbe i Australia i minst 3-4 måneder.

Du må ha vanlig førerkort (klasse B). Har du tidligere erfaring fra gårdsdrift, hester eller annet som kan være relevant er det supert. På dette programmet er du garantert jobb på en gård i Australia. GoXplore hjelper deg fra påmelding til avreise og hjem igjen.

Samme dag som du ankommer Brisbane reiser du videre til Halse Lodge Guest House i Noosa hvor du får 4 herlige dager i solen til å komme deg over "jetlagget". I løpet av disse dagene vil du også få mer informasjon om programmet og begynne å gjøre deg klar for introduksjonsuken.

Vi vil anbefale deg å ikke bare jobbe mens du er i Australia. Australia et land som har fantastisk mye å tilby, og det ville være synd hvis du reiser hele veien dit uten å oppleve litt mer av landet. Vi vil i løpet av bestillingsprosessen informere deg om forskjellige opplevelser/attraksjoner som det kan være gøy å få med seg når du kommer «Down Under». Men ikke vær redd for å ta ting litt som de kommer heller. Planer har en tendens til å endre seg raskere enn du rekker å legge de på en reise som dette.

Vi anbefaler at du melder deg på dette programmet minst 1-2 måneder før ønsket avreise dette på grunn av et begrenset antall plasser.

Hvilket program i Australia passer deg?

GoXplore har 4 forskjellige programmer i Australia der du kan jobbe:

 • Work & Travel
 • All Set – Hospitality
 • All Set – Internship
 • Farm & Travel

Detaljer om de forskjellige programmene finner du på GoXplores hjemmesider.

Arbeidsoppgaver

Jobbdelen av programmet begynner i Goomeri på Springbook Farm med en innbydende lunsj, søknad om en bankkonto, skattenummer og Medicare – her kan du også handle om nødvendig.

I løpet av den første dagen går du gjennom hva slags jobb du vil og hvor du vil jobbe. Dine preferanser og profil vil da bli tilgjengelig for 1500 arbeidsgivere. I løpet av introduksjonsuken vil du få forskjellige jobbtilbud å velge mellom. Ditt valg blir så ditt reisemål på fredagsettermiddag eller lørdagsmorgen.

Du vil selvfølgelig ikke bli utlært på denne uken, men du får en smakebit på hvordan gårdslivet og de daglige oppgavene kan være. Dette er med på å gjøre deg mer attraktiv som arbeidstaker.

Jobbene er over hele landet, og du kan arbeide med storfe og sau, hester eller som en traktor- eller maskinoperatør. 

Etter din første jobb er du fri til å reise i Australia hvis du ønsker det. Du kan selvfølgelig også jobbe videre hos en annen arbeidsgiver.

95% av disse jobbene vi tilbyr er også den type jobber som gjør det mulig for deg å søke om det såkalte Second Year Working Holiday Visa, som vil gi deg lov til å jobbe og reise i Australia i enda et år.

OBS! Reiser dere flere sammen bør dere være fleksible på hva slags type jobb dere kunne tenke dere. Det vil være vanskeligere å finne jobb til 2 på samme gård, men det er ikke umulig.

Lønn

Din lønn vil ligge på mellom 200 og 400 AUD per uke og kost og losji er stort sett inkludert i programmet (les mer her). På den måten kan nesten alt du tjener spares til videre reiser. Beløpet du tjener vil variere, og vil være tilpasset den kunnskapen du har ved oppstart. Har du tidligere erfaring og vilje til å jobbe lengre dager kan du tjene opp mot 1000 AUD på en uke.

Da det er begrenset med utgifter når man jobber på gård, og du ofte er et stykke unna de store byene, vil du ha mulighet til å kunne spare mye penger etter noen måneder med gårdsarbeid. 6000 AUD er en ganske realistisk sum en deltaker kan regne med å spare seg opp i løpet av en 3 måneders periode.

OBS! Reiser dere flere sammen kan det være mulig å jobbe på samme gård selv om det kun er en stilling ledig dersom dere velger å dele lønnen på to.

Hvem kan delta?

Det er viktig at du som ønsker å delta på dette programmet er klar over at det vil være hardt arbeid og at det kan være lange dager. Vi har laget en liten liste over punkter som er viktige i forbindelse med dette programmet. Dersom de fleste punktene passer deg er dette et program du bør vurdere.

 • Du må være mellom 18 og 30 år
 • Norsk statsborger (har du et annet statsborgerskap sjekker vi om du kan reise likevel)
 • Du kan ikke ha forsørgeransvar for barn
 • Du må kunne jobbe i minst 3-4 måneder
 • Du må være forberedt på et tøft arbeidsmiljø i outbacken
 • Du må være forberedt på at det er dårlige/ingen telefon/internett signaler
 • Du må ha førerkort (vanlig B-lappen holder)
 • Det er en fordel med noe erfaring innen gårdsdrift, landbruksmaskiner eller husdyrhold
 • Du bør være sosial og initiativrik
 • Tidligere arbeidserfaring er et pluss (spesielt innen landbruk/gårdsdrift)
 • Du må være villig til å ta i et tak og forberedt på å jobbe hardt
 • Du kan ikke tidligere ha hatt Working Holiday visum (med mindre du klassifiserer til 2nd Year visa)

Boforhold

De fire første nettene bor du på Wake Up Hostel i Sydney eller Europa Melbourne hostell i Melbourne. Hostellet er et svært gunstig utgangspunkt for oppholdet ditt i Australia. Dagene på hostellet er veldig sosiale og mange reiser videre eller flytter sammen med andre deltakere som de har møtt her. Alle som reiser på Work and Travel er der for samme grunn; reise, opplevelser og ikke minst nye bekjentskaper.

Hjelp til å finne et sted å bo i Sydney

Blir du lenge på et sted er det vanlig å leie et hus eller leilighet sammen med andre. Work & Travel-kontoret i Sydney har en boligformidlingsservice (Accomodation Service) som vil komme deg som deltaker på programmet til gode. De samarbeider med mange forskjellige utleiere, og du kan velge mellom alt fra tomme leiligheter til et kollektiv hvor de ser etter én person. De kan ikke garantere at de finner en bolig til deg, men de vil gjøre sitt beste for å hjelpe deg med å finne husly. Det er uansett greit å få tips og råd av kontoret om leiekontrakt og priser etc.

Hva om du vil reise videre?

Etter de fire nettene på hostellet står du helt fritt til å gjøre hva du måtte ønske. Noen velger å reise videre med en gang. Kanskje spleiser dere på en van og kjører oppover østkysten? Eller velger å hoppe på en buss og reise på oppdagelsestur i ørkenlandskapet og ser aboriginernes hellige områder i midten av landet? Valgmulighetene er uendelige!

Over hele Australia finner du vandrehjem/hostel, og du vil motta en oversikt over disse når du ankommer landet. På hostellene rundt i landet møter du reisende fra hele verden som er ute etter annerledes opplevelser på lik linje med deg. Denne boformen preges av en sosial atmosfære og mange gode reisetips utveksles her. Overnatting koster mellom 20 og 40 dollar natten. På Work & Travel Australia-programmet får du et rabattkort som gir deg avslag i prisen på både transport og overnatting.

Kostnader

 • Farm & Travel (med visum) 22 600 kr
 • Farm & Travel (uten visum) 19 050 kr
 • Farm & Travel (med visum & fly) 32 600 kr
 • Farm & Travel (uten visum, med fly) 29 050 kr

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen.

GoXplore Norge

goxplore

GoXplore: Jobb + reis i utlandet

GoXplore er Nordens største spesialist i å kombinere reiser og jobb verden rundt. 

Kunne du tenke deg å jobbe med løver og elefanter i Zimbabwe og bli en del av ALERTs 3-stegsprosess for å øke løvebestanden i Afrika? Frister det å bo rett ved stranden og bidra til å bevare havskilpaddebestanden i fantastiske Sri Lanka? Eller hva med å jobbe frivillig i Namibia og få muligheten til nærkontakt med fantastiske afrikanske dyr som leopard, løve, bavianer, gepard, antilope, hester og mange flere? Gjennom GoXplore får du et unikt og utrolig eventyr!

Jobb- og reisemuligheter i utlandet

GoXplore AS tilbyr jobb- og reisemuligheter i utlandet. Ved å være spesialist på reiser hvor man jobber som en del av turen, ønsker vi å at våre deltakere skal oppleve mye mer enn om de reiser som vanlige turister. Vi ønsker at jobbingen skal føre til at de kommer nærmere kulturen og menneskene på stedene de besøker, og dermed få en dypere forståelse for hvordan det er å leve i det landet.

High School USA – utveksling i USA

GoXplore tilbyr også utvekslingsprogrammer i USA. Dette innebærer at du bytter ett eller to semestre på videregående skole i Norge mot det samme i USA. Dette er en fantastisk mulighet som vil gi deg enorme fordeler i ditt fremtidige arbeidsliv – og ikke minst på det personlige plan.

 Les mer om High School USA her!


ville dyr

Hvorfor GoXplore?

Vi som jobber her hos GoXplore er selv lidenskapelig opptatt av reising, har selv deltatt på flere av programmene våre og deler gjerne av vår personlige erfaring når det kommer til programmene. Det å reise på et av våre programmer gjør at du vil oppleve kulturen på nært hold og du vil få en helt annen opplevelse enn ved å reise som vanlig turist. For oss er det viktig at du får mest mulig ut av oppholdet ditt, at du får minner for livet og opplevelser andre bare kan drømme om.

Sikkerhet, trygghet, service

 • Vi har samlet over 50 års erfaring med Work & Travel og frivillighetsreiser og har med årene blitt Skandinavias største ekspert på denne type utenlandsopphold. Du kan dermed være trygg på at vi vet hva vi snakker om.
 • Uansett om du skal reise som frivillig, jobbe i Australia eller velge noen av våre andre program, så hjelper vi deg med det du trenger for nettopp din reise. Alt i fra informasjon om visum, booke reiser, ordne med skattenummer til opprettelse av bankkonto. Det finnes ingen dumme spørsmål, så det er bare å spørre! Vi hjelper deg gjerne.
 • Vi gir deg personlig oppfølging gjennom hele prosessen, fra før avreise til etter du kommer hjem.
 • Vi har tre lag med sikkerhet; kjente partnere som vi sjekker nøye på forhånd og besøker jevnlig, godkjente flyselskaper og et bra forsikringsselskap.
 • Du får tilgang til et eget "log in"-område. Her vil all informasjon angående ditt eventyr ligge samlet på ett sted så du slipper å lete, og du kan til og med tjene penger her.
 • Vi verdsetter sikkerheten for våre reisende og menneskene de skal jobbe med høyt. Alle som skal arbeide som frivillig gjennom oss, må derfor sende oss vandelsattest.
 • På alle våre programmer har vi nødnumre som du som deltaker kan benytte døgnet rundt.
 • Vi gir deg mulighet til å kontakte andre deltakere (både fra Norge, Sverige og Finland) som reiser til samme program som deg. Du får også mulighet til å kontakte noen som allerede har deltatt på programmet.
 • Etter hjemkomst får du en attest på ditt eventyr utenlands, en bra måte å vise til din personlige utvikling!

Engasjement, tilgjengelighet

 • Informasjonsmøter og ulike messer gjør at vi er tilgjengelige for spørsmål ikke bare på kontoret i Oslo. Du kan selvfølgelig også booke et personlig møte med oss.
 • Vi har valgt å kun fokusere på et begrenset antall programmer for å kunne holde et høyt kunnskapsnivå og dermed kunne gi deg best mulig service. Vi besøker også programmene for å kunne vite i detalj hva det er vi tilbyr.
 • Vi jobber med lokale partnere for å sikre at programprisen kommer lokalbefolkningen til gode.
 • Vi har som policy å besvare alle dine spørsmål innen 24 timer. Du vil få tildelt en egen kontaktperson som hjelper deg gjennom hele prosessen og som du selvfølgelig også kan kontakte i løpet av reisen dersom det er noe du lurer på eller trenger hjelp med.

reise

Vis alle utdanninger fra GoXplore Norge
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!