Jobb og frivillig arbeid

Community Service

GoXplore Norge, i Zambia
Varighet
Fra 2 uker
Undervisning
Heltid
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Ulike muligheter, kontakt GoXplore Se detaljer
Søknadsfrist
Søknadsfrist: Bør bestilles 4 mnd i forveien
Varighet
Fra 2 uker
Undervisning
Heltid
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Ulike muligheter, kontakt GoXplore Se detaljer
Søknadsfrist
Søknadsfrist: Bør bestilles 4 mnd i forveien

Community Service

jente jobber frivillig i zambia

Community Service – frivillig arbeid i Livingstone, Zambia

Kan du tenke deg å bruke noen måneder på å jobbe frivillig med å lære bort engelsk til barn i Zambia, jobbe på klinikk eller kanskje jobbe med sportslige aktiviteter for ungdom?

GoXplore gi deg muligheten til å hjelpe lokalsamfunnet i Livingstone, og utrette en forskjell gjennom ditt arbeid som frivillig.

Som frivillig i Zambia kan du gi en hjelpende hånd, og bli kjent med en fantastisk kultur i Zambia. Hver formiddag jobber du på ditt valgte hovedprosjekt, og på ettermiddagen vil du jobbe på ulike prosjekter, som reading club, eldresenter og mye mer.

Prosjekter

I Livingstone har vi flere forskjellige hovedprosjekter:

  • Teaching & community
  • Medical / Health care & community
  • Sport & community
  • Girl Impact

Du trenger ingen tidligere erfaring for å jobbe på prosjektene. Det viktigste er at du vil hjelpe, er engasjert, har evnen til å ta initiativ og er glad og positiv. Det er også en fordel med gode engelskkunnskaper. Du velger et hovedprosjekt du jobber om formiddagen og deretter blir dere rullert på forskjellige prosjekter på ettermiddagen der det trengs.

Arbeidstiden er fra ca kl.07.30-17, mandag–fredag. Man har en lunsjpause i løpet av dagen. Man har helgene fri til å gjøre det man selv ønsker.

Generell informasjon om prosjektene:

De fleste deltakerne tilbringer fire uker på prosjektet, men både lengre og kortere varighet er mulig. Som hovedregel starter prosjektene i Zambia opp den første og tredje mandagen hver måned, og det er viktig at man ankommer mandagen man skal starte. Zambia har mye å by på, og vi anbefaler absolutt at dere bruker tiden til oppleve det dette vakre landet har å by på. Her vil du ikke bare ha muligheten til å besøke Victoria Falls, se vakker natur og oppleve et rikt dyreliv, men du vil også bli kjent med deres flotte kultur og tradisjoner. Det anbefales å ta en båttur oppover Zambezi elven hvor du kan oppleve en vakker solnedgang, se masse fantastiske dyr og natur, eller ta en helgetur til Botswana eller Zimbabwe.

Hvorfor Community Service med GoXplore?

  • Du får orientering og opplæring ved ankomst av vårt lokale personal
  • Jobbe på et spennende og lærerikt hovedprosjekt på dagtid
  • Delta på spennende ettermiddagsaktiviteter som kunstklubb, leseklubb, eldresenter
  • Møte frivillige fra hele verden, og knytte nye vennskapsbånd
  • Jobbe med varierte oppgaver og dager sammen med de ansatte
  • Du har som regel helgene fri til å gjøre det du selv ønsker
  • Du vil bo sammen med de andre frivillige på et frivillighetshus
  • Bo 5 min fra Livingstone sentrum, med kort avstand til butikker
  • Muligheten til å reise rundt og oppleve Zambia på sitt beste i helgene
  • Du får møte lokalbefolkningen og oppleve kulturen

Opptakskrav/Søknad

Hvem kan delta?

Du må være over 18 år, ha god helse og være motivert for å gjøre en innsats. De fleste deltakerne på programmet er 18-35 år, men prosjektet har ingen øvre aldersgrense. Det viktigste er at du ønsker å strekke ut en hjelpende hånd, er engasjert og tilpasningsdyktig. Gode engelskkunnskaper er en fordel.

Det er en fordel at du ikke er redd for å ta i et tak, da det kan være fysisk arbeid på prosjektene, og at du er glad i å jobbe med mennesker.

Boforhold

Frivillige fra alle de 4 hovedprosjektene bor sammen på et komfortabelt og sikkert hostell. Det ligger ca 5-minutters spasertur fra Livingstone sentrum.

Hostellet har et spiseområde, bar, svømmebasseng, stor hage  og en klatrevegg.

Det er viktig å notere seg at dette hostellet blir også brukt av «vanlige» gjester/backpackere, men de frivillige har en del av hostellet som kun er til bruk for de frivillige, mens noen av fellesområdene brukes av alle som bor på selve hostellet.

Under oppholdet ditt vil du få tre måltider servert i løpet av dagen, fra mandag til fredag. I helgene må man stå for egen mat. Frokost er en såkalt buffet, hvor man forsyner seg selv, og den består av frokostblanding, toast, te og kaffe. Lunsj og middag er fulle måltider, og vil bli tilberedt for deg av kjøkkensjefen på hostellet. Dersom du enten er vegeterianer eller har noen allergi, gi beskjed så tidlig som mulig slik at prosjektet kan imøtekomme dine behov.

Kostnader

  • 2 uker 13 100 kr
  • 3 uker 16 250 kr
  • 4 uker 19 100 kr
  • 5 uker 22 250 kr
  • 6 uker 25 300 kr
  • 7 uker 28 300 kr
  • 8 uker 31 300 kr
  • 9 uker 34 300 kr
  • 10 uker 37 200 kr
  • 11 uker 40 050 kr
  • 12 uker 43 050 kr

      Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen.

      GoXplore Norge

      goxplore

      GoXplore: Jobb + reis i utlandet

      GoXplore er Nordens største spesialist i å kombinere reiser og jobb verden rundt. 

      Kunne du tenke deg å jobbe med løver og elefanter i Zimbabwe og bli en del av ALERTs 3-stegsprosess for å øke løvebestanden i Afrika? Frister det å bo rett ved stranden og bidra til å bevare havskilpaddebestanden i fantastiske Sri Lanka? Eller hva med å jobbe frivillig i Namibia og få muligheten til nærkontakt med fantastiske afrikanske dyr som leopard, løve, bavianer, gepard, antilope, hester og mange flere? Gjennom GoXplore får du et unikt og utrolig eventyr!

      Jobb- og reisemuligheter i utlandet

      GoXplore AS tilbyr jobb- og reisemuligheter i utlandet. Ved å være spesialist på reiser hvor man jobber som en del av turen, ønsker vi å at våre deltakere skal oppleve mye mer enn om de reiser som vanlige turister. Vi ønsker at jobbingen skal føre til at de kommer nærmere kulturen og menneskene på stedene de besøker, og dermed få en dypere forståelse for hvordan det er å leve i det landet.

      High School USA – utveksling i USA

      GoXplore tilbyr også utvekslingsprogrammer i USA. Dette innebærer at du bytter ett eller to semestre på videregående skole i Norge mot det samme i USA. Dette er en fantastisk mulighet som vil gi deg enorme fordeler i ditt fremtidige arbeidsliv – og ikke minst på det personlige plan.

       Les mer om High School USA her!


      ville dyr

      Hvorfor GoXplore?

      Vi som jobber her hos GoXplore er selv lidenskapelig opptatt av reising, har selv deltatt på flere av programmene våre og deler gjerne av vår personlige erfaring når det kommer til programmene. Det å reise på et av våre programmer gjør at du vil oppleve kulturen på nært hold og du vil få en helt annen opplevelse enn ved å reise som vanlig turist. For oss er det viktig at du får mest mulig ut av oppholdet ditt, at du får minner for livet og opplevelser andre bare kan drømme om.

      Sikkerhet, trygghet, service

      • Vi har samlet over 50 års erfaring med Work & Travel og frivillighetsreiser og har med årene blitt Skandinavias største ekspert på denne type utenlandsopphold. Du kan dermed være trygg på at vi vet hva vi snakker om.
      • Uansett om du skal reise som frivillig, jobbe i Australia eller velge noen av våre andre program, så hjelper vi deg med det du trenger for nettopp din reise. Alt i fra informasjon om visum, booke reiser, ordne med skattenummer til opprettelse av bankkonto. Det finnes ingen dumme spørsmål, så det er bare å spørre! Vi hjelper deg gjerne.
      • Vi gir deg personlig oppfølging gjennom hele prosessen, fra før avreise til etter du kommer hjem.
      • Vi har tre lag med sikkerhet; kjente partnere som vi sjekker nøye på forhånd og besøker jevnlig, godkjente flyselskaper og et bra forsikringsselskap.
      • Du får tilgang til et eget "log in"-område. Her vil all informasjon angående ditt eventyr ligge samlet på ett sted så du slipper å lete, og du kan til og med tjene penger her.
      • Vi verdsetter sikkerheten for våre reisende og menneskene de skal jobbe med høyt. Alle som skal arbeide som frivillig gjennom oss, må derfor sende oss vandelsattest.
      • På alle våre programmer har vi nødnumre som du som deltaker kan benytte døgnet rundt.
      • Vi gir deg mulighet til å kontakte andre deltakere (både fra Norge, Sverige og Finland) som reiser til samme program som deg. Du får også mulighet til å kontakte noen som allerede har deltatt på programmet.
      • Etter hjemkomst får du en attest på ditt eventyr utenlands, en bra måte å vise til din personlige utvikling!

      Engasjement, tilgjengelighet

      • Informasjonsmøter og ulike messer gjør at vi er tilgjengelige for spørsmål ikke bare på kontoret i Oslo. Du kan selvfølgelig også booke et personlig møte med oss.
      • Vi har valgt å kun fokusere på et begrenset antall programmer for å kunne holde et høyt kunnskapsnivå og dermed kunne gi deg best mulig service. Vi besøker også programmene for å kunne vite i detalj hva det er vi tilbyr.
      • Vi jobber med lokale partnere for å sikre at programprisen kommer lokalbefolkningen til gode.
      • Vi har som policy å besvare alle dine spørsmål innen 24 timer. Du vil få tildelt en egen kontaktperson som hjelper deg gjennom hele prosessen og som du selvfølgelig også kan kontakte i løpet av reisen dersom det er noe du lurer på eller trenger hjelp med.

      reise

      Vis alle utdanninger fra GoXplore Norge