Vis studentum.no som: Mobil

Makeupartist/Stylist

Frisørinstituttet
Sammendrag
Yrkesrettede kurs og utdanninger
Sandnes
10 helger
Deltid
Ikke støttet av lånekassen
38 000 NOK
Se kursdatoer nederst
Søknadsfrist: Løpende opptak
Klasserom

Makeupartist/Stylist

Bli Makeup Artist og Stylist 

På Frisørinstituttet i Sandnes kan du utdanne deg til Makeupartist og Stylist. Kurset går over 10 helger, og gir deg en grunnutdannelse innen makeup/stylist-faget. Etter endt kurs vil du ha nok kompetanse til å påta deg oppdrag innen områdene makeup artist og stylist. 

Makeupartist-kurset inneholder en kombinasjon av forelesning og mye praktisk arbeid. Kurset passer for den som allerede er utdannet frisør eller hudpleier, og har en drøm om å jobbe innen media, mote og fashion. Ikke minst om du har over gjennomsnittet interesse for makeup. Du lærer å legge profesjonell makeup for foto, film, reklame og show, i tillegg til at du får kunnskaper om stil og form, klær, hår og mote. Kurset avsluttes med praktisk eksamen, og alle kursdeltagere vil få utdelt et kursbevis.

Hva lærer jeg på Makeup artist/stylist utdanningen?

Du får opplæring innenfor følgende emner:

Materiallære

Grunnleggende Produktkunnskap. Hva er «må ha» produktene/utstyr for makeup artister, og kunnskap om innholdet i makeupkassen som følger studiet.

Hudpleie og hygiene

Kunnskap om ulike hudtyper og hudtilstander, og hvordan du tar hensyn til disse. Hygiene er gjennomgående på kurset. Du om lærer hvordan og når skal du skal desinfisere og rengjøre, samt hvorfor det er viktig med godt renhold. Du får også kunnskap om hva man som makeup artist kan gjøre for å danne et godt grunnlag før makeup.

Lys og skygge

Kunnskap om ulike ansiktsformer og hvordan lys og skygge kan skulpturere/forme ansiktet på ulike måter. Du lærer også hvordan du gjør en god en god «Contouring». 

Bransjekunnskap

Gjennomgang av ulike driftsformer, og hva som skal til for å jobbe som makeup artist og stylist. Du får tips på hvordan man skal markedsføre seg og bygge nettverk.

Fargelære

Her vil du få forståelse for fargens oppbygging, og hvordan en bruker farger i kombinasjon innen makeup, stil og form. Dette vil du få bruk for både som makeupartist og stylist. Du får også kunnskap om fargepsykologi og hvordan du gjennomfører en fargeanalyse. Dette er viktig da fargeforståelse og fargevalg er gjennomgående i all makeup. 

For kontakt eller mer informasjon om Makeupartist/Stylist, vennligst fyll inn en interessemelding.

Kursdatoer

Kurshelger høsten 2022

  • HELG 1       27.-28. august
  • HELG 2       03.-04. sept
  • HELG 3       10.-11. sept
  • HELG 4       24.-25. sept
  • HELG 5       01.-02. okt
  • HELG 6       22.-23. okt
  • HELG 7       29.-30. okt
  • HELG 8       12.-13. nov
  • HELG 9       19.-20. nov
  • HELG 10     03.-04. Des (eksamenshelg)

Undervisningen vil foregå i Frisørinstituttets lokaler Amfi Vågen 3. etg.

Opptakskrav/Søknad

Kurset krever ingen forkunnskaper. Påmeldinger blir behandlet fortløpende. Kontakt Frisørinstituttet for mer informasjon. 

Studiefakta, Tittel m.m

Yrkesrettet utdanning / kurs.

Kostnader

Pris: 38 000,- Prisen inkluderer en makeup-koffert og kompendium.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Makeupartist/Stylist.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Frisørinstituttet

Frisørinstituttet i Sandnes

Ønsker du å bli frisør eller makeupartist? Frisørinstituttet i Sandnes har løpende opptak!

Frisørinstituttet tilbyr høy kvalitet og målrettet undervisning. Frisørutdanningen er støttet av Lånekassen, og tilbys på kortere tid enn ved vanlig videregående skole. Skolen ble etablert i 2000, har lang erfaring, og bruker engasjerte lærere som selv står i salong daglig. Dette bidrar til at undervisningen til enhver tid er oppdatert på nye trender og metoder.

Bli frisør eller makeupartist/stylist

På Frisørinstituttet kan du utdanne deg til frisør eller makeupartist. Det er ikke krav om forkunnskaper til studiene, og søknader blir behandlet fortløpende. Utdanningene har ulik lengde, og tilbys enten på heltid eller deltid. Helgekursene kan enkelt kombineres med jobb og en travel hverdag.

Frisør

Frisørutdanningen har 5 måneders varighet, noe som gir rett til fradrag i læretiden. Skolen følger VG2-læreplanen for frisørfaget med unntak fra felles programfag. Studiet dekker timetallet i VG2 frisørfaget. Etter endt studium har du tilstrekkelig faglig bakgrunn til å søke læreplass i en frisørsalong. Eksamensavgiften er inkludert.

Makeup Artist

Makeupartist-kurset går over 10 helger, og gir deg en grunnutdannelse innen makeup/stylist-faget. Etter endt kurs vil du ha nok kompetanse til å påta deg oppdrag innen området makeup/stylist. Noe av det du vil lære er å legge profesjonell makeup for foto, film, reklame og show. Du vil også få kunnskaper om stil og form, klær, hår og mote. Kurset avsluttes med en praktisk eksamen.

Gode jobbmuligheter etter endt utdanning

Studentene fra Frisørinstituttet er ettertraktede på arbeidsmarkedet, og har en solid og bred kunnskap når de er ferdigutdannet. Skolen har i dag elever fra hele landet som alle er svært fornøyd med utdanningen de får.

Vis alle utdanninger fra Frisørinstituttet

Kontaktinformasjon til Frisørinstituttet

Frisørinstituttet

Vågsgata 33
4301 Sandnes

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Makeupartist/Stylist:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!