Fagskole
5,0 (2 Omtaler)

Reiselivskoordinator

Norges Fagakademi, i Oslo (+2 studiesteder)
Varighet
2 semestre
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Pris
108 800 NOK
Undervisningsform
Klasserom, Nettbasert med samlinger
Neste startdato
Varighet
2 semestre
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Pris
108 800 NOK
Undervisningsform
Klasserom, Nettbasert med samlinger
Neste startdato
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Reiselivskoordinator

fagskoleutdanning i reiseliv

Reiselivskoordinator – bærekraftig reiseliv og opplevelsesutvikling

Drømmer du om å jobbe innenfor en av verdens største og mest spennende næringer? Vil du lære om bærekraftig reiseliv og opplevelsesutvikling? Skal du sikre deg en karriere i reiselivsbransjen, trenger du spesialisert kompetanse som kan møte de stadig skiftende kravene til en moderne og bærekraftig turistnæring.

Ifølge NHOs kompetansebarometer er behovet for kvalifiserte fagfolk større enn noen gang. Ved vår fagskole tilbyr vi en praktisk utdanning som dekker de nøkkelområdene som bransjen etterspør. Vi fokuserer på et bærekraftig reiseliv, opplevelsesutvikling, trender og endret forbrukeratferd, reiselivsøkonomi, eventplanlegging og destinasjonskunnskap.

Om utdanningen

Reiselivskoordinatorutdanningen gir deg verdifull forståelse for utfordringer og muligheter innenfor reiselivet, og dette får du trening igjennom praksisperioden. Praksisperioden vil gi deg verdifull erfaring og nettverk innenfor bransjen. Studieturene gir deg også en unik mulighet til å oppleve reiselivsbransjen fra innsiden. Du vil få relevant destinasjonskunnskap, se hvordan bransjen fungerer i praksis og anledning til å knytte kontakter med andre studenter og med fagfolk i bransjen.

I det avsluttende tverrfaglige prosjektarbeidet vil du lære å arbeide kreativt, selvstendig og i grupper, sette opp mål og tidsplaner og samarbeide med bedrifter og organisasjoner. Dette vil gi deg nyttig  kompetanse i ditt fremtidige arbeid innenfor reiselivsbransjen, og du vil lære å se muligheter i stedet for begrensninger og forberede deg til å møte skiftende krav i en moderne og bærekraftig reiselivsnæring.

Studiet inkluderer også:

  • spennende reiser og opplevelser i og utenfor Norge inkludert i studieavgiften
  • praksis i en reiselivsbedrift
  • opplæring i Amadeus (reiselivsbransjens mest brukte system)
  • eksterne prosjekter som f.eks. Reiselivsmessen i Norge

Bookingsystemet Amadeus

Du også lære å anvende bookingsystemet Amadeus, et av verdens ledende systemer innenfor reiseliv. Systemet benyttes av mange av de store flyselskapene, hoteller, bilutleiefirmaer og andre reiselivsaktører. Amadeus er også det systemet som er mest brukt av norske reisebyråer. Innholdet i emnet er identisk med systemløsningen som reiselivsbransjen benytter, og gjennomført emne vil i de fleste tilfeller være en forutsetning for å få jobb i reisebyrå/online reisebyrå.

Praktisk undervisning 

Gjennom utdanningen vil du jobbe med virkelighetsnære oppgaver og prosjekter. Du vil sammen med din klasse utforme turer og ekskursjoner, samt planlegge aktiviteter i tilknytning til disse. Du vil jobbe med verktøy som hever din kompetanse og som gir deg trygghet i møtet med kunder. Det legges opp til aktiv bruk av relevant programvare, digitale og sosiale medier. I praksisperioden vil du utføre arbeidsoppgaver i relevante reiselivsbedrifter. Vi benytter varierte undervisningsformer som for eksempel klasseromsundervisning, teamarbeid, prosjekter med næringslivet etc. for å gjøre opplæringen mest mulig relevant og variert. Læringsplattformen Teams benyttes aktivt.

Praksis

I andre semester legges det opp til tre ukers praksis i en relevant reiselivsbedrift. Praksis gir deg verdifull erfaring i et realistisk arbeidsmiljø og mulighet for å bygge nettverk.

For kontakt eller mer informasjon om Reiselivskoordinator, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

Opptakskrav - både for deg med og deg uten videregående skole

Hvis du er en av de som mangler fullført og bestått videregående utdanning, ikke fortvil. Fyll ut en søknad på det studiet du kunne tenke deg, og send oss det du har av papirer fra event. skole, jobb etc. Vi tar kontakt med deg for å vurdere dine muligheter for å kunne studere hos oss.   

Du kan søke direkte opptak på studie basert på fullført og bestått videregående utdanning, eller du kan bli vurdert ut i fra realkompetanse for fagskoler.  Merk at kravet for å bli vurdert etter realkompetanse er at du minimum fyller 23 år i opptaksåret. Her vurderes det du har opparbeidet deg av event. utdanning og erfaring. Ta kontakt med oss så vi kan hjelpe deg med å vurdere dine muligheter.  

Alle kan søke, og har krav på å få sine muligheter vurdert.

Direkte kvalifisert for opptak

Kandidater som har fullført og bestått videregående utdanning, både generell studiekompetanse eller annen videregående utdanning er direkte kvalifisert for opptak.

Opptak med vurdering av realkompetanse

Har du ikke en fullført og bestått videregående utdanning, kan du dersom du minimum fyller 23 år i opptaksåret vurderes etter realkompetanse. Med realkompetanse menes den kunnskapen du har fått gjennom lønnet og ulønnet arbeide, organisasjonsarbeide, utdanning eller på andre måter. 

Søknaden vil da bli vurdert av skolens opptaksråd i hvert enkelt tilfelle.

Alle har krav på å få vurdert sin søknad etter realkompetanse dersom du minimum fyller 23 år i opptaksåret.

Noen eksempler på realkompetanse som kan gjøres tellende for opptak til Reiselivskoordinator er: 

Relevant realkompetanse – arbeidserfaring:

  • Organisere eller hjelpe til med reiser og planlegging
  • Erfaring fra serviceyrker (kantine, restaurant, kiosk o.l.)
  • Erfaring fra arbeid innen kundeservice som guide, reiseleder, ansvar for turer o.l.
  • Erfaring fra  arbeid i reiseliv eller reiselivsrelaterte bedrifter
  • Erfaring fra planlegging/gjennomføring av ulike arrangement 
  • Erfaring fra call center
  • Erfaring fra salg/service

Relevant realkompetanse – utdanning/kurs:

  • Kurs eller utdanning innenfor reiser og arrangement
  • Påbegynt, men ikke fullført videregående opplæring kan vurderes i kombinasjon med annen erfaring

Relevant realkompetanse – annet:

  • Generell administrativ erfaring
  • Blogg om livsstil, reise, mat, opplevelser o.l.

Emner

Jobbmuligheter

Våre studenter er etterspurte i næringslivet, og flere får jobb før studiet er ferdig. Ved å studere reiseliv får du en praktisk rettet utdanning, og du kan velge å jobbe innenfor mange ulike områder i verdens største næring. Eksempler på steder som du kan jobbe etter endt utdanning er fysiske og digitale reisebyråer, turoperatører, eventbyrå, turistkontor, hotell, flyplasser, på destinasjoner i inn- og utland.

Kostnader

Pris: kr. 54 400,- per semester (halvår) inkludert studieturer, Amadeus-kurs og eksamensavgift. Opptaksgebyr kr. 1800,- og lærebøker kommer i tillegg

Studiested

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Reiselivskoordinator.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.

Norges Fagakademi

Fredrikstad FagAkademi

Norges Fagakademi

– fornøyde studenter som kommer raskt i relevant jobb

Norges Fagakademi er en anerkjent skole som i mer enn 25 år har utdannet fagfolk til privat og offentlig sektor. Vi leverer yrkesrelevante utdanninger og kurs, tilpasset markedets behov for kompetanse. Våre utdanninger er innenfor fagområdene Regnskap, Lønn, HR, Reiseliv og IT/Nettverk/Skyadministrasjon.

Vårt mål er å være best på personlig veiledning og oppfølging, og vi er opptatt av at du som student opplever trivsel og læring og et tilfredsstillende arbeids- og læringsmiljø gjennom studietiden. Norges Fagakademi har velfungerende studieadministrative tjenester og studentveiledning for våre søkere og studenter. 

Vår visjon er "Et sted hvor trygghet og kunnskap gir grobunn for nye drømmer!" 

Hos oss forsvinner du ikke i et stort auditorium, men er en del av et trygt og godt klassemiljø. Du får tett oppfølging av lærerkrefter og administrasjon, og du blir kjent med lærere og medstudenter fra de andre klassene ved skolen. Skolen har avdelinger i Oslo, Fredrikstad, Stavanger og Trondheim.

Utdanninger støttet av lånekassen

Utdanningene er godkjent for stipend og lån i Lånekassen. Etter fullført og bestått fagskoleutdanning vil du få utstedt vitnemål med studiepoeng. Disse utdanningene er kategorisert som Høyere yrkesfaglig utdanning, og er akkreditert av NOKUT som kvalitetssikrer all høyere utdanning i Norge.

Hvorfor ta en fagskoleutdanning?

En fagskoleutdanning en praktisk rettet utdanning som er tilpasset arbeidslivets krav til kompetanse. Undervisningen ved en fagskole er praktisk rettet, og man fokuserer på utførelse av arbeidsoppgaver slik disse vil utføres i en bedrift. Fagskoleutdanninger er direkte jobbkvalifiserende, og man skal etter fullført utdanning kunne utføre arbeidsoppgavene uten behov for ytterligere kvalifisering/opplæring. Dette innebærer at man etter fullført utdanning innehar kunnskaper, ferdigheter og generell kompetanse til bruk direkte ut i jobb. 

Vår erfaring er at våre studenter kommer raskt i relevant jobb etter endt utdanning. En fagskole er en Høyere yrkesfaglig utdanning, og du får fagskolevitnemål med studiepoeng når du har fullført og bestått.

Vis alle utdanninger fra Norges Fagakademi

Studentene setter karakterer

Gjennomsnittsrangering: 5

Basert på 2 omtaler
Skriv en skoleomtale
5/5
Karianne Gjølberg
22 mar 2017
Veldig fin linje

Jeg stortrivdes på denne linjen. Det som er fint er at man også er mye ute i praksis, noe som gjør at man får ett ben innenfor en bedrift. Dette hjalp meg til å få jobb hos Tick...

Vis hele omtalen
5/5
Anniken Kolsrud
21 mar 2017
Veldig flinke og engasjerte lærere/ansatte

Kan virkelig anbefale denne skolen. Lærere og ansatte som stiller opp, og guider elevene på veien. De gir ikke opp før hver enkelt har forstått oppgaven/faget.