Vis studentum.no som: Mobil

Reiselivskoordinator

Norges Fagakademi
Sammendrag
Heltid
2 semestre
Fagskole
104 300 NOK Momsfritt
september 2020
Ja
Søknadsfrist: Rullerende opptak frem til studiestart
Fredrikstad, Oslo
Startdatoer
Fredrikstad Søknadsfrist
september 2020  (Norsk)
Rullerende opptak frem til studiestart
Oslo
september 2020  (Norsk)
Rullerende opptak frem til studiestart

Reiselivskoordinator

fagskoleutdanning i reiseliv

Reiselivskoordinator – praktisk utdanning for en bransje i kraftig vekst

Studiet Reiselivskoordinator gir studentene en bred forståelse for reiselivsnæringen som helhet, og for den betydningen næringen har nasjonalt og internasjonalt. Undervisningen er praktisk rettet, og basis for den praktiske opplæringen og treningen er teoretisk gjennomgang av reiselivsnæringen, turistgeografi, kultur og turisme. 

Gjennom studiet blir studenten trenet i reiseplanlegging og gjennomføring av guiding ved reisemål, utforming av markedsføringsmateriell med gode og selgende beskrivelser samt bruk av digitale og sosiale medier i markedsføring. Studiet vektlegger oppøvelse av kunnskaper og ferdigheter tilknyttet ledelse av turistgrupper, samt å kunne opptre profesjonelt ved uforutsette hendelser. 

Studentene skal gjennom studiet oppøve sin sosiale kompetanse og fremstå som sikre, selvstendige og tillitsskapende i møte med sine kunder. For å underbygge dette gjennom opplæringen gjennomfører studentene evaluering av egne og medstudenters opplegg, samt den praktiske utførelsen av arbeidsoppgaver på reiser, dagsturer og ekskursjoner som gjennomføres i løpet av studietiden. 

Teamarbeid vektlegges gjennom opplæringen, og studentene jobber sammen i utformingen av gode og relevante turer og planlegger aktiviteter i tilknytning til disse.

Studiet inkluderer også:

 • spennende reiser og opplevelser i og utenfor Norge inkludert i studieavgiften
 • praksis i en reiselivsbedrift
 • opplæring i Amadeus (reiselivsbransjens mest brukte system)
 • eksterne prosjekter som f. eks arrangering av Reiselivsmessen i Norge

Bookingsystemet Amadeus

I tillegg til å lære om turistgeografi, kultur, turisme, turplanlegging m.m. vil du også lære ombookingsystemet Amadeus, et av verdens ledende systemer innen reiselivsbransjen. Dette benyttes av mange av de store flyselskapene, hoteller, bilutleie og andre reiselivsaktører. Amadeus er også det systemet som er mest brukt av de norske reisebyråene. Kurset som inngår i studiet er det samme som reiselivsbransjen selv benytter, og gjennomført kurs vil i de fleste tilfeller være en forutsetning for å få jobb i reisebyrå / online reisebyrå.

Praktisk undervisning 

Gjennom studiet jobber studentene med praktiske oppgaver. Studentene planlegger og gjennomfører turer, dette inkluderer egne turer med klassen og turer for eksterne. I praksisperioden får studentene utføre arbeidsoppgaver i relevante reiselivsbedrifter, og det legges opp til aktiv bruk av programvare, digitale og sosiale medier tilknyttet undervisningen. Vi benytter varierte undervisningsformer som klasseromsundervisning, praktiske oppgaver, prosjekter med næringslivet etc. for å gjøre opplæringen mest mulig relevant og variert.

Er du usikker på hva du skal studere?

Hva skal jeg bli?  - Hva skal jeg studere?  - Hva bør jeg studere?  - dette er spørsmål som mange stiller seg. Valgmulighetene er mange. En fagskole har et praktisk fokus, og skiller seg tydelig fra en teori- og forskningsbasert utdanning ved høyskole/universitet. Næringslivet ønsker i økende grad å rekruttere personer med praktisk kompetanse som kan generere merverdi for bedriften fra første dag. En fagskoleutdanning tilfredsstiller disse ønskene fra næringslivet og hjelper deg raskere i jobb. 

Hvis du er usikker på hva som passer for deg så ta gjerne kontakt med oss for en gratis og uforpliktende studiesamtale / veiledning. Vi hjelper deg å velge det som passer best for deg.

studere reiseliv på fagskole

For kontakt eller mer informasjon om Reiselivskoordinator, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

Opptakskrav - både for deg med og deg uten videregående skole

Hvis du er en av dem som mangler fullført og bestått videregående utdanning, ikke fortvil. Fyll ut en søknad på det studiet du kunne tenke deg, og send oss det du har av papirer fra eventuelt skole, jobb etc. Vi vil da vurdere dine muligheter for å kunne studere hos oss.  

Du kan søke direkte opptak på studier ved fullført og bestått videregående utdanning, eller du kan bli vurdert ut fra realkompetanse (dersom du ikke har fullført og bestått videregående utdanning). Ved realkompetansevurdering vil vi se på utdanning og erfaring, og vurdere om denne er tilstrekkelig for å kvalifisere for opptak. Ta kontakt med oss så vil vi vurdere dine muligheter. 

Alle kan søke og har krav på å få sine muligheter vurdert.

Direkte kvalifisert for opptak

Kandidater som har fullført og bestått videregående utdanning, både generell studiekompetanse eller annen videregående utdanning er direkte kvalifisert for opptak.

Opptak med vurdering av realkompetanse

Har du ikke en fullført og bestått videregående utdanning, kan du dersom du minimum fyller 23 år i opptaksåret vurderes etter realkompetanse. Med realkompetanse menes den kunnskapen du har fått gjennom lønnet og ulønnet arbeide, organisasjonsarbeid, utdanning eller på andre måter. 

Søknaden vil da bli vurdert av skolens opptaksråd i hvert enkelt tilfelle.

Alle har krav på å få vurdert sin søknad etter realkompetanse dersom du minimum fyller 23 år i opptaksåret.

Noen eksempler på realkompetanse som kan gjøres tellende for opptak til Reiselivskoordinator er:

Relevant realkompetanse – arbeidserfaring:

 • Organisere eller hjelpe til med reiser og planlegging
 • Erfaring fra serviceyrker (kantine, restaurant, kiosk, o.l.)
 • Erfaring fra arbeid innen kundeservice som guide, reiseleder, ansvar for turer o.l.
 • Erfaring fra  arbeid i reiseliv eller reiseliv-relaterte bedrifter
 • Erfaring fra gjennomføring av ulike arrangement planlegging 
 • Erfaring fra call center
 • Erfaring fra salg/service

Relevant realkompetanse – utdanning/kurs:

 • Kurs eller utdanning innenfor reiser og arrangement
 • Påbegynt, men ikke fullført videregående opplæring kan også vurderes

Relevant realkompetanse – annet:

 • Generell administrativ erfaring
 • Blogg om livsstil, reise, mat, opplevelser, o.l.

Studiefakta, Tittel m.m

Studienavn: Reiselivskoordinator
Nivå: Høyere yrkesfaglig utdanning/Fagskoleutdanning (60 studiepoeng)
Oppnådd tittel: Reiselivskoordinator

Emner

Jobbmuligheter

Våre studenter er etterspurte i næringslivet, og flere får jobb før studiet er ferdig.

Ved å studere reiseliv får du en praktisk rettet utdanning, og du kan velge å jobbe innen mange ulike områder i verdens største næring. Våre studenter får jobb i alt fra hoteller, flyplasser, bedriftsreisebyråer, online reisebyråer, turoperatører, eventbyråer, turistkontorer, og ute på destinasjoner m.m.

Mange reiselivsbedrifter tar kontakt med oss når de trenger nye medarbeidere.

Kostnader

Kr 51 400,- per semester inkludert studieturer og eksamensavgift.
Opptaksgebyr på 1.500,- og lærebøker kommer i tillegg.

Studiested og bomuligheter

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Reiselivskoordinator.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Norges Fagakademi

Fredrikstad FagAkademi

Norges Fagakademi

– fornøyde studenter som kommer raskt i relevant jobb

Norges Fagakademi er en solid og anerkjent skole med lang fartstid. Vi har i over 25 år utdannet kompetente medarbeidere til næringslivet og det offentlige, og har lang erfaring med å levere praktiske og relevante studier. Vi utdanner mennesker innenRegnskap/Økonomi,Reiseliv, ogIT/nettverk. I tillegg utdanner vi kontoradministrativt personell for helsesektoren – Medisinsk sekretær. De senere årene har vi hatt en økning i studenter fra hele landet som ønsker å studere i hos oss.

Vi har som mål å være best på personlig oppfølging, og er meget opptatt av studentenes trivsel og læring. Undervisningen gjennomføres hovedsakelig i klasserom, men tilknyttet enkelte utdanninger vil deler av undervisningen gjennomføres utenfor skolens lokaler. Et eksempel på dette er undervisning for reiselivsstudentene hvor man blir utfordret på praktisk gjennomføring av aktiviteter og oppgaver i reelle settinger utenfor skolens lokaler. 

Hos oss forsvinner du ikke i et stort auditorium, men er en del av et trygt og godt klassemiljø. Du får tett oppfølging av lærerkrefter og administrasjon, og du blir kjent med lærere og medstudenter fra de andre klassene ved skolen. 

Vår visjon er  "Et sted hvor trygghet og kunnskap gir grobunn for nye drømmer!" 

Alle våre studier innenfor kategoriene Regnskap og Økonomi, Reiseliv og IT/nettverk er godkjent av NOKUT som Høyere yrkesfaglig utdanning. NOKUT har ansvaret for å kvalitetssikre og godkjenne all høyere utdanning i Norge. Dette gir deg trygghet for at du får god kvalitet ved å velge oss. Du vil, etter gjennomført og bestått studie, få et offentlig godkjent fagskolevitnemål med studiepoeng. Alle våre studier i kategoriene Regnskap og Økonomi, Reiseliv og IT/nettverk er også godkjent for stipend og lån i Lånekassen.

Vis alle utdanninger fra Norges Fagakademi

Kontaktinformasjon til Norges Fagakademi

Norges Fagakademi

Christian Krohgsgate 2
0186 Oslo


Studentene setter karakterer

Gjennomsnittsrangering: 5

Basert på 2 omtaler

Karianne Gjølberg
(5)
Jeg stortrivdes på denne linjen. Det som er fint er at man også er mye ute i praksis, noe som gjør at man får ett ben innenfor en bedrift. Dette hjalp meg til å få jobb hos Ticket Reisebyrå, mens jeg fortsatt gikk på skolen. Jeg har nå jobbet der i over 6 år og er kjempefornøyd med jobben jeg har fått. Utdannelse på Fredrikstad Fagakademi er vel...
Vis hele omtalen
Anniken Kolsrud
(5)
Kan virkelig anbefale denne skolen. Lærere og ansatte som stiller opp, og guider elevene på veien. De gir ikke opp før hver enkelt har forstått oppgaven/faget.
Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Reiselivskoordinator:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER
Vurdering
(5,0)
Basert på 2 omtaler
Derfor velger studentene Fredrik...

Studentene ved Fredrikstad FagAkademi er etterspurte i næringslivet, og flere får jobb før studiet er ferdig. Les om erfaringene til noen av skolens tidligere studenter her!

Les mer
– Fantastisk skole som alle burd...

Susann Sandbekkbråten startet på Fredrikstad FagAkademi for å få jobb på et regnskapskontor. Hun er svært fornøyd med sin studietid, og mener dette er en skole alle burde få oppleve!

Les mer