Fagskole

Regnskapskonsulent

Norges Fagakademi, i Oslo (+3 studiesteder)
Varighet
1 år (heltid), 2 år (deltid), 60 studiepoeng
Undervisning
Heltid/deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Pris
102 800 NOK
Undervisningsform
Klasserom, Nettbasert med samlinger
Neste startdato
Undervisningsspråk
Norsk
Varighet
1 år (heltid), 2 år (deltid), 60 studiepoeng
Undervisning
Heltid/deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Pris
102 800 NOK
Undervisningsform
Klasserom, Nettbasert med samlinger
Neste startdato
Undervisningsspråk
Norsk
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Regnskapskonsulent

studere regnskap på fagskole

Regnskapskonsulent - allsidig utdanning i regnskap, lønn og økonomi

Studiet Regnskapskonsulent er praktisk og direkte yrkesrettet, og tilpasset de krav som stilles til regnskapsarbeidet som utføres i små og mellomstore bedrifter. Studiet gir allsidige kunnskaper og ferdigheter innenfor regnskapsområdet og sentrale tema innenfor lønnsområdet. Gjennom studiet får du god oversikt over regnskaps- og lønnsområdene, og opparbeider gode holdninger knyttet til etterlevelse av gjeldende lover og regelverk.

Du vil lære regnskaps- og lønnsteori som sikrer at du får forståelse for det arbeidet som utføres, sette dette inn i en større sammenheng og gi en underliggende handlingsberedskap basert på forståelse både for faget, yrket og generell bruk av relevante hjelpemidler. Det er lagt opp til utstrakt bruk av informasjonsteknologiske hjelpemidler, og du vil lære å bruke moderne regnskaps- og lønnssystemer som har den funksjonaliteten du trenger for å forberede deg til møtet med arbeidslivet. 

Ved avsluttet utdanning vil du ha tilstrekkelige kunnskaper, ferdigheter til å kunne gjennomføre selvstendig arbeid innenfor regnskaps- og økonomiområder. Dette innebærer å kunne ta ansvar for et regnskap gjennom året, samt kunne jobbe selvstendig med flere sentrale årsavslutningsmomenter. Du vil også få trening i teamarbeid og vil kunne gjennomføre arbeidsoppgaver som del av et team.

Du vil, etter gjennomført og bestått studie, få tittelen "Regnskapskonsulent"

Utdanningen tilbys som heltidsutdanning ved våre studiesteder i Oslo, Fredrikstad og Trondheim, og som nettbasert utdanning med samlinger. Ved tilstrekkelig antall studenter som ønsker videre påbygging på deltid fra utdanningen Regnskapsmedarbeider til Regnskapskonsulent tilbys også påbygning til Regnskapskonsulent på deltid over ett år. 

Praktisk undervisning

Gjennom studiet jobber du med praktiske oppgaver ved bruk av aktuelle regnskaps- og lønnsprogrammer. Vi benytter det Vismabaserte regnskapssystemet Tripletex som grunnlag for den praktiske opplæringen i regnskap. I studietiden har du tilgang til alle programmer som benyttes i opplæringen uavhengig av om du sitter hjemme eller på skolen. Vi benytter varierte undervisningsformer som klasseromsundervisning, praktiske oppgaver, prosjekter i samarbeid med næringslivet etc. for å gjøre opplæringen mest mulig relevant og variert. 

For kontakt eller mer informasjon om Regnskapskonsulent, vennligst fyll inn en interessemelding.

Kommende startdatoer

Velg mellom 4 startdatoer

Høst

  • Klasserom
  • Fredrikstad
  • Norsk

Høst

  • Klasserom
  • Oslo
  • Norsk

Høst

  • Klasserom
  • Trondheim
  • Norsk

Høst

  • Nettbasert med samlinger
  • Nettstudier

Videre studier/jobbmuligheter

Jobbmuligheter

Våre studenter er etterspurte i næringslivet, og flere får jobb før studiet er ferdig.Våre tidligere studenter finner du i alle typer bedrifter, ikke bare i regnskapsbyråer. Uansett yrke og bransje er regnskap, økonomi, lønn, budsjettering og fakturering i ulik grad en nødvendig del av virksomheten. Noen vil kombinere arbeidsoppgavene sine innenfor regnskap og økonomi med andre oppgaver i bedriften, noen jobber på regnskapskontor og noen starter egen bedrift. 

Har du yrkeserfaring fra en annen bransje fra før, kan det være en fordel for deg. Nettopp fordi din bransjekunnskap kombinert med økonomiforståelse er verdifull for bedriften.Mange regnskapsbyråer, bedrifter og bemanningsselskaper velger å ta kontakt med oss når de trenger nye medarbeidere.

Opptakskrav/Søknad

Opptakskrav - både for deg med og uten fullført og bestått videregående utdanning

Hvis du er en av de som mangler fullført og bestått videregående utdanning, ikke fortvil. Fyll ut en søknad på det studiet du kunne tenke deg, og send oss det du har av papirer fra event. skole, jobb etc. Vi tar kontakt med deg for å vurdere dine muligheter for å kunne studere hos oss.   

Du kan søke direkte opptak på studie basert på fullført og bestått videregående utdanning, eller du kan bli vurdert ut i fra realkompetanse for fagskoler.  Merk at kravet for å bli vurdert etter realkompetanse er at du minimum fyller 23 år i opptaksåret. Her vurderes det du har opparbeidet deg av event. utdanning og erfaring. Ta kontakt med oss så vi kan hjelpe deg med å vurdere dine muligheter.  

Alle kan søke, og har krav på å få sine muligheter vurdert.

Direkte kvalifisert for opptak

Kandidater som har fullført og bestått videregående utdanning, både generell studiekompetanse eller annen videregående utdanning er direkte kvalifisert for opptak.

Opptak med vurdering av realkompetanse

Har du ikke en fullført og bestått videregående utdanning, kan du dersom du minimum fyller 23 år i opptaksåret vurderes etter realkompetanse. Med realkompetanse menes den kunnskapen du har fått gjennom lønnet og ulønnet arbeide, organisasjonsarbeid, utdanning eller på andre måter. 

Søknaden vil da bli vurdert av skolens opptaksråd i hvert enkelt tilfelle.

Alle har krav på å få vurdert sin søknad etter realkompetanse dersom du minimum fyller 23 år i opptaksåret.

Utdanning som kan telle for opptak etter realkompetanse:

  • Annen utdanning fra videregående skole, både norsk og utenlandsk. Merk at dersom du mangler fag fra videregående skole kan du fortsatt søke med realkompetanse
  • Norsk eller utenlandsk høyere utdanning

Noen eksempler på realkompetanse som kan gjøres tellende for opptak til Regnskap og økonomistudiene:

Relevant realkompetanse – arbeidserfaring:

  • Kasserer og økonomimedarbeider i idrettslag eller forening
  • Ansvar for kasseoppgjør o.l.
  • Har hjulpet til med kontering/bilagsføring og fakturering på arbeidsplassen
  • Hatt ansvar for eget firma

Relevant realkompetanse – utdanning/kurs:

  • Påbegynt, men ikke fullført videregående opplæring kan også vurderes.
  • Kurs innenfor relaterte økonomifag eller programvare

Relevant realkompetanse – annet:

  • Generell administrativ erfaring

Kostnader

Pris: kr. 51 400,- per semester (halvår) inkludert eksamensavgift. Opptaksgebyr kr. 1800,- og lærebøker kommer i tillegg

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Regnskapskonsulent.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.
Norges Fagakademi
Christian Krohgsgate 2
0186 Oslo

Norges Fagakademi

Norges Fagakademi er en anerkjent skole som i mer enn 25 år har utdannet fagfolk til privat og offentlig sektor. Vi leverer yrkesrelevante utdanninger og kurs, tilpasset markedets behov for kompetanse. Våre utdanninger er innenfor fagområdene Regnskap, Lønn, HR, Reiseliv...

Les mer og vis alle utdanninger ved Norges Fagakademi

Highlights