Vis studentum.no som: Mobil

Maritim elektriker­faget

Forsvarets høgskole
Sammendrag
Yrkesrettede kurs og utdanninger
Riksdekkende
2 år
Heltid

Maritim elektriker­faget

Som maritim elektriker-lærling utdannes du til å arbeide med elenergisystemer, tele, data og sikkerhetssystemer innen en rekke felt.

Som lærling i maritim elektrikerfaget får du faglige og formelle kvalifikasjoner til å jobbe med elenergisystemer, tele, data og sikkerhetssystemer – og automatiserte systemer beregnet for bolig, helse og omsorg, kontor, forretnings- og servicenæring, landbruk, olje og industri og sjøfart. Du lærer å dokumentere, sette i drift, funksjonsteste, feilsøke og utføre vedlikehold og reparasjoner. Integrert i faget er elsikkerhet, elektrotekniske beregninger og begreper, måleteknikk, bruk av håndverktøy, elektrisk drevne verktøy og digitale verktøy. Maritime elektrikere i Sjøforsvaret er også røykdykkere.

Fullført og bestått opplæring fører frem til fagbrev. Yrkestittelen er maritim elektriker. Fagbrevet danner grunnlag for å kunne søke om sertifikat som skipselektrikeroffiser. Ved å gjennomføre læretiden i Forsvaret kan du også benytte deg av Forsvarets gode studietilbud. Du kan ta generell studiekompetanse som nettstudium og få støtte til andre yrkesrettede kurs i løpet av læretiden. Forsvaret har lærlinger på ulike tjenestesteder over hele landet og på sjøforsvarets fartøy. Antall læreplasser på de ulike tjenestestedene varierer fra år til år, og med det enkelte lærefag, men muligheten for en spennende læreplass er god i Norges største lærebedrift.

Forsvarets høgskole

Forsvarets høgskole

​En utdanning i Forsvaret gir deg variert kunnskap, personlig utvikling og militære ferdigheter. Gjennom teori, praksis og refleksjon utvikles du til å bli en spesialist eller offiser.

Fordeler med utdanning i Forsvaret

  • Verdifull utdanning: Du får en kompetanse som er ettertraktet – også i sivilsamfunnet.
  • Sikret jobb: Etter bestått utdanning får du jobb i Forsvaret.
  • Gratis utdanning: Forsvaret dekker kost og losji, og du trenger ikke studielån.
  • En variert skolehverdag: Utdanning i Forsvaret byr på både teori og praksis.
  • Bygge videre: Du kan bygge på utdanningen din, både i og utenfor Forsvaret.

Muligheter ved Forsvarets høgskole

  • Befalsutdanninger
  • Mastergrad
  • Bachelorutdanninger og årsstudium
  • Kurs og enkeltemner
Vis alle utdanninger fra Forsvarets høgskole

Kontaktinformasjon til Forsvarets høgskole

Forsvarets høgskole


Tlf: 915 03 003


OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!