Fagskole

Helsefremmende arbeid for mennesker med utviklingshemming

Folkeuniversitetet, i Troms (+3 studiesteder)
Varighet
2 år (60 studiepoeng)
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Varighet
2 år (60 studiepoeng)
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Helsefremmende arbeid for mennesker med utviklingshemming

Helsefremmende arbeid for mennesker med utviklingshemming

Jobber du eller ønsker du å jobbe med personer med psykiske utviklingshemning? Da er Helsefremmende arbeid for mennesker med utviklingshemming utdanningen for deg. Dette er en aktuell utdanning uavhengig om du jobber i offentlig eller privat sektor, med unge eller eldre.

Gjennom denne fagutdanningen kvalifiserer du deg til å jobbe med mennesker med ulike psykiske funksjons- og utviklingshemminger i kommunehelsetjenesten, frivillige og private organisasjoner.

Du får kunnskap om både utviklingshemming generelt og psykisk helse og sykdommer som oppstår.

Utdanningen Psykiske lidelser og aldring hos personer med utviklingshemning har fått nytt navn: Helsefremmende arbeid for mennesker med utviklingshemming. Utdanningen bygger på og har mye av det samme innholdet. Vi har lagt til oppdatert innhold i to av emnene. Vi har et tett samarbeid med flere kommuner og flere har etterspurt mer opplæring i bla. bruk av tvang/makt.
I tillegg vil mye av tema også rettes mot utviklingshemmede i alle aldersgrupper, ikke bare eldre med utviklingshemming.

Navnendringen er meldt NOKUT.

Passer utdanningen for deg?

Utdanningen er en videreutdanning for deg som vil få spesialkompetanse om utviklingshemming generelt, om målrettet miljøarbeid og individuell plan, om lovverket og bruk av eventuell tvang/makt, om syndromer og ulike tilleggsdiagnoser som kan oppstå og hvordan du kan arbeide helsefremmende for dekke den enkelte brukers behov. Dette er en aktuell og etterspurt kompetanse i kommunehelsetjenesten, frivillige og private organisasjoner.

Finansiering

Semesteravgift vil variere fra studiested til studiested. Du finner informasjon om kostnader ved å trykke på (i) symbolet ved siden av søk opptak.

Utdanningen er godkjent i Lånekassen for lån og stipend. Søknad sendes elektronisk til Lånekassen. Studiested i lånekassesøknaden er Folkeuniversitetets Fagskole.

For kontakt eller mer informasjon om Helsefremmende arbeid for mennesker med utviklingshemming, vennligst fyll inn en interessemelding.

Søknad

Du må oppfylle et av disse opptakskravene for å være kvalifisert for utdanningen:

  • fagbrev eller vitnemål fra videregående skole fra programområde helse- og oppvekstfag
  • realkompetanse
  • betinget opptak (skal avlegge fagprøven i løpet av førstkommende høst)
  • Søker du på formelt opptakskrav må du legge ved fagbrev eller vitnemål fra helse- og oppvekstfagene. Du bør også legge ved tjenestebevis/attest på relevant arbeidserfaring etter fullført videregående opplæring. Dette for eventuelt å oppnå tilleggspoeng.
  • Søker du på grunnlag av betingetopptak må du legge ved dokumentasjon på at du er oppmeldt til fagprøven.
  • Søker du på grunnlag av realkompetanse må du legge ved oppdatert og utfyllende CV og attest på relevant arbeidserfaring. I tillegg kan du bli bedt om å laste opp et kompetanseskjema med etterspurt dokumentasjon.

Søkere med utenlandsk utdanning må ha kvalifikasjoner som tilsvarer videregående skole, yrkesfaglig programfag. Du må i tillegg dokumentere kunnskaper i norsk tilsvarende

  • norsk Vg2 yrkesfaglig programfag, eller
  • bestått test i norsk på høyere nivå (“Bergenstesten”), eller
  • Norskprøven med minimum nivå B2 i alle delprøver, eller
  • Norsk trinn 3 fra universitetet

Studiefakta, Tittel m.m

Du skal gjennomføre eksamen i hvert fag/hvert emne. I tillegg gjennomfører du en fordypningsoppgave med avsluttende muntlig eksamen mot slutten av studiet. Eksamensformer er ordinær skoleeksamen, hjemmeeksamen, muntlig eksamen, gruppeeksamen, prosjektoppgave eller en kombinasjon av disse.

Før du kan avlegge eksamen i et emne må du ha fått godkjent alle obligatoriske arbeidskrav knyttet til emnet. Alle eksamener samt praksis og praksisoppgave må være bestått før du kan starte på din fordypningsoppgave mot slutten av studiet.

Vurderingsuttrykket er karakterenskalaen A-F, der A er beste karakter og F er stryk. Karakterene vil fremgå av vitnemålet.

Folkeuniversitetet

Folkeuniversitetet

Folkeuniversitetet – din nærmeste medspiller for livslang læring

Livslang læring er viktig i et samfunn hvor folk skal trives og utvikle seg. Derfor ønsker Folkeuniversitet å gi alle muligheten til å komme nærmere den de ønsker å være - enten det innebærer å velge utdanning for første gang, få påfyll på den utdanningen de allerede har eller å velge et nytt utdanningsløp. Folkeuniversitetet er en ideell organisasjon som brenner for å levere kunnskap til voksne.

Folkeuniversitetet finnes i alle landets fylker, og er medlem av et offentlig godkjent studieforbund. Her kan du ta alt fra universitet- og høgskolestudier til yrkesrettede kurs, fagskoleutdanninger, mesterutdanning og videregående opplæring. I tillegg tilbyr de et bredt spekter av nettstudier. De fleste utdanningene har rullerende opptak hele året!

Samarbeid med norske universitet og høgskoler

Folkeuniversitetet samarbeider med en rekke universitet og høgskoler, og tilbyr derfor flere utdanninger med studiepoeng.

Felles for alle er fleksibiliteten – både når det gjelder oppstart, søknadsfrist og studieprogresjon. Du skal finne en utdanning som passer for deg, enten du er ung heltidsstudent, har omsorgsoppgaver i hjemmet eller er helt eller delvis i jobb.

Fagskoler og Mesterutdanningen

Blant de mange utdanningsmulighetene ved Folkeuniversitetet finner du også fagskoleutdanninger. Dette er korte og yrkesrettede utdanninger for deg som har fag-/ svennebrev eller relevant praksis (realkompetanse) innen aktuelt fagområde.

Ta opp fag eller videregående opplæring

På Folkeuniversitetet kan du også ta opp fag fra videregående, slik at du får generell eller spesiell studiekompetanse. Dette er studieforberedende fag, og du vil gå opp til eksamen som privatist.

Yrkesrettede kurs og utdanninger

Du kan også ta ulike yrkesfaglige utdanninger, som blant annet barne- og ungdomsarbeider, helsefagarbeider, kontor- og administrasjonsarbeider, kokk, eller service- og samferdselfag.

Er du over 23 år og har 5 års praksis kan du gå opp til fagprøve uten fellesfagene som praksiskandidat.

Vis alle utdanninger fra Folkeuniversitetet

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Helsefremmende arbeid for mennesker med utviklingshemming.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.