Helse- og oppvekstfag Vg1
Helse- og oppvekstfag Vg1
Kurset er for deg som ønsker en trygg og givende jobb innenfor helsevesenet. Helse- og oppvekstfag Vg1 er grunnlaget for mange spennende utdanninger og karriereveier.
Det stilles nå strengere krav til norskkunnskaper hos de som jobber i helsesektoren. For deg med behov for norskopplæring tilbyr Folkeuniversitetet derfor et eget kurs som kombinerer arbeidsrettet norskopplæring med de helsefaglige emnene som ligger i fagplanen til Helse- og oppvekstfag Vg1.
Dette lærer du
Disse temaene inngår i utdanningen:
- helsefremmende arbeid
- kommunikasjon og samhandling
- yrkesutøvelse
Hvis du velger kurset Helse- og oppvekstfag Vg1 med arbeidsrettet norsk får du i tillegg norskopplæring som relateres til de helsefaglige temaene og som forbereder deg til Norskprøven på B1-nivå. Her lærer du:
- relevant og fagretta vokabular
- relevante og yrkesretta begreper og faguttrykk
- språksystem
- relevante tekstsjangre for yrkesutøvelse og eksamen
- kommunikative og språklige strategier
Gjennomføring
Helse- og oppvekstfag Vg1 tilbys som klasseromsundervisning eller klasserom på nett, avhengig av hvor du velger å ta utdanningen. Med klasserom på nett følger du undervisningen uavhengig av hvor du er fra din egen PC: Du sitter i et interaktivt klasserom og er en del av klassen.
Helse- og oppvekstfag Vg1 med arbeidsrettet norsk gjennomføres som ordinær klasseromsundervisning med oppgaveløsing og individuell veiledning.
Videre studier/jobbmuligheter
Når du har bestått eksamen kan du utdanne deg videre til yrker som for eksempel barne- og ungdomsarbeider, ambulansearbeider, helsefagarbeider, helsesekretær, apotektekniker eller fotterapeut.
Opptakskrav/Søknad
Helse- og oppvekstfag Vg1 er grunnkurset du trenger for å bygge på videre til fagbrev eller autorisasjon i helsefaglige yrker som blant annet helsefagarbeider, helsesekretær, apotektekniker, ambulansefagarbeider eller barne- og ungdomsarbeider. Dersom du har tatt grunnskolen i utlandet må du ha bestått Norskprøven skriftlig og muntlig på minimum B1-nivå.
Helse- og oppvekstfag Vg1 med arbeidsrettet norsk er spesielt utviklet for deg som har behov for integrert norskopplæring for å få fullt utbytte av undervisningen i utdanningen. For å delta på dette kurset må du kunne dokumentere norskkunnskaper på minimum A2-nivå på alle fire delprøvene av Norskprøven.
Studiefakta, Tittel m.m
Som privatist går du opp til eksamen i hvert programfag. I tillegg går du opp til en tverrfaglig praktisk eksamen hvor de felles programfagene inngår. Eksamen arrangeres to ganger i året. Du melder deg opp på www.privtatistweb.no.
Kurset Helse- og oppvekstfag med arbeidsrettet norsk forbereder deg også til Norskprøven på B1-nivå. Du melder deg opp til Norskprøven på www.kompetansenorge.no. Du er selv ansvarlig for å melde deg opp. Frist for oppmelding er cirka to måneder før prøvedatoen.
Kostnader
På enkelte steder er utdanningen godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse (sjekk studiested). Søknad sendes elektronisk til lånekassen på www.lanekassen.no. Er du medlem i en fagorganisasjon, vil de fleste ha stipendordninger du kan søke på.
Folkeuniversitetet
Folkeuniversitetet – din nærmeste medspiller for livslang læring
Folkeuniversitetet finnes i alle landets fylker, og er et offentlig godkjent studieforbund. Her kan du ta alt fra universitet- og høgskolestudier til yrkesrettede kurs, fagskoleutdanninger og videregående opplæring. I tillegg tilbyr de et bredt spekter av nettstudier og fjernundervisning. Alle utdanningene har rullerende opptak hele året!
Studieforbundet Folkeuniversitetet er delt inn i åtte regioner, som alle har lokale studiesteder. De åtte regionene er:
- Folkeuniversitetet Øst
- Folkeuniversitetet Innlandet
- Folkeuniversitetet Midt-Norge
- Folkeuniversitetet Nord
- Folkeuniversitetet Nordland
- Folkeuniversitetet Sør-Øst
- Folkeuniversitetet Vestlandet
- Folkeuniversitetet Sørlandet
Samarbeid med norske universitet og høgskoler
Folkeuniversitetet samarbeider med en rekke universitet og høgskoler, og tilbyr derfor flere utdanninger med studiepoeng. Noen av fagene tilbys som enkeltemner, mens andre kan settes sammen til årsenheter, bachelor- eller mastergrad.
Blant fagene som tilbys på universitets- og høgskolenivå finner du blant annet helse- og sosialfag, juridiske fag, ledelse, pedagogikk, psykologi, og økonomi og administrasjon.
Felles for alle er imidlertid fleksibiliteten – både når det gjelder oppstart, søknadsfrist og studieprogresjon. Du skal finne en utdanning som passer for deg, enten du er ung heltidsstudent, har omsorgsoppgaver i hjemmet eller er helt eller delvis i jobb.
Fagskoler og Mesterutdanningen
Blant de mange utdanningsmulighetene ved Folkeuniversitetet finner du også fagskoleutdanninger. Dette er korte og yrkesrettede utdanninger for deg som har fag-/ svennebrev eller minst fem år med relevant praksis (realkompetanse) innen aktuelt fagområde.
Ta opp fag eller videregående opplæring
På Folkeuniversitetet kan du også ta opp fag fra videregående, slik at du får generell eller spesiell studiekompetanse. Dette er fag fra studieprogrammet studieforberedende, og du vil gå opp til eksamen som privatist. Du kan også ta ulike yrkesfaglige studieretninger, som blant annet Barne- og ungdomsarbeider, Helsefagarbeider, Renholdsoperatør, Restaurant- og matfag eller Service- og samferdselfag.
Er du over 23 år og har 5 års praksis kan du gå opp til fagprøve uten fellesfagene som praksiskandidat.
Jeg vil vite mer!
Kontaktinformasjon til Folkeuniversitetet
Folkeuniversitetet
Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Helse- og oppvekstfag Vg1:
Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!