Vis studentum.no som: Mobil

Arbeidsrett individuell del (10 stp.)

Folkeuniversitetet
Sammendrag
Deltid
1 semester (10 studiepoeng)
Kortere studier
Oppstart: Høst og Vår - Nettstudier
11 900 NOK
Delvis

Arbeidsrett individuell del (10 stp.)

arbeidsrett 1 folkeuniversitetet

Arbeidsrett individuell del (10 studiepoeng)

Emnet gir deg en innføring i rettigheter og plikter for partene i arbeidslivet. Du lærer om rettsforholdet mellom arbeidsgiver og arbeidstakere (den individuelle arbeidsavtale), herunder rettsreglene om inngåelse og opphør av arbeidsavtaler, og partenes rettigheter og plikter mens arbeidsforholdet består mellom dem. Du får innsikt i rammebetingelsene for personalarbeid i privat og offentlig sektor. 

Dette studietilbudet forbereder deg til å ta eksamen i Arbeidsrett individuell del JUR1511 som enkeltemnestudent ved Universitetet i Oslo (UiO)

Dette lærer du

Du lærer om rettigheter og plikter mellom arbeidstaker og arbeidsgiver som følge av arbeidsavtalen og deres arbeidsforhold forøvrig, og om hvordan en arbeidsavtale blir til og kan bringes til opphør. Du lærer og får god forståelse i:

 • arbeidsrettens ideologiske grunnlag og utgangspunkter for arbeidsrettslig regulering
 • ulike faglige tilnærminger til arbeidsrettslig regulering
 • trekk ved det norske arbeidsmarkedet og arbeidslivets organisasjoner
 • rettskildebildet i arbeidsretten, særlig den individuelle arbeidsretten, inkludert forholdet mellom individuell og kollektiv arbeidsrett
 • den rettslige regulering på sentrale områder i den individuelle arbeidsretten
 • å kunne identifisere relevante problemstillinger innenfor fagområdet, og forstå begreper og betydningen av ulike rettskildefaktorer
 • å  kunne gjennomføre drøftelser av relevante spørsmål og foreta en kritisk vurdering av problemstillinger og drøftelser av faglige spørsmål innenfor arbeidsrettens område

Studiet skal gi deg grunnlag for å arbeide med konkrete spørsmål på den individuelle arbeidsrettens område. Emner gir deg også et godt grunnlag for videre studier av arbeidsrettslige emner, herunder emnet Arbeidsrett – den kollektive delen.

Gjennomføring – Virtuelt klasserom

Undervisningen gjennomføres som virtuelt klasserom. Den består av forelesninger, gruppearbeid og øvingsoppgaver. 

Med virtuelt klasserom følger du undervisningen – uavhengig av hvor du er fra din egen PC/Mac.

Det virtuelle klasserommet skiller seg fra andre nettkurs fordi det benyttes interaktivt. Det vil si at du som nettstudent følger undervisningen i sanntid og er en aktiv del av klassen; du kan se og kommunisere med dine medstudenter og læreren. Dette fungerer enkelt og er like effektivt som vanlig klasseromsundervisning.

Ved starten av hvert semester holder vi et informasjonsmøte på nett med praktisk informasjon om det å være nettstudent, og mulighet til å stille spørsmål til en studierådgiver.

 • Nettforelesninger - alle forelesninger vil være tilgjengelig via nett og du kan dermed følge dem når det passer for deg, og så mange ganger du ønsker.
 • Seminarer - vi arrangerer interaktive nettseminar for faglige diskusjoner og erfaringsutvekslinger.
 • Kollokviegrupper og individuell veiledning – vi legger til rette for interaktivt gruppearbeid med medstudenter. Seminarlederen er også tilgjengelig for den enkelte deltaker  for individuell veiledning.

Forelesere

Foreleserne og seminarlederne er erfarne jurister med relevant kompetanse innenfor dette fagområdet.

For kontakt eller mer informasjon om Arbeidsrett individuell del (10 stp.), vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Emner gir deg et godt grunnlag for videre studier av arbeidsrettslige emner, herunder emnet Arbeidsrett – den kollektive delen.

Opptakskrav/Søknad

Studiet passer for deg som jobber med eller har interesse for arbeidsrettslige problemstillinger innenfor offentlig eller privat virksomhet. Det passer også godt for deg som er tillitsvalgt.

Det er ikke krav til juridiske forkunnskaper. Det er en fordel med noe kjennskap til juridisk metode, eller praktisk erfaring fra fagområdet. Dersom du ønsker å ta eksamen, må du ha generell studiekompetanse eller godkjent realkompetanse ved UiO, eller søke om å bli tatt opp som enkeltemnestudent. Ta gjerne kontakt med Folkeuniversitetet for veiledning i søkeprosessen. 

Eksamen

Du avlegger en 4 timers skriftlig eksamen ved Universitetet i Oslo som enkeltemnestudent.

Finansiering

Emnet er godkjent av Lånekassen. For å få støtte må du ha minimum halv studieprogresjon, som tilsvarer 15 studiepoeng per semester. 

Er du medlem i en fagorganisasjon, vil de fleste ha stipendordninger du kan søke på.

Folkeuniversitetet

Folkeuniversitetet

Folkeuniversitetet – din nærmeste medspiller for livslang læring

Folkeuniversitetet finnes i alle landets fylker, og er et offentlig godkjent studieforbund. Her kan du ta alt fra universitet- og høgskolestudier til yrkesrettede kurs, fagskoleutdanninger og videregående opplæring. I tillegg tilbyr de et bredt spekter av nettstudier og fjernundervisning. Alle utdanningene har rullerende opptak hele året!

Studieforbundet Folkeuniversitetet er delt inn i åtte regioner, som alle har lokale studiesteder. De åtte regionene er:

 • Folkeuniversitetet Øst
 • Folkeuniversitetet Innlandet
 • Folkeuniversitetet Midt-Norge
 • Folkeuniversitetet Nord
 • Folkeuniversitetet Nordland
 • Folkeuniversitetet Sør-Øst
 • Folkeuniversitetet Vestlandet
 • Folkeuniversitetet Sørlandet

Samarbeid med norske universitet og høgskoler

Folkeuniversitetet samarbeider med en rekke universitet og høgskoler, og tilbyr derfor flere utdanninger med studiepoeng. Noen av fagene tilbys som enkeltemner, mens andre kan settes sammen til årsenheter, bachelor- eller mastergrad.

Blant fagene som tilbys på universitets- og høgskolenivå finner du blant annet helse- og sosialfag, juridiske fag, ledelse, pedagogikk, psykologi, og økonomi og administrasjon.

Felles for alle er imidlertid fleksibiliteten – både når det gjelder oppstart, søknadsfrist og studieprogresjon. Du skal finne en utdanning som passer for deg, enten du er ung heltidsstudent, har omsorgsoppgaver i hjemmet eller er helt eller delvis i jobb.

Fagskoler og Mesterutdanningen

Blant de mange utdanningsmulighetene ved Folkeuniversitetet finner du også fagskoleutdanninger. Dette er korte og yrkesrettede utdanninger for deg som har fag-/ svennebrev eller minst fem år med relevant praksis (realkompetanse) innen aktuelt fagområde.

Ta opp fag eller videregående opplæring

På Folkeuniversitetet kan du også ta opp fag fra videregående, slik at du får generell eller spesiell studiekompetanse. Dette er fag fra studieprogrammet studieforberedende, og du vil gå opp til eksamen som privatist. Du kan også ta ulike yrkesfaglige studieretninger, som blant annet Barne- og ungdomsarbeider, Helsefagarbeider, Renholdsoperatør, Restaurant- og matfag eller Service- og samferdselfag.

Er du over 23 år og har 5 års praksis kan du gå opp til fagprøve uten fellesfagene som praksiskandidat.

Vis alle utdanninger fra Folkeuniversitetet

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Arbeidsrett individuell del (10 stp.).

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Kontaktinformasjon til Folkeuniversitetet

Folkeuniversitetet

Christian Krohgs gate 34
0186 Oslo


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Arbeidsrett individuell del (10 stp.):

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!