Vis studentum.no som: Mobil

Bygningsautomatisering – fordypning 1,5 år

Fagskolen Telemark
Sammendrag
Deltid
1,5 år (nettbasert)
Fagskole
Oppstart: Januar 2020 - Nettstudier
Ja

Bygningsautomatisering – fordypning 1,5 år

bygningsautomatisering fordypning

Fordypning i bygningsautomatisering (1,5 år)

Har du fagskoleutdanning fra tidligere innen elektrofagene eller KEM, kan du nå ta fordypningsfagene i Bygningsautomasjon. Fagskolen Telemark tilbyr denne utdanningen der du bygger direkte på de grunnlagsfagene du allerede har.

Vi starter denne etterspurte utdanningen i januar 2020. Studiet dekkes av offentlige midler. Du kan derfor søke deg direkte inn på 2. året og ta linjefagene. Undervisningen blir lagt over tre semester (1,5 år), med eksamen før juni 2021. Varighet på utdanningen er 1,5 år. Det er kun 2 samlinger pr. semester. Resten på nettet som e- læring. Denne utdanningen er ikke søkbar via Vigo. Du må søke skolen direkte. 

Nettbasert

Studiet starter i januar hvert år. Du vil gå sammen med de som har tatt grunnlagsemnene og tar den hele utdanningen. Det er kun to tredagers oppmøtesamlinger i hvert semester, tilsammen fire oppmøtesamlinger på skolen pr. år (onsdag- torsdag-fredag). Oppstart forutsetter tilstrekkelig antall søkere. I tillegg til dette blir det ukentlig e-læring på Internett etter arbeidstid.

Kompetanse og jobbmuligheter

Utdanningen kvalifiserer til stillinger i privat og offentlig sektor som:

  • Prosjektingeniør
  • Rådgivende ingeniør
  • Salg og service av tekniske hjelpemidler og systemer
  • Faglærer i videregående skole og fagskole.
  • Driftsleder/ anleggsleder
  • Produksjonsleder 
  • Arbeidsleder
  • Vedlikeholdsleder
  • Inspektør

Arbeidsformer

Undervisningen tar utgangspunkt i at studentene skal gå inn i lederjobber. Prosjektarbeid i grupper er en viktig arbeidsform.

Prosjektene er tverrfaglige, og studiet avsluttes med et hovedprosjekt i samarbeid med næringslivet. Vi varierer mellom tradisjonell undervisning, gruppearbeid og prosjektarbeid. E- læringen på nett er tradisjonell undervisning og opptak/ videoer/ animasjoner. Vi bruker facebook- grupper til daglig kommunikasjon. Til lærestoff og innleveringer bruker vi Fronter.

Skolene samarbeider nært med det lokale næringsliv i form av bedriftsbesøk/ekskursjoner og gjesteforelesere. Vi henter problemstillinger for prosjekter fra det virkelige liv.

Vurdering og dokumentasjon

Det gis vurdering med karakterer til hver modul på bakgrunn av studentenes tilegnelse av fagene. I utdanningene inngår det også et mindre tverrfaglig prosjekt i første år, samt et hovedprosjekt i siste studieår.

Etter endt utdanning vil du motta et vitnemålstillegg til ditt opprinnelige vitnemål med karakterutskrift og bekreftelse på at du har gjennomgått en fullverdig fagskoleutdanning i tillegg til den opprinnelige

Du søker skolen direkte på post@fagskolentelemark.no. Er du usikker på om din tidligere fagskoleutdanning er tilstrekkelig, kan du sende mail til vår rådgiver: Rita.Helen.Immerstein@t-fk.no.

Opptakskrav/Søknad

Har du fagskoleutdanning fra tidligere innen elektrofagene kan du nå ta fordypningsfag i Bygningsautomasjon. Det bygger direkte på de grunnlagsemnene du allerede har. Utdanningen tilbys som en nettstøttet e-læringsmodell med to tredagers samlinger pr. semester. Hver samling er på tre dager, onsdag, torsdag og fredag. Du kan bo rimelig på hotell eller campingplass med fine hytter og flere soverom.

Utdanningen er beregnet på deg som er i full jobb, eller du som jobber redusert stilling. 

Utdanningene våre dekkes av offentlige midler. Undervisningen blir lagt over tre semester (1,5 år), med eksamen før juni 2020. Denne utdanningen er ikke søkbar via Vigo. Du må søke skolen direkte.

Studiefakta, Tittel m.m

Fordypningsfag i bygningsautomasjon (fagskoleutdanning).

Kostnader

Utdanningene ved Fagskolen Telemark er godkjent av NOKUT (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen), og studenter er dermed berettiget lån og stipend i Statens lånekasse for utdanning.

Heltidsstudium ved de fylkeskommunale toårige tekniske fagskolene er gratis, men du må selv bekoste læremateriell som bøker, kalkulator, pc, kopiering, osv. I tilegg kommer eventuelle kostnader til laboratoriemateriell. Noen skoler er med i en studentskipnad som legger til rette for studentvelferd. Det er en liten kostnad for hver student forbundet med det.

Velger du deltid eller nettbaserte studier, er det som regel en studieavgift for de ekstrakostnadene dette medfører. Kontakt Fagskolen Telemark for detaljer.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Bygningsautomatisering – fordypning 1,5 år.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Fagskolen Telemark

fagskolen telemark

Fagskolen Telemark

Vi tilbyr både heltidsutdanninger og nettbaserte utdanninger med kun to oppmøte-samlinger pr. semester. Helseutdanningene våre er ett-årige deltidsutdanninger over to år.

Campus Kjølnes

Fagskolen ligger på Kjølnes, 10 minutters gange fra sentrum. Kjølnesområdet har tilbud som spenner fra barnehage til doktorgradsutdanning. Her finner du også USN, Universitetet i Sør- Norge og Porsgrunn videregående skole. Kjølnes er senter for idrettsanlegg med fotballbaner, friidrettsarena, tennishall, svømmehall, håndballhall, ny flerbrukshall og skatepark. Ny supermoderne svømmehall og friidrettshall finner du like i nærheten. Kjølnes-området er under kontinuerlig utvikling, og siste tilskudd på området er det karakteristiske Delta-bygget som rommer deler av Fagskolen, SINTEF, utdannings- og forskningsinstitusjoner. Dette skal bidra til å styrke Kjølnes som et tyngdepunkt for utdanning og forskning i regionen. 

Teknikk og helse

Fagskolen i Telemark, med ca 550 studenter, er en av de større fagskolene i landet. Vi tilbyr tekniske studier blant annet innen byggfag, elkraft, automatisering og maskin. I tillegg kommer studiet i bygningsautomatisering som er unikt for oss. Vi har også mange utdanningstilbud innen helse. Nytt i år er Palliativ omsorg, deltid og Velferdsteknologi, 100% nett.

Heltid

Studiene går ved Fagskolen Telemark og har en varighet på to år. Vår fulltidsmodell er basert på undervisning fem dager pr. uke etter normal skolerute.

Nettbaserte utdanninger, teknisk

Nettstudiet har en varighet på tre år. Det er kun to tre- dagers oppmøte- samlinger i hvert semester, tilsammen fire oppmøte-samlinger på skolen pr. år. (Onsdag- torsdag-fredag). I tillegg til dette blir det ukentlig e-læring på Internett etter arbeidstid. Normalt gjøres det opptak av forelesningene.

Deltidsutdanninger helse

Helse- og oppvekstutdanninger er ettårige, men tilbys på deltid over to år. Alle deltidsutdanninger er i størst mulig grad tilrettelagt slik at studenter kan gjennomføre studiet kombinert med jobb. Du kan søke fagskoleutdanning med fagbrev innen helsefag eller minimum fem års relevant praksis. Autorisasjon krever at du har fagbrev i bunnen.

Vis alle utdanninger fra Fagskolen Telemark

Kontaktinformasjon til Fagskolen Telemark

Fagskolen Telemark

Kjølnes ring 26
3918 Porsgrunn

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Bygningsautomatisering – fordypning 1,5 år:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!