Vis studentum.no som: Mobil

BIM-tekniker kontruksjon

Fagskolen Oslo
Sammendrag
Fagskole
Oslo
1 år
Heltid
Støttet av lånekassen
Høst
Søknadsfrist: 15. april
Klasserom

BIM-tekniker kontruksjon

BIM-tekniker konstruksjon

BIM-tekniker med spesialisering innen konstruksjon er et studium som har eksistert siden 2008 og BIM-K-kompetanse er svært etterspurt i bransjen. BIM står for BygningsInformasjonsModellering, og på dette studiet, BIM-K, lærer du både digital 3D-modellering av bygningskonstruksjoner samt metoder for samhandling og koordinering av byggeprosesser. For fagarbeidere med interesse for digitale verktøy gir BIM-K store muligheter.

Dette studiet rekrutterer fra byggfagene. Har du bakgrunn fra VVS eller elektro, er det andre studiet, BIM- tekniker installasjon, det riktige for deg. 

Fremtiden krever mer tverrfaglig arbeid i planlegging og prosjektering. BIM er verktøyet og prosessen som integrerer, analyserer og optimaliserer de miljømessige, sosiale og økonomiske faktorene i et byggeprosjekt. BIM-teknikeren har også en sentral rolle for å sikre gjennomføring i henhold til internasjonale standarder.

Oppbygging og arbeidsformer

Studiet består av to hovedemner, PSI og BIM-K:

  1.PSI (prosess, samhandling og informasjonsflyt)

  • Struktur og databehandling
  • Digital kommunikasjon og digital tallbehandling
  • Samhandling og koordinering

  2.BIM-K (Bygninginformasjonsmodellering - Konstruksjon)

  • 3D-modellering og bearbeiding av informasjon
  • IFC og modellkontroll
  • Modellbasert tegningsforståelse og dokumentasjon

  I tillegg har studentene anledning til å hospitere to uker på en arbeidsplass, gjerne hos en rådgiver-, entreprenør-, arkitekt- eller ingeniørbedrift, fortrinnsvis på våren. Hospitering er ikke obligatorisk, men sterkt anbefalt.

  For kontakt eller mer informasjon om BIM-tekniker kontruksjon, vennligst fyll inn en interessemelding.

  Videre studier/jobbmuligheter

  Yrkestittelen BIM-tekniker konstruksjon gir deg svært gode jobbmuligheter hos større entreprenører, rådgivere, programvareleverandører, arkitektfirmaer, ferdighus-fabrikanter og i undervisningssektoren. 

  Opptakskrav/Søknad

  a) Relevant fag- eller svennebrev, treårig yrkesfaglig opplæring med fagbrev i bygg- eller anleggsfagene, eller
  b) Søkere som ikke fyller kravene a), og som har fylt 23 år, kan søke opptak på grunnlag av relevant realkompetanse. Realkompetanse gjelder ikke utdanninger som stiller krav til yrkesgodkjenning, autorisasjon eller sertifisering etter annen lovgivning.
  c) Gjelder Fagskolen i Viken: Søkere med 2-årig teknisk fagskole innen Bygg- og anleggsfag samt søkere med høyskoleutdanning innen Bygg- og anleggsfaget med relevant praksis har mulighet til å søke opptak på bakgrunn av realkompetanse.

  Søkere som kan dokumentere at de skal gjennomføre fag-/svenneprøve etter opptaksfristen, kan tildeles plass med vilkår om bestått prøve i løpet av første semester. Legg ved lærekontrakten ved søknaden i Samordna opptak, som dokumentasjon på at du skal avlegge fagprøven til høsten.

  Kravene til fagretninger kan være forskjellige fra skole til skole. Det er opptakskrav som er beskrevet i den enkelte studieplan som er gjeldende.

  Kontakt Fagskolen Oslo for mer informasjon.

  Studiefakta, Tittel m.m

  60 studiepoeng.

  Jeg vil vite mer!

  Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen BIM-tekniker kontruksjon.

  Fyll inn din kontaktinformasjon

  Send interessemeldingen

  Få mer informasjon fra skolen

  Fagskolen Oslo

  Fagskolen Oslo – En enestående yrkesfaglig læringsarena i hovedstaden

  Fagskolen Oslo tilbyr korte, yrkesrettede utdanninger på høyere nivå som utvikles i samarbeid med nærings- og arbeidsliv. De ulike utdanningene har en varighet fra ett til to år, og tilbys som heltids- eller deltidsstudier, på campus eller som nettstudier. Fagskoleutdanningen gir studiepoeng og er en fullverdig høyere utdanning.

  Om fagskolen Oslo

  Fagskolen har en lang historie i Oslo. Skolen ble opprettet i 1876 under navnet “Kristiania tekniske aftenskole”. Fagskolen Oslo utvikler studietilbud i tekniske fag, helse- og oppvekstfag og ledelsesfag i nært samarbeid med bransjeorganisasjoner og større virksomheter, både private og offentlige. Her vil du studere sammen med ca. 800 andre studenter, i et lærerikt og godt studiemiljø. Fagskolen bruker både faste ansatte og gjesteforelesere fra aktuelle bransjer, noe som vil gi deg en kvalitetssikret og relevant utdanning.

  Alle utdanningstilbudene ved Fagskolen Oslo er godkjent av NOKUT. De strenge kravene som stilles til bl.a. undervisningsmetodikk, lærerkvalifikasjoner og fysiske forhold gir både studentene og markedet en garanti for utdanningens høye kvalitet. Fagskolen har utviklet en egen læringsmetodikk innenfor digital samhandling som er svært etterspurt i næringslivet.

  Kostnader og godkjenning ved Fagskolen Oslo

  Alle utdanningene ved Fagskolen Oslo er gratis for deg som student. Du dekker kun utgifter til Studentavgift (som bl.a inneholder medlemskap i SiO, kopipenger, etc), læremidler og egen PC. Alle studiene er godkjent av NOKUT og gir rett til lån og stipend i Lånekassen.

  Vis alle utdanninger fra Fagskolen Oslo

  Kontaktinformasjon til Fagskolen Oslo

  Fagskolen Oslo

  Kabelgaten 10-12
  0580 Oslo

  Tlf: 09874
  Fax 23 46 57 01
  fagskolen-oslo.no

  Vil du vite mer?

  Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra BIM-tekniker kontruksjon:

  OMTALER

  Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

  Stort behov for personer med utd...

  Fagskolen Oslo satser stort for å rekruttere fagarbeidere som ønsker videre utdanning. Nesten alle NHOs medlemsbedrifter har behov for fagskolekompetanse.

  Les mer