Natur- og kulturbasert entreprenørskap
Fagskolen InnlandetNatur- og kulturbasert entreprenørskap
Fagskoleutdanning i Natur- og kulturbasert entreprenørskap (1 år)
Utvikling av ny næring basert på gårdens og bygdas natur- og kulturressurser kan gi bonden flere bein å stå på. Dette studiet er en kortere variant av det to-årige studiet med samme navn. I dette studiet ligger hovedvekten på etablering og utvikling av bedrifter. Også her får du testet dine egne ideer gjennom studiet.
Studiet er nett- og samlingsbasert og du kan utdanne deg mens du er i jobb. Studiet er utviklet i samråd med representanter for aktuelle næringsorganisasjoner og fagpersoner for å sikre at studiet er godt forankret i næringas behov. Studiet gjennomføres og i samarbeid med næringsorganisasjoner og etablerte natur- og kulturbaserte virksomheter.
Oppbygging og arbeidsformer
Studiet er samlingsbasert med nettbasert undervisning/veiledning mellom samlingene. Undervisningen er en blanding av forelesninger, ekskursjoner, oppgaver, prosjektarbeid, selvstudium og veiledning både i grupper og individuelt. Studentene har også mulighet til å arbeide med egen bedrift/forretningsidé gjennom studiet. Skolene samarbeider tett med næringa, og foreleserne er praktiske næringsutøvende.
Studiet består av to hovedemner, i tillegg til en avsluttende fordypningsoppgave der du arbeider med dine egne ideer for utvikling av ny næring:
- Bedriftsutvikling
- Næringsutvikling innen natur- og kulturbasert e næringer
- Tverrfaglig fordypningsoppgave
Kompetanse og jobbmuligheter
Kompetansen kan brukes på egen gård, i rådgivningsaparatet for landbruket eller som fagarbeider i landbruk.
Studiested
Hvam videregående skole i samarbeid med Mære landbruksskole.
Opptakskrav/Søknad
Ett av disse kravene må oppfylles:
1. Fullført og bestått videregående opplæring, alle linjer.
2. Fem års praksis relevant yrkeserfaring og/eller annen skolegang.
Studiefakta, Tittel m.m
Fagskoleutdanning (30 studiepoeng)
Kostnader
Utdanningene ved Fagskolen Innlandet er godkjent av NOKUT (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen). Studenter er dermed berettiget lån og stipend i Statens lånekasse for utdanning.
Heltidsstudium ved de fylkeskommunale toårige tekniske fagskolene er gratis, men du må selv bekoste læremateriell som bøker, kalkulator, pc, kopiering, osv. I tilegg kommer eventuelle kostnader til laboratoriemateriell. Noen skoler er med i en studentskipnad som legger til rette for studentvelferd. Det er en liten kostnad for hver student forbundet med det.
Velger du deltid eller nettbaserte studier, er det som regel en studieavgift for de ekstrakostnadene dette medfører. Kontakt Fagskolen Innlandet for detaljer.
Jeg vil vite mer!
Fagskolen Innlandet
Fagskolen Innlandet
Fagskolen Innlandet tilbyr studier innen alle fagretninger – teknikk, helse, landbruk og ledelse. Moderne lokaler, naboskapet med NTNU og nærheten til industrimiljøet på Raufoss legger grunnlaget for et godt og givende studentliv på Campus Kallerud på Gjøvik.
Fagskolen Innlandet er med mer enn 1000 studenter Norges største offentlige fagskole. Skolen ligger på Kallerud, en drøy kilometer fra Gjøvik sentrum. Her har det vært utdanningsinstitusjoner siden 1968, både på fagskole- og høyskolenivå. Høsten 2012 flyttet Fagskolen Innlandet inn i fullstendig renoverte lokaler, med moderne auditorier og grupperom. På Kallerud ligger også NTNU Gjøvik, tidligere Høgskolen i Gjøvik, og til sammen er det nå mer enn 4000 studenter på campus.
Det største studietilbudet
Fagskolen Innlandet er den av Fagskolene på Østlandet som har det største studietilbudet, med studier innen alle fagretninger og i alle varianter – heltid, deltid eller nettbasert. Vi er alene om agroteknikerutdanning, og vi har også ledelsesfag, som økonomi og logistikk, i tillegg til bygg/anlegg, elektro, TIP og helsefag.
Individuell tilrettelegging
Skolen har et eget opplegg for de studentene som sliter med lese-og skriveproblemer. Vi tester alle som ønsker det, og på basis av oppnådd resultat på testingen, vil hver enkelt student få tilbud om tilrettelegging. Vi tilbyr også et ekstrakurs i matematikk på ca 30 timer til de som trenger det mest.
Et godt studentmiljø på Kallerud
Studentsamskipnaden har 530 studentboliger fordelt på fire studenthjem i Gjøvik, og driver også en barnehage. «Huset», studentenes eget hus på Kallerud, er et sosialt samlingspunkt med pub, kafé og lokaler som blant annet brukes til konserter, fester og større møter.
Kontaktinformasjon til Fagskolen Innlandet
Fagskolen Innlandet
Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Natur- og kulturbasert entreprenørskap:
Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!