Demens og alderspsykiatri
Demens og alderspsykiatri
Med denne utdanningen opparbeide en grunnleggende omsorgsevne for å kunne møte den enkelte bruker der han eller hun er, på bakgrunn av innsikt i den enkeltes livsfortelling og sykdomshistorie. Mennesker med demens og alderspsykiatri er ingen ensartet gruppe, og som alle andre har de forskjellige behov og ulike interesser det er viktig å ta utgangspunkt i.
Arbeid med personer med demens og alderspsykiatri må utføres på en måte som ivaretar deres helhetlige situasjon. Studenten skal kjenne til hvordan helsetjenesten er organisert og hvilke lover og forskrifter som gjelder. Kunnskap om gode kommunikasjonsteknikker, relasjonskompetanse, samhandling og forebyggende arbeid er også vektlagt i studiet.
Studiesteder
Studiet tilbys på Fagskolen Innlandet på Gjøvik, Karriere Oppland på Lillehammer, Storhamar videregående skole på Hamar og Sentrum videregående skole i Kongsvinger.
Utdanningen er ettårig, men strekker seg over to år.
Hvorfor velge helsefaglig fagskoleutdanning?
Samfunnet er i stadig endring og dette stiller krav til økt kompetanse. Fagskoleutdanning i helsefag har som mål å utdanne reflekterte yrkesutøvere som tar initiativ til å planlegge, organisere og iverksette tiltak i samarbeid med tjenesteytere og brukere. Utdanningen vil gi deg flere meningsfulle arbeidsoppgaver og du vil oppleve større mestring i ditt arbeid.
Arbeidsformer
Et viktig pedagogisk prinsipp gjennom hele studiet er studentenes ansvar for egen læring. Det innebærer at studentene er mottagelig for undervisning og aktivt oppsøker læringssituasjoner og læringsarenaer. Skolen har ansvar for å tilrettelegge for læring og å støtte/veilede studentene i læreprosessen.
Arbeidsformene skal gi trening i å søke kunnskap, kritisk tenkning, problemløsing og refleksjon. Arbeidsmetoder som anvendes i studiet, er forelesninger, dialogpreget undervisning, muntlig framlegg, prosjektarbeid med tverrfaglig fokus og ulike former for gruppearbeid, som for eksempel rollespill, evt. med bruk av video.
Studentenes læring følges opp gjennom veiledning og underveisvurdering. Læringsarbeidet støttes med bruk av digital læringsplattform. Studentene får egen opplæring i bruk av PC og digitale læremidler.
Jobbmuligheter
De fleste jobbene finnes innenfor den kommunale helsetjenesten. Der vil du få mer spesialiserte arbeidsoppgaver og mer ansvar. Du vil også være mer attraktiv på arbeidsmarkedet med din økte kompetanse (jfr. samhandlingsreformen).
Opptakskrav/Søknad
Det generelle grunnlaget for opptak til helsefag er:
- Fullført og bestått videregående opplæring med fagbrev/vitnemål fra relevant yrkesutdanning fra videregående skole
- Søkere som kan dokumentere at de skal gjennomføre fagprøve etter opptaksfristen, kan tildeles plass på vilkår om bestått prøve
- Det kan gjøres opptak på grunnlag av realkompetansevurdering
Studiefakta, Tittel m.m
Fagskoleutdanning.
Studiet kombinerer teori og praksis, og en praksisperiode på ca. 10 uker er integrert i utdanningen.
Jeg vil vite mer!
Fagskolen Innlandet
Fagskolen Innlandet
Ønsker du å gå rett i jobb etter endt utdanning? Ta en praktisk og yrkesrettet utdanning! Fagskolen Innlandet tilbyr flere spennende fagskoleutdanninger – alle godkjent for utdanningstøtte i Lånekassen.
Fagskolen Innlandet er en utvikling av Fagskolen i Gjøvik. Ved å bygge på Fagskolen i Gjøviks sterke sider og lange erfaring med fagskoledrift av høy kvalitet, vil Innlandet som helhet bli styrket på dette skolenivået.
Om Fagskolen Innlandet
Fagskolen Innlandet ligger sentralt plassert rett utenfor sentrum av Gjøvik, sammen med Høgskolen i Gjøvik. På området finnes omlag 3000 studenter. Skolen er nyrenovert med moderne og avansert teknisk utstyr. Skolen har også en egen og romslig kantine, som selger sunn mat.
Tette bånd til arbeidslivet
Fagskoleingeniører og andre med kompetanse fra fagskolen er i dag ettertraktet i næringslivet. Velger du å ta fagskoleutdanning ved Fagskolen Innlandet vil du derfor stille sterkt på arbeidsmarkedet. Fagskolen Innlandet kombinerer praksis og teori, slik at du vil være best mulig rustet for den videre yrkeskarrieren din.
Fagskolen Innlandet har også et nært samarbeid med næringslivet. Du får prøve deg på ulike prosjektoppgaver, og annet spennende arbeid, innen bransjen som er relevant for deg. På denen måten får du knyttet verdifulle kontakter, i tillegg til å få erfaring fra arbeidslivet allerede under studietiden.
Utdanningstilbud
Tekniske fag
Bygg
Bygningsvern
Bygg og treteknikk
Anlegg
Automatisering
Elkraft
Klima, energi og miljø i bygg (KEM)
Kompositt- og plastbearbeiding
Forvaltning, drift og vedlikehold i bygg (FDV)
Logistikk og transport
Maskinteknikk
Maskinteknisk drift
Datateknikk – Drift og sikkerhet
Helsefag
Barsel og barnepleie
Demens og alderspsykiatri
Kreftomsorg og lindrende pleie
Tverrfaglig miljøarbeid innen rus og pyskisk helse
Rehabilitering
Landbruksfag
Grovfôrbasert husdyrproduksjon for fjellandbruket
Natur- og kulturbasert entreprenørskap
Planteproduksjon og driftsledelse
Sauehold og foredling av naturbaserte råvarer for produksjon av mat
Økonomi og ledelse
Kontaktinformasjon til Fagskolen Innlandet
Fagskolen Innlandet
Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Demens og alderspsykiatri:
Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!