Fagskole

Bygningsvern

Fagskolen Innlandet, i Trøndelag (+2 studiesteder)
Varighet
1 år
Undervisning
Deltid
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Søknadsfrist
Søknadsfrist: 15. april
Varighet
1 år
Undervisning
Deltid
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Søknadsfrist
Søknadsfrist: 15. april
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Bygningsvern

bygningsvern - utdanning

Bygningsvern

Ser du potensialet i hus som allerede er bygget? Er du interessert i tradisjonelle bygningsmaterialer og byggeteknikker? Er du nysgjerrig på hvordan man skal gå frem for å dokumentere og ivareta eksisterende bygg? Er du usikker på hvordan du best mulig forholder deg til lover, forskrifter og tilskuddsordninger? Da er bygningsvern studiet for deg.

om studiet

Forståelse av tidligere tiders bygging er viktig for å løse mange av dagens oppgaver innen restaurering, ombygging og vedlikehold. Studier av eksisterende bygg er utgangspunkt for å lære mer om gamle hus, material­valg og teknikker.

Hva lærer du?

Utdanningen gir kompetanse om bl.a. vernefilosofi, bygningsfysikk, tilstands­vurdering, bygningshistorie, lover og regler, materiallære, overflate­behandling og konstruksjoner. Du vil i løpet av studiet besøke fagmiljøer på noen av landets fremste læringsarenaer; Fagskolen Innlandet samarbeider med Valdresmusea, Røros­museet og Vest-Telemark Museum. Du vil få bygge et nyttig nettverk og møte medstudenter fra hele landet som besitter høy kompetanse innenfor bygningsvernet.

Studiet består av fire emner, i tillegg til det avsluttende prosjektet:

  1. Bygningsvern
  2. Bygningsfysikk
  3. Tverrfaglig tradisjonell materiallære
  4. Tradisjonelle konstruksjoner – tre og mur
  5. Prosjekt med selvvalgt tema
For kontakt eller mer informasjon om Bygningsvern, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Utdanningen åpner for en rekke nye arbeidsoppgaver: Riksantikvaren m.fl. stiller krav til fag­skoleutdanning eller tilsvarende kompetanse når de gir tilskudd til arbeid på fredede bygg. Stadig flere, både fagmiljøer og private, ser verdien og miljøeffekten i å bevare framfor å bygge nytt. Å kunne dokumentere kunnskap om bygnings­vern vil være nyttig i en tid der klima- og miljøspørsmål blir stadig viktigere.

Opptakskrav/Søknad

Opptakskrav

Det generelle grunnlaget for opptak til teknisk fagskole er:

1.  Fullført og bestått videregående opplæring med fagbrev/svennebrev.

Eller:

2.  Søkeren må dokumentere tilstrekkelig relevant praksis, tilsvarende de krav som stilles til fullført og bestått videregående opplæring innenfor et av de godkjente lærefagene som kvalifiserer til opptak til studietilbudet. Praksisen kan være opparbeidet gjennom arbeids- og samfunnsliv, frivillig sektor, utdanning, kurs eller annet.

Søkere som kan dokumentere at de skal gjennomføre fag-/ svenneprøve etter opptaksfristen, kan tildeles plass på vilkår om bestått prøve.

Godkjente fagbrev

  • Bøkkerfaget
  • Industrimalerfaget
  • Industrisnekkerfaget
  • Maler- og overflateteknikkfaget
  • Malerfaget
  • Murer- og flisleggerfaget
  • Murerfaget
  • Møbelsnekkerfaget
  • Trebåtbyggerfaget
  • Trevare- og bygginnredningsfaget
  • Tømrerfaget
  • Ventilasjons- og blikkenslagerfaget

Studiefakta, Tittel m.m

Fagskoleutdanning (30 studiepoeng)

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Bygningsvern.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.

Fagskolen Innlandet

Fagskolen Innlandet

Svært mange norske bedrifter trenger økt kompetanse innen en rekke ulike yrkesfag. Aldri har det vært en så stor etterspørsel etter fagskoleutdannede. Det er her Fagskolen Innlandet kommer inn. Vi tilbyr høyere yrkesfaglige utdanninger for å dekke det etterspurte kompetansebehovet!

Fagskolen Innlandet er den av fagskolene på Østlandet som har det største studietilbudet, med studier innen alle fagretninger og i alle varianter!

Utdanningstilbud

Fagskolen Innlandet tilbyr utdanninger innen bygg og anlegg, elektro, helse- og oppvekstfag, datateknikk, landbruksfag, teknikk og industriell produksjon og økonomi og ledelse. Lenger ned finner du våre utdanningstilbud. 

Våre utdanninger tilbys både som heltid- og deltidsstudier, i tillegg til nettbaserte utdanninger med samlinger. Alt for at du skal kunne tilpasse din utdanning til dine behov. 

Om skolen

Fagskolen Innlandet er en av Norges største offentlige fagskoler, med rundt 2000 studenter. Skolen ligger på Kallerud, en kilometer fra Gjøvik sentrum. Her har det vært utdanningsinstitusjoner siden 1968, både på fagskole- og høgskolenivå.

Individuell tilrettelegging

Skolen har et eget opplegg for studenter med lese- og skriveproblemer. Vi tester alle som ønsker det, og på basis av oppnådd resultat på testingen, vil hver enkelt student få tilbud om tilrettelegging. Vi tilbyr også et ekstrakurs i matematikk på ca. 30 timer til de som trenger det.

Et godt studentmiljø på Kallerud

Studentsamskipnaden har 530 studentboliger fordelt på fire studenthjem i Gjøvik, og driver også en barnehage. «Huset», studentenes eget hus på Kallerud, er et sosialt samlingspunkt med pub, kafé og lokaler som blant annet brukes til konserter, fester og større møter. 

Med nyrenoverte lokaler, moderne auditorier og grupperom, kan du bli en del av våre 6000 studenter på campus!

Vis alle utdanninger fra Fagskolen Innlandet