Vis studentum.no som: Mobil

Bygningsvern 2

Fagskolen Innlandet
Sammendrag
Fagskole
Telemark, Trøndelag, Valdres
1 år
Deltid
Klasserom

Startdatoer
Telemark
Kontakt skolen

Trøndelag
Kontakt skolen

Valdres
Kontakt skolen

Bygningsvern 2

Bygningsvern 2

Bygningsvern 2 tar deg videre fra studiet Bygningsvern, og du vil få både bredere og dypere innsikt i å ta vare på bygg som allerede er bygget. Bygningsvern 2 er i hovedsak rettet mot snekker- og tømrerhåndverkere, og og går dypere i materiallære for tre, bearbeiding av tre, restaurering og reparasjon, samt energiøkonomisering og miljø.

Om utdanningen

Forståelse av tidligere tiders bygging er viktig for å løse mange av dagens oppgaver innen restaurering, ombygging og vedlikehold. Dette studiet er relevant for de fleste håndverkere, men også for andre med fagkompetanse og interessefelt innen bygningsvern.

Studier av den eksisterende bygningen er utgangspunkt for å lære mer om materiallære og bearbeiding også i lys av nyere bygningsvern med tanke på energi, økonomi og miljøkrav, særlig ved vurdering, planlegging og gjennomføring av restaurering og reparasjoner.

Oppbygging

Studiet gjennomføres som en blanding av forelesninger, veiledning ved arbeid i grupper og veiledning under praktiske øvelser.

Studiet består av tre emner, som hvert har en avsluttende prøve.

1.Tverrfaglig materiallære og bearbeiding
2. Energiøkonomisering og miljø
3. Restaurering og reparasjoner

Hvert emne gir 10 studiepoeng, og avsluttes med en individuell prøve.

For kontakt eller mer informasjon om Bygningsvern 2, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Du vil få kompetanse i å ta vare på bygninger som allerede er bygd. Riksantikvaren m.fl. stiller krav til fagskoleutdanning eller tilsvarende kompetanse når de gir tilskudd til arbeid på fredede bygg. Utdanning innen bygningsvern vil være nyttig i en framtid der klima og miljøspørsmål blir viktigere og viktigere. Studiet vil gi deg et konkurransefortrinn når du søker jobb med arbeid på fredede og verneverdige bygg. Fullført studium kvalifiserer til tittelen fagskolegrad.

Opptakskrav/Søknad

Fullført og bestått Bygningsvern.

Studiefakta, Tittel m.m

Studiet gjennomføres i samarbeid med fagmiljøene på Valdresmusea, Rørosmuseet og Vest-Telemark Museum, med ni samlinger og 17 kveldsundervisningsøkter. Reise og overnatting ordnes av den enkelte student.

Hvorfor velge Fagskolen Innlandet?

Tett på arbeidslivet

Nettbasert med 

samlinger på plass

Behov på arbeidsmarkedet

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Bygningsvern 2.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Fagskolen Innlandet

Fagskolen Innlandet

Svært mange norske bedrifter trenger økt kompetanse innen en rekke ulike yrkesfag. Aldri har det vært en så stor etterspørsel etter fagskoleutdannede. Det er her Fagskolen Innlandet kommer inn. Vi tilbyr høyere yrkesfaglige utdanninger for å dekke det etterspurte kompetansebehovet!

Fagskolen Innlandet er den av fagskolene på Østlandet som har det største studietilbudet, med studier innen alle fagretninger og i alle varianter!

Utdanningstilbud

Fagskolen Innlandet tilbyr utdanninger innen bygg og anlegg, elektro, helse- og oppvekstfag, datateknikk, landbruksfag, teknikk og industriell produksjon og økonomi og ledelse. Lenger ned finner du våre utdanningstilbud. 

Våre utdanninger tilbys både som heltid- og deltidsstudier, i tillegg til nettbaserte utdanninger med samlinger. Alt for at du skal kunne tilpasse din utdanning til dine behov. 

Om skolen

Fagskolen Innlandet er en av Norges største offentlige fagskoler, med rundt 1700 studenter. Skolen ligger på Kallerud, en kilometer fra Gjøvik sentrum. Her har det vært utdanningsinstitusjoner siden 1968, både på fagskole- og høgskolenivå.

Individuell tilrettelegging

Skolen har et eget opplegg for studenter med lese- og skriveproblemer. Vi tester alle som ønsker det, og på basis av oppnådd resultat på testingen, vil hver enkelt student få tilbud om tilrettelegging. Vi tilbyr også et ekstrakurs i matematikk på ca. 30 timer til de som trenger det.

Et godt studentmiljø på Kallerud

Studentsamskipnaden har 530 studentboliger fordelt på fire studenthjem i Gjøvik, og driver også en barnehage. «Huset», studentenes eget hus på Kallerud, er et sosialt samlingspunkt med pub, kafé og lokaler som blant annet brukes til konserter, fester og større møter. 

Med nyrenoverte lokaler, moderne auditorier og grupperom, kan du bli en del av våre 5000 studenter på campus!

Vis alle utdanninger fra Fagskolen Innlandet

Kontaktinformasjon til Fagskolen Innlandet

Fagskolen Innlandet

Teknologiveien 12
2815 Gjøvik

Tlf: 61 14 54 00
Fax 61 14 54 01
fagskolen-innlandet.no


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Bygningsvern 2:

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!