Fagskole

Barsel og barnepleie

Fagskolen Innlandet, i Gjøvik
Varighet
2 år
Undervisning
Deltid
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Søknadsfrist
Søknadsfrist: 15. april
Varighet
2 år
Undervisning
Deltid
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Søknadsfrist
Søknadsfrist: 15. april
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Barsel og barnepleie

barnepleie

Barsel og barnepleie

Er du interessert i kvinner og barns liv og helsevilkår? Da kan barsel- og barnepleieryrket være noe for deg. Barsel- og barnepleie er en videreutdanning hvor du lærer å ta intiativ til å planlegge, organisere og iverksette pleie og omsorg til fødende, barselkvinner, nyfødte, syke barn og pårørende.

Hvorfor er barsel og barnepleie viktig? 

Helsedirektoratet ga i 2014 føringer som skal bidra til en faglig forsvarlig barselomsorg, uansett om mor og barn er hjemme eller på sykehus. Med mer differensiert og spesialisert fødselsomsorg og brukere som stiller krav til kvalitet og medbestemmelse, stilles det store krav til yrkesutøveren.

Oppbygging og arbeidsformer

Studiet er bygd opp med en kombinasjon av klasseromsundervisning, simulering, gruppearbeid, prosjektarbeid, veiledning og refleksjon over praktiske erfaringer. I tillegg kommer 10 ukers praksis. ­Praksisen kan tas ved føde- og barsel­avdeling/barselpoliklinikk, nyfødt­intensiv-, barneavdeling eller annet relevant praksissted, som for eksempel barne­bolig eller helsestasjon. Hvis det er mulig, legges praksisen til to ulike steder.

Studiet består av fem hovedemner, i tillegg til praksis og hovedprosjekt:

  1. Felles grunnlag for fagskoleutdanninger i helse- og oppvekstfagene
  2. Svangerskapet
  3. Fødsel og barseltid
  4. Premature barn
  5. Observasjon og vurdering av barns helse i et familieperspektiv
  6. Praksis
  7. Hovedprosjekt
For kontakt eller mer informasjon om Barsel og barnepleie, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Du kan assistere ved fødsler og barselomsorg, veilede barselkvinner i amming, samt gi omsorg og pleie av nyfødte, premature eller syke barn. Som barsel- og barnepleier vil du finne de fleste jobber i føde- og barselavdeling, barnehage, asylmottak eller skole (barn med spesielle behov) eller du kan være personlig assistent for barn.

Opptakskrav/Søknad

Grunnlag for opptak fagskoleutdanning i helse- og sosialfag:

1. Fullført og bestått videregående opplæring med fagbrev/vitnemål fra relevant yrkesutdanning fra videregående skole.

Eller:

2. Søkeren må dokumentere tilstrekkelig relevant praksis, tilsvarende de krav som stilles til fullført og bestått videregående opplæring innenfor et av de godkjente lærefagene som kvalifiserer til opptak til studietilbudet. Praksisen kan være opparbeidet gjennom arbeids- og samfunnsliv, frivillig sektor, utdanning, kurs eller annet.

Søkere som kan dokumentere at de skal gjennomføre fagprøve etter opptaksfristen, kan tildeles plass på vilkår om bestått prøve.

Godkjente fagbrev

Fullført og bestått videregående opplæring med fagbrev/vitnemål og autorisasjon som

  • Helsefagarbeider
  • Ambulansefagarbeider
  • Omsorgsarbeider
  • Hjelpepleier fra studieretning for helse- og oppvekstfag.

Studiefakta, Tittel m.m

Fagskoleutdanning (60 studiepoeng)

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Barsel og barnepleie.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.

Fagskolen Innlandet

Fagskolen Innlandet

Svært mange norske bedrifter trenger økt kompetanse innen en rekke ulike yrkesfag. Aldri har det vært en så stor etterspørsel etter fagskoleutdannede. Det er her Fagskolen Innlandet kommer inn. Vi tilbyr høyere yrkesfaglige utdanninger for å dekke det etterspurte kompetansebehovet!

Fagskolen Innlandet er den av fagskolene på Østlandet som har det største studietilbudet, med studier innen alle fagretninger og i alle varianter!

Utdanningstilbud

Fagskolen Innlandet tilbyr utdanninger innen bygg og anlegg, elektro, helse- og oppvekstfag, datateknikk, landbruksfag, teknikk og industriell produksjon og økonomi og ledelse. Lenger ned finner du våre utdanningstilbud. 

Våre utdanninger tilbys både som heltid- og deltidsstudier, i tillegg til nettbaserte utdanninger med samlinger. Alt for at du skal kunne tilpasse din utdanning til dine behov. 

Om skolen

Fagskolen Innlandet er en av Norges største offentlige fagskoler, med rundt 2000 studenter. Skolen ligger på Kallerud, en kilometer fra Gjøvik sentrum. Her har det vært utdanningsinstitusjoner siden 1968, både på fagskole- og høgskolenivå.

Individuell tilrettelegging

Skolen har et eget opplegg for studenter med lese- og skriveproblemer. Vi tester alle som ønsker det, og på basis av oppnådd resultat på testingen, vil hver enkelt student få tilbud om tilrettelegging. Vi tilbyr også et ekstrakurs i matematikk på ca. 30 timer til de som trenger det.

Et godt studentmiljø på Kallerud

Studentsamskipnaden har 530 studentboliger fordelt på fire studenthjem i Gjøvik, og driver også en barnehage. «Huset», studentenes eget hus på Kallerud, er et sosialt samlingspunkt med pub, kafé og lokaler som blant annet brukes til konserter, fester og større møter. 

Med nyrenoverte lokaler, moderne auditorier og grupperom, kan du bli en del av våre 6000 studenter på campus!

Vis alle utdanninger fra Fagskolen Innlandet