Ammeveileder
Ammeveileder
I dag er det godt dokumentert at morsmelken har stor betydning for helsen, både på kort og lang sikt. Utdanningen skal gjøre helsepersonell i stand til å bidra til at alle mødre som ønsker det skal få en best mulig ammestart og gis mulighet for å kunne amme barnet sitt så lenge de ønsker.
Om utdanningen
Nasjonal kompetansetjeneste for amming (NKA) er oppdragsgiver, og har tatt initiativ til denne utdanningen fordi det er et behov for å heve kompetansen rundt amming og ammeveiledning blant helsepersonell i Norge.
Hensikten med videreutdanning i ammeveiledning er å gi økt kompetanse til helsepersonell som i sitt daglige arbeid er i kontakt med ammende mødre. Utdanningen skal gi kunnskap i form av en bedre teoretisk forståelsesramme og økte praktiske ferdigheter. Oppfølging, veiledning og rådgivning må gis og tilpasses individuelt, slik at flest mulige barn i Norge får morsmelk og ammes i tråd med Nasjonal faglig retningslinje for spedbarnsernæring (Helsedirektoratet, 2016).
Oppbygging og arbeidsformer
Studiet kombinerer teori og praksis. Du vil arbeide både selvstendig og i grupper. Arbeidsformene i studiet omfatter forelesninge og praktiske oppgaver. Veiledning vil foregå både i gruppe og individuelt.
Studiet består av følgende temaer:
- Anatomi og fysiologi, morsmelk og helse
- Ammeproblemer
- Ammeutfordringer
- Ammingens historie
Videre studier/jobbmuligheter
Studiet vil gi en omfattende teoretisk kunnskap om morsmelk og hele ammeprosessen. Studiet gir helsepersonell kompetanse til å gjennomføre en optimal ammeveiledning under hele ammeperioden. Bestått eksamen gir mulighet for betegnelsen «Ammeveileder, Nasjonal kompetansetjeneste for amming».
Opptakskrav/Søknad
Du må ha:
1. Fullført og bestått videregående opplæring med fagbrev/vitnemål fra relevant yrkesutdanning fra videregående skole.
Eller:
2. Du må dokumentere utdanning som barnepleier, hjelpepleier eller helsefagarbeider, og må i løpet av de siste ti årene ha minimum fire års erfaring fra praksissted, med daglig kontakt med ammende. Fra denne praksisen skal det foreligge attestasjon for minimum 500 timer med praktisk ammeveiledning.
Godkjente fagbrev:
- Helsefagarbeider
- Barnepleier
- Hjelpepleier
Hvorfor velge Fagskolen Innlandet?
Tett på arbeidslivet
Nettbasert med
samlinger på plass
Behov på arbeidsmarkedet
Jeg vil vite mer!
Kontaktinformasjon til Fagskolen Innlandet
Fagskolen Innlandet
Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Ammeveileder:
Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!