Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Deltid
2 år
Fagskole
Oppstart: Starter aug/sept hvert år - Tromsø
Søknadsfrist: Det er restplasser, søkere kan ta kontakt med studiestedet.
Ja

Mer om utdanningen

Eldreomsorg

Fagskoleutdanning innen helse, aldring og aktiv omsorg

Kunne du tenke deg å jobbe med helse og eldreomsorg? Fagskolen i Troms avd. Tromsø tilbyr fagskoleutdanningen Helse, aldring og aktiv omsorg. Utdanningen er godkjent av NOKUT, og gir deg kunnskap og ferdigheter til å jobbe med eldre i hjemmetjeneste, sykehjem, omsorgsboliger eller i spesialisthelsetjenesten.

Utdanningen gir deg først en gjennomgang av normal aldring. Hva skjer med kropp og sinn hos alle eldre? Det jobbes med de store sykdomsgruppene hos de eldre og hva er det som er spesielt med sykdom hos eldre.

I de neste emnene ligger undervisning om forebyggende helsearbeid, om rehabilitering av eldre, og om sorg, tap og livets avslutning. Mot slutten av utdanningen holdes fokus på den pårørendes plass i eldreomsorgen, og på hvordan du kan inngå i faglige nettverk og hvordan du kan veilede kolleger.

Praksis og verdifull erfaring

Praksis er en obligatorisk del av studietiden, og skal utgjøre 25% av samlet studietid, altså 10 uker, som i hovedsak legges til første halvdel av annet skoleår.

Du kan avvikle praksis som prosjekt på din egen arbeidsplass eller som utplassering ved annen arbeidssted. Fagskolen vil være behjelpelig med å skaffe ønsket praksisplass. De fleste studentene skriver en fordypningsoppgave som har sammenheng med forhold man har studert i praksisperioden.

Opptakskrav/Søknad

Breivang Fagskole

Krav til opptak er fullført videregående opplæring fra relevant studieretning, f.eks. helse- og oppvekstfag, aktivitørutdanning eller tilsvarende. Det kan også gjøres opptak på grunnlag av realkompetanse. Her vektlegges relevant yrkeserfaring.

Fagskolen planlegger oppstart av nytt fagskolekull i Helse, aldring og aktiv omsorg september 2017. I år kan man søke gjennom fellesopptak på  nettstedet vigo.no, søknadsfristen er her 15. april. Det er restplasser på dette studiet, så søkere kan søke fram til studiestart. Ta kontakt med skolen.

Ønsker å understreke viktigheten i å vedlegge dokumentasjon. Dokumentasjon som vitnemål, arbeidsattester og annen relevant dokumentasjon kan sendes til skolen elektronisk til post(alfakrøll)nettfagskolen.no. 

Studiefakta, Tittel m.m

Fagskoleutdanning i Helse, aldring og aktiv helse

Kostnader

Fagskoleutdanningen beregnes finansiert av statlige midler og er derfor gratis for studentene. Utgifter for studentene vil være til bøker, evt. reise og oppholdskostnader i forbindelse med samlingene, og evt. kostnader i forbindelse med gjennomføring av praksis.

Studentene kan søke om lån og stipend fra Lånekassen, og noen kan søke fagforbundet sitt om støtte. Fagskolen har også fått midler fra Fylkesmannen og Kompetanseløftet 2014 for å dele ut stipend til studenter som ikke får tilrettelagt med permisjon fra arbeidsgiver. Kontakt skolen for mer informasjon.

Videopresentasjon

NUFHO- Nasjonalt utvalg for fagskoleutdanninger innen helse og oppvekstfag har laget en video om nytten av fagskoleutdanning. Se filmen og bli inspirert.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Helse, aldring og aktiv omsorg.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Fagskolen i Troms avd. Tromsø, Helse- og oppvekstfag

Fagskolen i Troms

Fagskolen i Troms avd. Tromsø, Helse- og oppvekstfag

Har du lyst til å jobbe med mennesker og helse? Fagskolen i Troms avdeling Tromsø tilbyr fagskoleutdanning innen Psykisk helsearbeid og rusarbeid og Helse, aldring og aktiv omsorg!

Fagskoleutdanning defineres som: «… korte yrkesrettede videreutdanninger som bygger på fullført videregående opplæring eller tilsvarende realkompetanse».

En fagskole er en utdanningsvei for deg som har grunnutdanning fra videregående skole.Fagskolen tilbyr deg faglig påfyll og spisser kompetansen din ytterligere. Om du ikke har gått helse- og oppvekstfag i videregående skole, men har tilsvarende kompetanse, kan skolen gjøre en realkompetansevurdering av deg og likevel kunne tilby deg studieplass. Det vektlegges da arbeidserfaring fra relevant fagfelt.

Fagskolen i Troms avd. Tromsø tilbyr to fagskoleutdannelser innen helse- og oppvekstfag;

Kombiner jobb og utdanning

Begge studietilbudene går over to år, og er organisert slik at de lar seg kombinere med jobb og familieliv og andre sosiale forpliktelser. Du deltar på samlinger på skolen to ganger i semesteret, og har ellers forelesninger over videokonferanse.

Videokonferansene arrangeres en fast dag ca to ganger i måneden mellom kl 09.00-12.00. Det vil være en fordel å ta fri hele denne dagen, slik at du kan bruke tiden etter lunsj til gruppearbeid, selvstudier og oppgaver. 

Samlingene går over to dager. Studenter som ikke bor i Tromsø, trenger derfor ikke booke mer enn én overnatting.

Praksis er en obligatorisk del av studietiden, og skal utgjøre 25 % av samlet studietid. På utdanningene har man anledning til å gjennomføre praksis som prosjekt på egen arbeidsplass, eller som utplassering. Fagskolen er behjelpelig med å finne praksisplasser.

Gratis for deg som bor i Troms

Fagskoleutdanningen er en gratis videreutdanning og det er ingen semesteravgift/kursavgift for utdanningen. Du må kun kjøpe pensumbøker, skolen har også et flott skolebibliotek og er svært behjelpelig med å skaffe deg relevant litteratur. 

Fagskolen i Troms

Vis alle utdanninger fra Fagskolen i Troms avd. Tromsø, Helse- og oppvekstfag

Kontaktinformasjon til Fagskolen i Troms avd. Tromsø, Helse- og oppvekstfag

Fagskolen i Troms avd. Tromsø, Helse- og oppvekstfag

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Helse, aldring og aktiv omsorg:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!