Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Deltid
3 år
Fagskole
Oppstart: Høst - Tromsø
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Bygg

Breivika Tekniske Fagskole

BYGG – fagskoleutdanning på Fagskolen i Troms

Vil du jobbe med bygg og byggeteknikk? Fagskolen i Troms avd. Breivika tilbyr en treårig fagskoleutdanning i bygg! Utdanningen er lånekassestøttet og NOKUT-godkjent, og tilbys som deltidsstudium over nett.

Byggteknikk er et nettbasert deltidsstudium over tre år som er utviklet og tilrettelagt i henhold til behovet for mellomledere innen byggenæringen. Byggutdanningen kvalifiserer til jobber innen både offentlig og privat virksomhet, blant annet byggeledelse, konsulentvirksomhet, offentlig byggesaksbehandling, selvstendig virksomhet med videre.

Utdanningen kvalifiserer til å søke om mesterbrev.

Hva lærer du om byggeteknikk?

I tillegg til fellesfagene LØM, norsk, engelsk, matematikk og realfag, inneholder byggutdanningen på Breivika Tekniske Fagskole både linjefag og fordypningsfag.

De felles linjefagene dreier seg om selve byggeprosessen og byggesaken, og gir deg blant annet kunnskap om stikking og nivellerin, bygg og anleggskonstruksjoner, konstruksjonslære, tegningsforståelse/IKT og materiallære. Du vil også lære om søknadsprosedyrer, anbud/kontrakter og kvalitetstyring og HMS

Fordypningsfagene dreier seg om konstruksjon/beregning og drift/produksjon, og er lagt til siste semester av det andre året og første semester av år 3. Her vil du kunne fordype deg i følgende moduler:

 • Stiking
 • Betongkonstruksjoner
 • Konstruksjonslære II
 • Tre- og stålkonstruksjoner
 • Bygningsfysikk
 • Forvaltning, drift og vedlikehold
 • Bygningsproduksjon og byggeplassledelse
 • Anleggsdrift

Opptakskrav/Søknad

For å komme inn på toårig teknisk fagskole må du ha følgende praksis og utdanning:

 • Videregående skole nivå VK1 eller VG2
 • Fagbrev eller 5 års praksis

Dersom du ikke oppfyller 1. punkt  kan du få en realkompetansevurdering hos fylkeskommunen i ditt hjemfylke. Alle søkere vil bli vurdert.

Studiefakta, Tittel m.m

Treårig fagskoleutdanning på deltid.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Bygg.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Fagskolen i Troms avd. Tromsø, Tekniske fag

Breivika Tekniske Fagskole

Breivika Tekniske Fagskole, Tromsø

Ønsker du en teknisk fagskoleutdanning? Vil du utdanne deg innen datateknikk, elkraft eller bygg og anlegg? Breivika tekniske fagskole (BTF) er den største fagskolen i Nord-Norge, med rundt 200 studenter.

Breivika tekniske fagskole er lokalisert på Breivika videregående skole i Tromsø, og er en del av Fagskolen i Troms. Her tilbys lånekassefinansierte og NOKUT-godkjente fagskoleutdanninger innen

Teknisk fagskole som nettstudium

Breivika Tekniske Fagskole tilbyr nettbaserte studier hvor undervisningen skjer i en kombinasjon av samlinger, selvstudium og veiledning via Internet. Fagskolen driver nettstøttet undervisning på læringsplatformen It's Learning. Studiene er fordelt over tre år, og er oppdelt i moduler. Enkeltfag gjennomført ved andre utdanningsinstitusjoner gir ikke grunnlag for fritak på teknisk fagskole.

Fellesfag for alle fagskoleutdanningene

Felles for alle de fire retningene er undervisning i norsk, engelsk, matematikk og fysikk. I tillegg har studieretningene felles LØM-fag. Dette vil si økonomi, organisasjon og ledelse og markedsføringsledelse.

Fleksibel videreutdanning for voksne studenter

Fagskolen legger stor vekt på å legge forholdene til rette for voksne studenter som vil ta etter- eller videreutdanning.
Fjernundervisning via Internet er særlig nyttig for deg som ønsker å ta en utdanning, men ikke kan ta fri fra jobben, reise til et utdanningssted, eller frigjøre deg fra omsorgsoppgaver eller andre forpliktelser. 

Blant de mange fordelene finner du

 • Døgnåpen læringsplattform
 • Du kan jobbe alene eller samarbeide med andre nettstudenter
 • Flere undersøkelser har vist at nettskolestudenter gjør det bedre til eksamen enn studenter som følger klasseromsundervisning
 • Breivika Tekniske Fagskole har en stab av tekniske og administrative veiledere som du kan nå via telefon og e-post 


Utgifter til studiemateriell, opphold og reiser til samlinger bekostes av studenten, men utover det er det ingen studieavgifter. Søknadsfristen er 15. april.

Vis alle utdanninger fra Fagskolen i Troms avd. Tromsø, Tekniske fag

Kontaktinformasjon til Fagskolen i Troms avd. Tromsø, Tekniske fag

Fagskolen i Troms avd. Tromsø, Tekniske fag

Breiviklia 1
9019 Tromsø


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Bygg:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!