Reiseliv og opplevelsesutvikling
Fagskoleutdanning i Reiseliv og opplevelsesutvikling
Reiseliv er verdens hurtigst voksende næring, og opplevelsesbasert turisme er den delen av bransjen som nå ser den sterkeste veksten. Antallet reisende til Norge har vært rekordstort de siste årene. Behovet for bransjekompetanse innen utvikling av kvalitetsopplevelser og bærekraftig reiselivsledelse med høyt servicenivå er derfor sterkt.
Norsk Reiselivsfagskole tilbyr en utdanning med stor vekt på praksis. Her vil du få verdifull innsikt i hvordan du kan tilby konkurransedyktige produkter, destinasjoner og opplevelser både nasjonalt og internasjonalt. I tillegg får du innsikt i målrettet digital markedskommunikasjon, som er spesielt framtredende i reiselivsbransjen.
Studiet er utviklet av Fagskolen i Viken i samarbeid med reiselivsnæringen for å møte disse nye utfordringene.
Oppbygging og arbeidsformer
Studiet består av 8 emner som gir til sammen 120 fagskolepoeng. To redskapsemner (1–2,) tre grunnleggende fagemner (3–5) og tre fordypningsemner (6–8).
1. Kommunikasjon, formidling og språk
2. Ledelse, Økonomi og Markedsføring (LØM)
3. Destinasjonsutvikling
4. Entreprenørskap og opplevelsesutvikling
5. Reiselivspraksis
6. Lokal og regional opplevelsesutvikling
7. Bærekraftig reiseliv og reisemålsutvikling
8. Hovedprosjekt
I studiets emner er det også lagt til rette for noen måneder praksis nasjonalt første året og noen måneder praksis internasjonalt andre året.
Kompetanse og jobbmuligheter
Studiet gir deg de nødvendige kunnskaper og ferdigheter til å lede en opplevelsesorientert reiselivsvirksomhet og utvikle reiselivsopplevelser basert på inngående markedsforståelse. I tillegg vil du lære om regulering av tilgangen til vår verdifulle natur og kulturarv, slik at vi også ivaretar våre natur- og kulturverdier på en bærekraftig måte.
Opptakskrav/Søknad
Ett av disse kravene må oppfylles:
1. Fullført og bestått videregående opplæring med fagbrev innen fagretningen hotell og restaurantfag eller generell studiekompetanse. Hvis du skal avlegge fag/svenneprøve etter søknadsfristen og før skolestart, kan du få plass på vilkår om at du består fagprøven.
2. Fem års praksis som ufaglært innen fagområdene nevnt over og kompetanse i felles allmenne fag tilsvarende de to første årene i yrkesfaglige studieretninger.
Studiefakta, Tittel m.m
Fagskoleutdanning (120 studiepoeng)
Jeg vil vite mer!
Fagskolen i Viken
Fagskolen i Viken
Vår spesialkompetanse er å gi deg spesialkompetanse
Vi har lang tradisjon med å utdanne fagfolk, faktisk 125 års erfaring med etter- og videreutdanningstilbud til fagarbeidere. Som offentlig fagskole er vi stolt av å være Norges største, med 1600 studenter. Vi er opptatt av kvalitet i våre utdanninger og at våre studenter vil få relevant fagkompetanse som yrkessektoren etterspør. Vi er kjent for nært samarbeid med yrkessektoren, slik at vi hele tiden tilbyr og videreformidler den nyeste fagkompetansen i markedet.
Våre fagskolestudier er korte yrkesrettede, som kan tas over 2-4 år, på heltid, deltid, eller nettbaserte utdanningsløp.
I 2020 ble vi Fagskolen i Viken etter sammenslåing av tidligere Fagskolen i Østfold, Fagskolen Tinius Olsen og Fagskolen Oslo og Akershus (studier tilknytning til Akershus).
Nærhet til fagmiljøene – Dette er våre studiesteder i Viken.
Det er viktig for fagmiljøene å kunne oppdatere sin fagkompetanse i nærmiljøet. Vi har derfor 8 studiesteder i Viken fylkeskommune;
- Fredrikstad
- Kongsberg
- Vestby
- Strømmen
- Rud
- Bjørkelangen
- Geilo
- Indre Østfold
Kontaktinformasjon til Fagskolen i Viken
Fagskolen i Viken
Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Reiseliv og opplevelsesutvikling:
Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!