Prosessteknikk
Prosessteknikk
Norsk prosessindustri er et produkt av god tilgang på råvarer og billig vannkraft, fra foredling av mineraler og trevirke til våre dagers petrokjemiske industri. Skal et høykostland som vårt hevde seg internasjonalt, må vi bruke kompetanse som konkurransefortrinn. Fagfolk med kjemikompetanse er alltid etterspurt.
Med dette studiet kan du jobbe som produksjonsleder og linjeleder slik at du kan veilede prosessoperatørene. Du kan også bidra til oppstart av nye produksjonslinjer. Du lærer om kjemiske prosesser og driftsforhold, driftsutstyr, prosessapparatur, materialvalg og vedlikehold. Problemløsende prosjektarbeid står sentralt.
Oppbygging og arbeidsformer
Studiet består av ni emner som gir til sammen 120 studiepoeng. Redskapsemner, grunnlagsemner, fordypningsemner og et hovedprosjekt.
1. Realfag (matematikk og fysikk
2. Yrkesrettet kommunikasjon
(norsk og engelsk)
3. LØM (ledelse, økonomi, markedsføring)
4. Innledende kjemi
5. Generell kjemiprosess
6. Kjemiteknisk prosess med faglig ledelse
7. Teknisk systemforståelse med faglig ledelse
8. Lokal tilpassing/kvalifiserende spesialisering m/faglig ledelse
9. Hovedprosjekt
Kommende startdatoer
Videre studier/jobbmuligheter
Studiet kvalifiserer til stillinger som mellomleder, teknisk assistent/driftsassistent og faglærer. Etter endt utdanning er det gode muligheter for arbeid i prosessindustrien, næringsmiddelindustrien og olje- og gassindustrien. Du vil finne de fleste jobber innen HMS og kvalitetssikringssystem, innen salg av utstyr til prosessindustrien, som mellomleder, førstefagretningsleder, arbeidsleder og skiftleder, tekniske assistenter og driftsassistenter, eller som faglærer i vgs og som opplæringspersonell på land og offshore.
Opptakskrav/Søknad
a) Relevant fag- eller svennebrev, eller
b) Søkere som ikke fyller kravene a og som har fylt 23 år, kan søke opptak på grunnlag av realkompetanse.
Søkere som kan dokumentere at de skal gjennomføre fag-/svenneprøve etter opptaksfristen, kan tildeles plass med vilkår om bestått prøve i løpet av første semester. Legg ved lærekontrakten ved søknaden i Samordna opptak, som dokumentasjon på at du skal avlegge fagprøven til høsten.
Godkjente fagbrev
- Anleggsrørleggerfaget
- Boreoperatørfaget
- CNC-maskineringsfaget
- Industriell matproduksjon
- Industrimalerfaget
- Industrimekanikerfaget
- Industrimontørfaget
- Industrirørleggerfaget
- Kjemiprosessfaget
- Kulde- og varmepumpemontørfaget
- Laboratoriefaget
- Motormannfaget
- Produksjonsteknikkfaget
- Rørleggerfaget
- Ventilasjonsteknikkfaget
Studiefakta, Tittel m.m
Tekniske forutsetninger og PC-krav
For å kunne studere hos Fagskolen i Viken, må du disponere egen PC og det er en forutsetning at du som student har noen grunnleggende datakunnskaper for å kunne få en best mulig positiv opplevelse av å gjennomføre utdanningene. Alle våre utdanninger utføres med digitale verktøy i en eller annen form og grad. Dette er helt uavhengig om du går stedbasert eller nettbasert. Det stilles også særskilte PC krav til enkelte av våre utdanninger.
Kostnader
Studietilbudene hos Fagskolen i Viken er offentlig finansiert. Skolemateriell som bøker, kalkulator, pc, kopiering, osv. må du dekke selv. I tillegg må du betale en årlig studieavgift.
Jeg vil vite mer!
Fagskolen Viken
Skreddersydde studieløp som ruster deg for fremtidens for arbeidsmarked Fagskolen Viken tilbyr høyere yrkesfaglig utdanning som ligger på nivå over videregående opplæring. Våre utdanninger er korte og yrkesrettede som bygger på fag-/svennebrev, autorisasjon eller lang relevant yrkespraksis. I dag tilbyr...