Kreftomsorg og lindrende pleie
Fagskoleutdanning i Kreftomsorg og lindrende pleie
Kreft rammer stadig flere og er en diagnose som krever høy kompetanse av deg som skal yte pleie og omsorg, også overfor pårørende, ikke minst når barn rammes. På dette studiet får du bred kunnskap, og du blir i stand til å ta initiativ til, organisere og iverksette individuelt tilpassede tiltak for hver enkelt pasient.
En utdanning i kreftomsorg og lindrende pleie gir deg spisskompetanse i arbeid med mennesker som er alvorlig syke eller døende. Du vil få opplæring i kreftsykdommer og behandlingsformer, forebyggende arbeid og konsekvenser av sykdom og behandling, rehabilitering i tillegg til lindrende pleie og omsorg ved livets slutt. Både kommunehelsetjenesten og sykehusene trenger mer kompetent personell i arbeidet med lindrende pleie både for kreftpasienter og andre alvorlig syke pasienter. Med denne tilleggskompetansen kan du gi et viktig bidrag til å styrke et faglig godt tilbud i den kommunen eller sykehuset du arbeider på.
Oppbygging og arbeidsformer
Studiet er bygd opp med en kombinasjon av klasseromsundervisning, gruppearbeid og prosjektarbeid, veiledning og refleksjon over praktiske erfaringer. I tillegg kommer 10 ukers praksis med 30 timer/uke. Praksis kan gjennomføres på egen arbeidsplass, hvis den er relevant for studiet, eller som tradisjonell utplassering på en annen arbeidsplass.
Studiet består av fire hovedemner i tillegg til praksis og et hovedprosjekt:
1. Felles grunnlag for fagskoleutdanninger i helse- og sosialfagene
2. Kreftsykdommer og behandlingsformer
3. Rehabilitering
4. Lindrende omsorg ved livets slutt (palliasjon)
5. Praksis
6. Hovedprosjekt
Kompetanse og jobbmuligheter
Studiet gir deg tittelen fagarbeider med fagskolegrad innen kreftomsorg og lindrende pleie og gjør deg kvalifisert for arbeid innen pleie av alvorlig syke og døende. De fleste jobbene finner du i kommunehelsetjenesten på palliativ enhet i sykehjem, sykehjemsavdelinger eller åpen omsorg. Du kan også jobbe innenfor spesialisthelsetjenesten på sykehusavdelinger, i poliklinikker eller på onkologiske avdelinger.
Opptakskrav/Søknad
Ett av disse kravene må oppfylles:
1. Fullført og bestått videregående opplæring med fagbrev/vitnemål som helsefagarbeider, hjelpepleier eller omsorgsarbeider.
Hvis du skal avlegge fagprøve etter søknadsfristen, kan du få plass på vilkår om at du består fagprøven innen 1. oktober samme år.
2. Fem års praksis som ufaglært innen fagområdene nevnt over og kompetanse i felles allmenne fag tilsvarende de to første årene i yrkesfaglige studieretninger.
Søkere må levere politiattest ved opptak.
Studiefakta, Tittel m.m
Fagskoleutdanning (60 studiepoeng)
Jeg vil vite mer!
Fagskolen i Viken
Fagskolen i Viken
Vår spesialkompetanse er å gi deg spesialkompetanse
Fagskolen i Viken tilbyr høyere yrkesfaglig utdanning som ligger på nivå over videregående opplæring. Våre utdanninger er korte og yrkesrettede som bygger på fag-/svennebrev, autorisasjon eller minst fem års relevant praksis. I dag tilbyr vi utdanning innenfor tekniske fag, reiseliv og helse- og oppvekstfag.
Fagskolen i Viken er eid av Viken fylkeskommune og ble i 2020 slått sammen med tidligere Fagskolen i Østfold, Fagskolen Tinius Olsen og Fagskolen i Oslo og Akershus (studielinjer fra Akershus).
Fagskolen har lange tradisjoner bak seg med å utdanne fagfolk, faktisk helt siden 1895 da Tinius Olsen grunnla Kongsberg tekniske aftenskole. Siden den gang skiftet fagskolen navn til Tinius Olsen til hyllest for sin grunnlegger og samarbeidspartner. Nesten 100 år senere i 1989 ble det også etablert en teknisk fagskole i Sarpsborg på Jyden fabrikker. Siden den gang flyttet Fagskolen i Østfold til Fredrikstad og har blant annet utmerket seg med sine utdanningstilbud til fagarbeidere i helse- og oppvekstfag.
2020 er året som skrives inn i fagskolens historie som Norges største offentlige fagskole, men nær 1600 studenter. Med 125 år med erfaring i ryggsekken går vi sammen om å skape ettertraktet høyere yrkesfaglig kompetanse for fagarbeidere.
Høyere yrkesfaglig utdanning
Har du fagbrev, svennebrev eller 5 års praksis, kan du bli fagskoleingeniør på 2 år eller få en spisskompetanse innen et fagområde blant våre reiseliv eller helse- og oppvekstfag.
Fagskolen har etter- og videreutdanningstilbud for deg som vil lære hele livet. Regjeringen er opptatt av at ingen skal gå ut på dato og at flere skal kunne stå i jobb lenger. Digitalisering og automatisering vil sette preg på arbeidslivet og mange av oss må ta mer utdanning og opplæring. En fagskoleutdanning er fleksibel, hvor man kan studere på deltid, heltid eller nettbasert. Det gjør det mulig å kombinere studier med både jobb og familieliv.
Fagskoleutdanning vil gi deg "flere bein å stå på" og du vil kunne stå i jobb lenger. På alle våre ingeniørutdanninger vil du blant annet kunne bli en attraktiv kandidat til lederstillinger. Flere av våre utdanninger gir formelle kvalifikasjoner og sertifiseringer som er svært etterspurte på arbeidsmarkedet. Innen reiseliv og helse- og oppvekstutdanningene våre vil du fordype deg innen et fagområde og få spisskompetanse innen fagfeltet som kan gi deg nye ansvarsområder.
Alle våre lærere er engasjerte og brenner for fagfeltet, de har også selv bakgrunn fra yrkessektoren. Vi er kjent for å samarbeide nært med yrkessektoren for å tilpasse utdanningene våre til dagens kompetansebehov. Det er det som gjør våre studenter ekstra attraktive i arbeidsmarkedet. I tillegg skaper fagskoleutdannede raskt verdi på bunnlinjen da de er operative "fra første dag" og har kompetanse som ikke krever ekstra opplæring i virksomheten.
Kontaktinformasjon til Fagskolen i Viken
Fagskolen i Viken
Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Kreftomsorg og lindrende pleie:
Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!