Vis studentum.no som: Mobil

Ambulanseoperativ ledelse og prehospital pasientbehandling

Fagskolen i Viken
Sammendrag
Deltid
2 år, 60 studiepoeng (nettbasert)
Fagskole
Høst
Ja
Fredrikstad, Nettstudier
Startdatoer
Fredrikstad
Høst 
Nettstudier
Høst 

Ambulanseoperativ ledelse og prehospital pasientbehandling

prehospitalt arbeid

Ambulanseoperativ ledelse og prehospital pasientbehandling

Videreutdanningen vil bidra til å heve det faglige nivået hos ambulansefagarbeidere, som vil oppnå bred kompetanse innenfor ambulansefagets ansvarsområder og dermed være et viktig bidrag til å styrke fremtidens helsevesen med dyktige fagfolk.

Gjennom utdanningen får studentene styrket sin kompetanse innen  operativ ledelse med fokus på innsatsledelse i ambulansetjenesten, dette vil styrke ambulansefagarbeiderens rolle i samarbeid med andre etater og styrke evnen til vurdering og prioritering når det gjelder pasienters, kollegaers og andres sikkerhet. Ambulansetjenesten møter ofte ulike sårbare pasientgrupper i oppdrag, gjennom utdanningen vil studentene få økte kunnskaper og ferdigheter i forhold til særskilte pasientgrupper ambulansearbeideren møter i arbeidshverdagen.

Oppbygging og arbeidsformer

Studiet er bygd opp som et nettbasert studie med samlinger. Det vil gjennomføres med en kombinasjon av forelesninger, simulering og ferdighetstrening, gruppearbeid og prosjektarbeid, veiledning og refleksjon over praktiske erfaringer.

Mellom samlingene møtes studenter og lærere til veiledning og undervisning på nett.

Studentene skal arbeide med prosjekt som et av arbeidskravene. Prosjektet har som mål å tilføre egen arbeidsplass ny kompetanse. I den forbindelse får studentene tilbud om personlig veiledning underveis og denne veiledningen kan foregå på studentenes arbeidsplass ved behov. Dette gir et godt alternativ for arbeidstakere som har behov for fleksibilitet, slik at det er lettere å kombinere studier med jobb og andre forpliktelser.

Studiet består av fem hovedemner:

  1. Operativ psykologi og situasjonsbestemt kommunikasjon
  2. Ambulanseoperativ ledelse
  3. Akuttmedisinske tilstander hos eldre
  4. Psykiske lidelser og ruslidelser
  5. Fødsler, nyfødte og akutt syke barn

Kompetanse og jobbmuligheter

Studiet kvalifiserer for arbeid innen ambulansetjenesten og bidrar med kompetent og trenet personell som bidrar til samarbeid, samhandling og utvikling av tjenesten som kan øke kvalitet og utnyttelse av ressurser i den akuttmedisinske kjeden.

For kontakt eller mer informasjon om Ambulanseoperativ ledelse og prehospital pasientbehandling, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

Ett av disse kravene må oppfylles: 

1. Fullført og bestått videregående opplæring med fagbrev/vitnemål og autorisasjon som ambulansearbeider, helsefagarbeider, omsorgsarbeider eller hjelpepleier, fra studieretning for helsefag. 

Hvis du skal avlegge fagprøve etter søknadsfristen, kan du få plass på vilkår om at du består fagprøven innen 1. oktober samme år.

2. Generell studiekompetanse og med autorisasjon som ambulansearbeider

Søkere må levere politiattest ved opptak.

Studiefakta, Tittel m.m

Fagskoleutdanning / Videreutdanning (60 studiepoeng)

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Ambulanseoperativ ledelse og prehospital pasientbehandling.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Fagskolen i Viken

Fagskolen i Viken

Vår spesialkompetanse er å gi deg spesialkompetanse

Fagskolen i Viken tilbyr høyere yrkesfaglig utdanning som ligger på nivå over videregående opplæring. Våre utdanninger er korte og yrkesrettede som bygger på fag-/svennebrev, autorisasjon eller minst fem års relevant praksis. I dag tilbyr vi utdanning innenfor tekniske fag, reiseliv og helse- og oppvekstfag.

Fagskolen i Viken er eid av Viken fylkeskommune og ble i 2020 slått sammen med tidligere Fagskolen i Østfold, Fagskolen Tinius Olsen og Fagskolen i Oslo og Akershus (studielinjer fra Akershus).

Fagskolen har lange tradisjoner bak seg med å utdanne fagfolk, faktisk helt siden 1895 da Tinius Olsen grunnla Kongsberg tekniske aftenskole. Siden den gang skiftet fagskolen navn til Tinius Olsen til hyllest for sin grunnlegger og samarbeidspartner. Nesten 100 år senere i 1989 ble det også etablert en teknisk fagskole i Sarpsborg på Jyden fabrikker. Siden den gang flyttet Fagskolen i Østfold til Fredrikstad og har blant annet utmerket seg med sine utdanningstilbud til fagarbeidere i helse- og oppvekstfag. 

2020 er året som skrives inn i fagskolens historie som Norges største offentlige fagskole, men nær 1600 studenter. Med 125 år med erfaring i ryggsekken går vi sammen om å skape ettertraktet høyere yrkesfaglig kompetanse for fagarbeidere. 

Høyere yrkesfaglig utdanning

Har du fagbrev, svennebrev eller 5 års praksis, kan du bli fagskoleingeniør på 2 år eller få en spisskompetanse innen et fagområde blant våre reiseliv eller helse- og oppvekstfag.

Fagskolen har etter- og videreutdanningstilbud for deg som vil lære hele livet. Regjeringen er opptatt av at ingen skal gå ut på dato og at flere skal kunne stå i jobb lenger. Digitalisering og automatisering vil sette preg på arbeidslivet og mange av oss må ta mer utdanning og opplæring. En fagskoleutdanning er fleksibel, hvor man kan studere på deltid, heltid eller nettbasert. Det gjør det mulig å kombinere studier med både jobb og familieliv.

Fagskoleutdanning vil gi deg "flere bein å stå på" og du vil kunne stå i jobb lenger. På alle våre ingeniørutdanninger vil du blant annet kunne bli en attraktiv kandidat til lederstillinger. Flere av våre utdanninger gir formelle kvalifikasjoner og sertifiseringer som er svært etterspurte på arbeidsmarkedet. Innen reiseliv og helse- og oppvekstutdanningene våre vil du fordype deg innen et fagområde og få spisskompetanse innen fagfeltet som kan gi deg nye ansvarsområder. 

Alle våre lærere er engasjerte og brenner for fagfeltet, de har også selv bakgrunn fra yrkessektoren. Vi er kjent for å samarbeide nært med yrkessektoren for å tilpasse utdanningene våre til dagens kompetansebehov. Det er det som gjør våre studenter ekstra attraktive i arbeidsmarkedet. I tillegg skaper fagskoleutdannede raskt verdi på bunnlinjen da de er operative "fra første dag" og har kompetanse som ikke krever ekstra opplæring i virksomheten.

Vis alle utdanninger fra Fagskolen i Viken

Kontaktinformasjon til Fagskolen i Viken

Fagskolen i Viken

Kobberslagerstredet 1
1671 Kråkerøy

Tlf: 69 38 13 00

Studiested og bomuligheter

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Ambulanseoperativ ledelse og prehospital pasientbehandling:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!