Norsk Pommelier Utdanning
Norsk Pommelier Utdanning
Stadig fleire lagar – og kjøper – norsk sider. Sidernæringa har stort behov for fagfolk som kan jobbe med skildring, klassifisering og bruk av sider. Bli siderens versjon av sommelier: pommelier.
På pommelier-studiet vil du få lære kva sider er, og sideren si historie og kultur både nasjonalt og globalt. Sidertypar, siderstilar, siderkultur og ulike klassifiseringssystem for sider er noko av det vi skal innom. I tillegg vil du få kunnskap om eplesortane, dyrkingsmetodane og korleis natur og landskap set smak på produkta (terroir). Vi ser også på korleis gjæring og prosessmetodar er avgjerande for kvaliteten og eigenskapane til det ferdige produktet.
For pommelieren vil sider i kombinasjon med mat vere eitt av kjerneområda. Mot slutten av studiet vild et derfor bli fokusert på paring av mat med sider. Sjølve måltidsopplevinga har ei si sentral rolle, der pommelieren må kunne reflektere rundt vertskap og formidling til gjester.
Studiestad: Hjeltnes
Utdanningsform: Nettbasert med samlingar
Studiepoeng: 30
Varigheit: Eitt år på deltid
Kostnader: Studieavgift på 3000 kroner per semester og semesteravgift på 690 kroner per semester
Utdanninga er på 30 studiepoeng, noko som svarar til eit halvt år på fulltid. Studiet vårt går over eitt år på deltid og er nettbasert med samlingar.
Kommende startdatoer
Videre studier/jobbmuligheter
Etter gjennomført studie skal studentane kunne gruppere og skildre ulike typar sider, samt kunne pare sider og mat.
Kompetansen er eigna for bruk i serveringsbransjen og til å gjennomføre sidersmakingar og som smaksdommar ved siderdømmingar. Kompetansen er også aktuell for tilsette innan siderproduksjon, vinmonopolet og tilsvarande.
Fagskolen Vestland
Fagskulen Vestland er ein av dei største offentlege fagskulane i landet, med vel 2170 studentar og om lag 200 tilsette. Vi tilbyr høgare yrkesfagleg utdanning som ligg på eit nivå over vidaregåande opplæring. Våre utdanningar er korte og yrkesretta, og...