Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Fagskole
Kristiansund, Nettstudier
2 år
Heltid/deltid
Ja
Klasserom, Nettbasert med samlinger
Startdatoer
Nettstudier
Høst

Kristiansund
Høst

Prosessteknikk


Fagskoleutdanning i Prosessteknikk

Vil du jobbe med å skape morgendagens produkter? Da kan en utdanning i Prosessteknikk ved Fagskolen Møre og Romsdal avd. Kristiansund være noe for deg. 

Studieretningen prosessteknikk er en solid yrkesrettet utdanning som gir deg store arbeidsmuligheter innenfor en rekke fagfelt som for eksempel olje- og gass industri, næringsmiddelindustri og metallindustri. Hensikten er å utdanne fagpersoner med holdninger, kompetanse og yrkesetikk og gi den kunnskapen og kvaliteten som kreves for å møte morgendagens utfordringer og behov. 

Om utdanningen

På studieretningen får du opplæring i: 

  • Hvilke prosesser forskjellige produkter gjennomgår 
  • Hvordan disse prosessene virker og utføres 
  • Mulighetene for bruk av alger, tang og tare innen den nye fremvoksende industrien 
  • Kjemiske og fysikalske prosesser innenfor en rekke fagfelt, som for eksempel prosessindustrien 

På studiets andre år (tredje år på deltidsstudiet) kan du fordype deg i en av to studieretninger: Prosessering av marine råstoff og næringsmiddellære og Energigass og metallurgi. Dersom det ikke er nok studenter til å tilby begge studieretningene, så vil det undervises i Prosessering av marine råstoff og næringsmiddellære. 

Jobbmuligheter 

Fullført studie gir deg kompetansen som kreves for å lede arbeid med kjemiske og fysikalske prosesser. Du får de nødvendige ferdighetene og kunnskapen til å jobbe med prosesser i mange forskjellige bransjer. Du kan arbeide i de fleste industriene som lager produkter eller arbeider med kjemiske og fysikalske prosesser. 

Tidligere studenter arbeider for eksempel innenfor næringsmiddelindustrien, oljeindustrien, metallindustrien, vann og avløp og gjenvinning.

For kontakt eller mer informasjon om Prosessteknikk, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

Det generelle grunnlaget for opptak til fagskole er:  

  • Fullført og bestått videregående opplæring med relevant fagbrev/svennebrev eller autorisasjon 
  • Søkere som er 23 år eller eldre i opptaksåret, kan tas opp på grunnlag av relevant realkompetanse. Det kreves da at søker har minst 5 års relevant praksis, og med realkompetanse i felles allmenne fag tilsvarende læreplanene i VG1 (grunnkurs) og VG2 (videregående kurs 1) i yrkesfaglige utdanningsprogram (studieretninger)  
  • Søkere som ikke er ferdig med læretiden og som kan dokumentere at de skal gjennomføre fag-/svenneprøve etter opptaksfristen, kan tildeles plass på vilkår om bestått prøve (betinget opptak) 
  • Opptak på grunnlag av generell studiekompetanse vil skoleåret 2020/2021 og 2021/2022 være en forsøksordning for utdanning i prosessteknikk jfr. Forskrift om høyere yrkesfaglig utdanning  

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Prosessteknikk.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Fagskolen Møre og Romsdal avd. Kristiansund

Fagskolen i Kristiansund

Fagskoletilbud i Kristiansund

Vil du bli fagskoleingeniør innen petroleumsteknologi eller kjemi? Offiser i maritime fag? Eller vil du jobbe innen helse og omsorg? Ta en fagskoleutdanning på Fagskolen Møre og Romsdal avd. Kristiasund!

Fagskolen Møre og Romsdal med studiested i Kristiansund tilbyr fagskoleutdanninger som gir en selvstendig yrkesrettet utdanning. Skolen er opptatt av å være et senter for læring, utvikling og kultur, og gir deg en solid og relevant utdanning.

Fagskolen Møre og Romsdal arbeider hele tiden for at studietilbudet skal samsvare med kompetansen som det lokale næringslivet etterspør. De aller fleste studentene våre går derfor rett ut i jobb etter fullført utdanning. 

Fagskolen sitt studiested i Kristiansund ligger i dag på St. Haugen i Kristiansund, sammen med Kristiansund videregående skole. Skolen har et bredt spekter av moderne utstyr, som maritim simulator, boresimulator, lab-utstyr og alge-lab. Dette bidrar til å sikre at du får en mest mulig praktisk og realistisk tilnærming til arbeidsoppgavene du skal utføre i arbeidslivet.   

Fagskoleingeniør eller helse- og sosialfagsarbeider

Fagskolen tilbyr yrkesrettet høyere utdanning, på samme nivå som høyskoler og universitet. Utdanningene bygger på videregående opplæring (fagbrev) og har et praktisk rettet fokus. Fagretningene som tilbys er:

 Psykisk helsearbeid og rusarbeid
 Petroleum – fordypning havbunnsinstallasjoner
 Petroleum – fordypning boring
 Prosessteknikk
 Maritim utdanning – Dekkoffiser
 Maritim utdanning – Maskinoffiser

Fagskoleutdannelse på heltid og deltid

Utdanningene strekker seg fra to til tre år, og er lagt opp som fulltids- eller deltidsstudium. Det er altså mulig å ta flere av utdannelsene selv om du ikke er bosatt i Kristiansund. Opptakskrav på fagskoleutdannelsene er fagbrev, svennebrev eller minst fem års realkompetanse. En fullført fagskoleutdannelse fra Fagskolen Møre og Romsdal avd. Kristiansund gir deg en rekke jobbmuligheter i både privat og offentlig sektor.

Vis alle utdanninger fra Fagskolen Møre og Romsdal avd. Kristiansund

Kontaktinformasjon til Fagskolen Møre og Romsdal avd. Kristiansund

Fagskolen Møre og Romsdal avd. Kristiansund

St. Hanshaugen
6514 Kristiansund

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Prosessteknikk:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!