Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Fagskole
Oslo
1 år, 60 studiepoeng
Heltid
Støttet av lånekassen
Søknadsfrist: 15. april
Klasserom
Startdatoer
Oslo
Høst

Oslo
Høst

Retail Design

Fagskoleutdanning i Retail Design

Ønsker du å designe unike butikkonsepter? På vår ettårige utdanning i Retail Design lærer du å skape kommersielle butikker, med god vareeksponering og vindusutstilling.

Om utdanningen

Retail Design er et spennende fagområde som kombinerer kreativitet og design, med konseptutvikling og merkevarekommunikasjon.

Som Retail Designer vil du kunne jobbe med et bredt spekter av oppgaver, for små og store aktører, innenfor Norges største bransje – varehandelen.

Vår ettårige utdanning i Retail Design vektlegger butikkplanlegging og kundeopplevelser i butikk. Du vi få kompetanse til å utvikle salgskonsepter og kommersielle designløsninger – som trigger kunden til kjøp.

Du vil også lære å bruke det fysiske rommet og varene i butikken som blikkfang for å skape oppmerksomhet, kommunisere bedriftens identitet og produktene til kunden.

Som Retail Designer vil du kunne være med å endre butikkbransjen, og forme fremtidens kjøpsarenaer.

Hva lærer du

Utdanningen gir deg både en teoretisk og praktisk plattform. Du vil få en innføring i begreper, metoder, prosesser og verktøy som benyttes i bransjen.

Du vil blant annet lære å bruke det digitale tegneprogrammet ArchiCad, som modellerer i både 2D og 3D. I tillegg vil du bli god kjent med Adobe-programmene Photoshop og Indesign.

Gjennom praktiske øvingsoppgaver, casearbeid og bedriftsbesøk vil du få en god forståelse for retailbransjen – og bli klar til arbeidslivet.

Retail Design består av følgende emner:

 • Forbrukeradferd
 • Markevarekommunikasjon og vareplassering
 • Butikkplanlegging og teknikker

I løpet av studiets første semester vil vi jobbe med kreative metoder for konseptutvikling, merkevarekommunikasjon og vareplassering i butikk. Dette vil gi deg en god forståelse for hvordan du kan tydeliggjøre en merkevare og presentere produkter – for å forenkle kundens kjøpsopplevelse og øke salget. Du får du en innføring i stilhistorie, og lærer å identifisere ulike målgrupper og trender ved hjelp av analyser.

I andre semester vektlegges utforming av det fysiske rom. I farge- og materiallære vil du tilegne deg kunnskap om fargers og materialers funksjon, og hvordan det oppfattes av forbrukere.

Du vil lære å benytte ulike digitale verktøy for å planlegge og visualisere designkonsepter. I dette arbeidet er kunnskap om romdisponering viktig, for å forstå hvordan rommets utforming påvirker menneskene som er i det. Videre vil du få kunnskap om hvordan du kan etablere din egen bedrift.

Gjennom studieåret vil du opparbeide deg en solid portefølje av arbeider – som du kan vise frem til potensielle oppdragsgivere.

For kontakt eller mer informasjon om Retail Design, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

For å bli tatt opp som student på fagskolestudier må du oppfylle ett av følgende opptakskrav:

 • Generell studiekompetanse
 • Fullført og bestått videregående opplæring
 • Fagbrev/svennebrev

ELLER

Realkompetanse for fagskole:

 • Minimum 23 år i løpet av opptaksåret.
 • Dokumentere 3 års fulltids arbeidserfaring, herunder regnes lønnet/ulønnet arbeid, verneplikt, folkehøyskole og frivillig arbeid/tjeneste.
 • Arbeidsattester må inneholde start og sluttdato samt stillingsprosent/timeantall.
 • Søker må dokumentere norskkunnskaper tilsvarende kompetansemålene i vg1 studieforberedende, vg2 i yrkesfaglig utdanningsprogram, eller språkprøve tilsvarende nivå B2. 

Jobbmuligheter

Med en utdanning i Retail Design vil du ha en god forståelse for kommersielle designløsninger, konseptvikling, butikkplanlegging og merkevarekommunikasjon. Dette vil gjøre deg til en ettertraktet kandidat innen varehandel.

Som Retail Designer vil du ha mange spennende muligheter i en stor og variert bransje.

Du kan blant annet jobbe som:

 • Eksponeringsdesigner
 • Butikkdesigner
 • Konseptutvikler
 • Visual Merchandiser
 • Dekoratør
 • Event designer
 • Fotostylist

Kostnader

58 900,- kr per semester

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Retail Design.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Fagskolen Kristiania, Sofi, Bilder

fagskolen kristiania

Fagskolen Kristiania - Praktiske studier tett på arbeidslivet

På Fagskolen Kristianias ett- og toårige fagskolestudier lærer du et håndverk og jobber praktisk med faget under hele utdanningen. Vi tilbyr stedbaserte studier innen design, kommunikasjon og teknologi samt nettstudier innenfor helse, oppvekst, økonomi, administrasjon, markedsføring og IT.

I mange yrker er det viktigere at du har fingerspissfølelse og har opparbeidet deg praktisk erfaring gjennom utdannelsen, enn at du har pugget teoretiske lærebøker og hørt på forelesninger.

På Fagskolen Kristiania arbeider du gjennom hele utdannelsen med praktiske øvingsoppgaver slik at du får trent deg opp i faget. Enten du vil bli interiørdesigner, filmprodusent, festivalkoordinator, eller drømmer om å bli tekstforfatter eller illustratør, så møter du lærerne som selv har lang bransjeerfaring. Det sikrer nærheten mellom utdanning og arbeidsliv.

Dessuten vet lærerne hva som skal til for at du skal bli en dyktig yrkesutøver. Undervisningen skjer i mindre klasser hvor du får arbeide med bransje- og yrkesnære utfordringer hver eneste dag. Det gjør utdanningen relevant for deg, og deg relevant på arbeidsmarkedet.

Hva er en fagskoleutdanning?

En fagskoleutdanning er en høyere yrkesutdanning som bygger på videregående opplæring eller tilsvarende realkompetanse og har et omfang på seks måneder til to år.

Undervisningen foregår i mindre klasser der du arbeider med virkelighetsnære utfordringer, hvor prosjektarbeid er en viktig arbeidsform.

Bilder Nordic og SoFI er nå en del av Fagskolen Kristiania

Den 1. august 2021 ble Blider Nordic School of Photography samt School of Fashion Industry en del av Fagskolen Kristiania. 

Bilder Nordic er en betydelig aktør i norsk fotomiljø, med et internasjonal renommé. Fagskolen Kristiania ønsker å ivareta og styrke dette renomeet videre, sammen med engasjerte studenter, lærere og det store bransjenettverket som i dag er involvert i skolen.

Ved SoFI møter du erfarne og dyktige bransjeaktører, som vet hva som kreves for å lykkes innen de ulike fagområdene. Fagmiljøet har tett tilknytning til bransjen, og utdanningene skal gjøre studentene attraktive for arbeidslivet. Dette sammenfaller med Fagskolen Kristianias visjon om å utdanne fagkompetente medarbeidere i tett samarbeid med arbeidslivet. 

Bachelormuligheter

Etter fullført fagskoleutdanning har du muligheten til å studere videre på Høyskolen Kristiania eller dra til utlandet. Ta kontakt med skolen for mer informasjon rundt dette. 

Dersom du ønsker å studere videre til en bachelorgrad i utlandet kan du kontakte vår samarbeidspartner Education Link. Kombinasjonen av en norsk, bransjeorientert fagskoleutdanning og en akademisk grad i utlandet, gir deg en unik kunnskap og solid kompetanse. Du vil få en personlig og faglig utvikling, internasjonalt nettverk og ikke minst internasjonal erfaring og venner for livet.

Mastermuligheter med fagskoleutdanning

Vi gjør oppmerksom på at en bachelorgrad ikke nødvendigvis tilfredsstiller opptakskravene til alle mastergrader, verken i Norge eller utlandet. Det enkelte universitet eller høyskole er selv ansvarlig for å definere sine opptakskrav.

Dersom du har planer om å studere til en mastergrad, anbefaler vi at du setter deg godt inn i institusjonens opptakskrav, inkludert krav til forkunnskaper og fagsammensetning, før du velger å studere videre til en bachelor i utlandet.

Du må selv sørge for at du har den nødvendige bakgrunn og fagsammensetning for den eller de mastergrader du ønsker å søke deg inn på.

Vis alle utdanninger fra Fagskolen Kristiania, Sofi, Bilder

Kontaktinformasjon til Fagskolen Kristiania, Sofi, Bilder

Fagskolen Kristiania, Sofi, Bilder

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Retail Design:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!