Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Fagskole
Bergen, Oslo
2 år, 120 studiepoeng
Heltid
Støttet av lånekassen
Søknadsfrist: 15. april
Klasserom
Startdatoer
Bergen
Høst

Oslo
Høst

Illustrasjon

Fagskoleutdanning i Illustrasjon – lær å utvikle ditt talent og din visuelle stil

Liker du å tegne og vil leve av det? På Illustrasjon utvikler du din egen visuelle stil og lærer hvordan du løser kommersielle kundeoppdrag.

Om utdanningen

På illustrasjonsstudiet lærer du å lage bilder som dramatiserer, forklarer, eller promoterer noe for en oppdragsgiver.

Med vekt på håndverk, kreativitet og kommunikasjon lærer profesjonelle illustratører deg sine arbeidsmetoder og teknikker. Du vil utvikle din egen visuelle stil og få kunnskap om hvordan du formidler historier gjennom bilder.

En utdanning innen illustrasjon gir deg mulighet til å jobbe med det du liker best – dyrke idéer, tegne, undersøke illustrasjonsteknikker og løse problemer for ulike kunder.

Praksisnær undervisning, tverrfaglige prosjekter og tett kontakt med bransjen, gir et godt grunnlag for å jobbe som en profesjonell illustratør.

Hva lærer du?

Gjennom utdanningen vil du lære å beherske kommersiell billedkommunikasjon. Vi vil blant annet jobbe med illustrasjoner til reklame, tegneserier, bøker, plakater, dataspill, animasjon og emballasje.

Studiet kombinerer teoretisk undervisning med praktiske oppgaver, både i form av egne prosjekter og oppdrag fra reelle kunder. Oppgaver løses hovedsakelig selvstendig, men også i team med studenter fra andre fagområder.

Gjennom å teste ulike teknikker og virkemidler vil du utvikle ditt særegne illustrasjonsuttrykk. Vi er innom blant annet maleri, trykk, tusj og akvarell. Du vil også lære digitale programmer som Photoshop, InDesign, Illustrator, After Effects og ProCreate.

I løpet av studietiden går vi i dybden på blant annet:

 • Illustrasjonsteknikker
 • Visuelle virkemidler
 • Stiluttrykk og sjangre
 • Bildefortelling
 • Redaksjonell illustrasjon
 • Illustrasjon som merkevare
For kontakt eller mer informasjon om Illustrasjon, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

For å bli tatt opp som student på fagskolestudier må du oppfylle ett av følgende opptakskrav:

 • Generell studiekompetanse
 • Fullført og bestått videregående opplæring
 • Fagbrev/svennebrev

ELLER

Realkompetanse for fagskole:

 • Minimum 23 år i løpet av opptaksåret.
 • Dokumentere 3 års fulltids arbeidserfaring, herunder regnes lønnet/ulønnet arbeid, verneplikt, folkehøyskole og frivillig arbeid/tjeneste.
 • Arbeidsattester må inneholde start og sluttdato samt stillingsprosent/timeantall.
 • Dokumentere norskkunnskaper fra grunnskole, videregående skole, norsk på høyere nivå eller norskprøve B2 for innvandrere fra Vox.

Jobbmuligheter

De fleste illustratører er selvstendig næringsdrivende. Etter fullført utdanning kan du starte din egen virksomhet, alene eller sammen med andre. Du kan jobbe med et bredt spekter av prosjekter og oppdrag som:

 • Reklamekampanjer
 • Designprofiler og emballasje
 • Bøker, magasiner og nettsider
 • Tegneserier
 • Animasjon og spill
 • Film og TV

Du har også et grunnlag for å jobbe for byråer som bruker bildet aktivt i sin virksomhet. Dette kan være reklamebyråer, designbyråer, magasiner, aviser, markedsavdelinger i bedrifter med mer.

Kostnader

53 000,- kr per semester

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Illustrasjon.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Fagskolen Kristiania, Sofi, Bilder

fagskolen kristiania

Fagskolen Kristiania - Praktiske studier tett på arbeidslivet

På Fagskolen Kristianias ett- og toårige fagskolestudier lærer du et håndverk og jobber praktisk med faget under hele utdanningen. Vi tilbyr stedbaserte studier innen design, kommunikasjon og teknologi samt nettstudier innenfor helse, oppvekst, økonomi, administrasjon, markedsføring og IT.

I mange yrker er det viktigere at du har fingerspissfølelse og har opparbeidet deg praktisk erfaring gjennom utdannelsen, enn at du har pugget teoretiske lærebøker og hørt på forelesninger.

På Fagskolen Kristiania arbeider du gjennom hele utdannelsen med praktiske øvingsoppgaver slik at du får trent deg opp i faget. Enten du vil bli interiørdesigner, filmprodusent, festivalkoordinator, eller drømmer om å bli tekstforfatter eller illustratør, så møter du lærerne som selv har lang bransjeerfaring. Det sikrer nærheten mellom utdanning og arbeidsliv.

Dessuten vet lærerne hva som skal til for at du skal bli en dyktig yrkesutøver. Undervisningen skjer i mindre klasser hvor du får arbeide med bransje- og yrkesnære utfordringer hver eneste dag. Det gjør utdanningen relevant for deg, og deg relevant på arbeidsmarkedet.

Hva er en fagskoleutdanning?

En fagskoleutdanning er en høyere yrkesutdanning som bygger på videregående opplæring eller tilsvarende realkompetanse og har et omfang på seks måneder til to år.

Undervisningen foregår i mindre klasser der du arbeider med virkelighetsnære utfordringer, hvor prosjektarbeid er en viktig arbeidsform.

Bilder Nordic og SoFI er nå en del av Fagskolen Kristiania

Den 1. august 2021 ble Blider Nordic School of Photography samt School of Fashion Industry en del av Fagskolen Kristiania. 

Bilder Nordic er en betydelig aktør i norsk fotomiljø, med et internasjonal renommé. Fagskolen Kristiania ønsker å ivareta og styrke dette renomeet videre, sammen med engasjerte studenter, lærere og det store bransjenettverket som i dag er involvert i skolen.

Ved SoFI møter du erfarne og dyktige bransjeaktører, som vet hva som kreves for å lykkes innen de ulike fagområdene. Fagmiljøet har tett tilknytning til bransjen, og utdanningene skal gjøre studentene attraktive for arbeidslivet. Dette sammenfaller med Fagskolen Kristianias visjon om å utdanne fagkompetente medarbeidere i tett samarbeid med arbeidslivet. 

Bachelormuligheter

Etter fullført fagskoleutdanning har du muligheten til å studere videre på Høyskolen Kristiania eller dra til utlandet. Ta kontakt med skolen for mer informasjon rundt dette. 

Dersom du ønsker å studere videre til en bachelorgrad i utlandet kan du kontakte vår samarbeidspartner Education Link. Kombinasjonen av en norsk, bransjeorientert fagskoleutdanning og en akademisk grad i utlandet, gir deg en unik kunnskap og solid kompetanse. Du vil få en personlig og faglig utvikling, internasjonalt nettverk og ikke minst internasjonal erfaring og venner for livet.

Mastermuligheter med fagskoleutdanning

Vi gjør oppmerksom på at en bachelorgrad ikke nødvendigvis tilfredsstiller opptakskravene til alle mastergrader, verken i Norge eller utlandet. Det enkelte universitet eller høyskole er selv ansvarlig for å definere sine opptakskrav.

Dersom du har planer om å studere til en mastergrad, anbefaler vi at du setter deg godt inn i institusjonens opptakskrav, inkludert krav til forkunnskaper og fagsammensetning, før du velger å studere videre til en bachelor i utlandet.

Du må selv sørge for at du har den nødvendige bakgrunn og fagsammensetning for den eller de mastergrader du ønsker å søke deg inn på.

Vis alle utdanninger fra Fagskolen Kristiania, Sofi, Bilder

Kontaktinformasjon til Fagskolen Kristiania, Sofi, Bilder

Fagskolen Kristiania, Sofi, BilderVil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Illustrasjon:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!