Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Fagskole
Oslo
2 år, 120 studiepoeng
Heltid
Støttet av lånekassen
Høst
Søknadsfrist: 15. april
Klasserom

Fotograf

Ta en fagskoleutdanning i Fotografi

Ønsker du å bli fotograf? På vår toårige fotografutdanning får du utvikle dine tekniske ferdigheter og visuelle identitet, som forbereder deg til en lang karriere som fotograf.

Om utdanningen

Å studere fotografi handler om å forstå lysets språk, og lære å se verden fra ulike perspektiv. Gjennom vår toårige fotografutdanning vil du opparbeide deg en profesjonell verktøykasse, bestående av tekniske, estetiske og kommunikative ferdigheter.

Du vil bli introdusert for ulike bransjer og sjangre innen fotografi – slik at du får en solid forståelse for yrket og markedets behov, både i dag og fremover. Gjennom praktiske og yrkesrelevante prosjekter, får du utforske både deg selv og den fotografiske praksisen.

Etter endt utdanning vil du ha utviklet din egen personlige stil og uttrykksform som fotograf. Du vil ha en profesjonell tilnærming til fotografyrket, og vil kunne påta deg mange spennende oppdrag i en raskt voksende bransje.

Hva lærer du

Gjennom utdanningen lærer du hele arbeidsprosessen til en fotograf, fra idé til ferdig produkt. Dette innebærer blant annet konseptutvikling, lyssetting, komposisjon, etterarbeid og presentasjon for å nå ut til publikummet ditt.

Som student hos oss lærer du yrket av profesjonelle fotografer og engasjerte mentorer som fremdeles er aktive i bransjen, i et lite og intimt studiemiljø.

I løpet av utdanningen vil vi gi deg en innføring i følgende emner:

 • Grunnleggende fotografi og teknikk
 • Visuell kommunikasjon og historiefortelling
 • Prosjektutvikling og nye medier
 • Profesjonalisering – fotograf

I første studieår vil du tilegne deg et solid grunnlag innen fototekniske ferdigheter, visuell kommunikasjon og historiefortelling. Gjennom praktiske oppgaver vil du lære om kompositoriske og retoriske virkemidler, og få mulighet til å eksperimentere med ulike teknikker og uttrykk. Du vil bli introdusert for de ulike fotografiske sjangrene gjennom workshops innen mote, kommersielt og dokumentarisk fotografi.

I andre studieår vil vi jobbe mer prosjektbasert. Du får velge en retning som du ønsker å spesialisere deg i, enten kommersielt eller dokumentarisk fotografi. Siste semester skal du jobbe med en større hovedoppgave. Dette vil være ditt signaturprosjekt, og gi et tydelig bilde av din fotografiske identitet og bildestil.

Studiet avsluttes med en avgangsutstilling, som er et felles klasseprosjekt, der vi tar for oss et tema av samfunnsaktuell karakter. Dette er en unik mulighet til å vise frem ditt arbeid til bransjen.

For kontakt eller mer informasjon om Fotograf, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

For å bli tatt opp som student på fagskolestudier må du oppfylle ett av følgende opptakskrav:

 • Generell studiekompetanse
 • Fullført og bestått videregående opplæring
 • Fagbrev/svennebrev

ELLER

Realkompetanse for fagskole:

  • Minimum 23 år i løpet av opptaksåret.
  • Dokumentere 3 års fulltids arbeidserfaring, herunder regnes lønnet/ulønnet arbeid, verneplikt, folkehøyskole og frivillig arbeid/tjeneste.
  • Arbeidsattester må inneholde start og sluttdato samt stillingsprosent/timeantall.
  • Søker må dokumentere norskkunnskaper tilsvarende kompetansemålene i vg1 studieforberedende, vg2 i yrkesfaglig utdanningsprogram, eller språkprøve tilsvarende nivå B2. 

Jobbmuligheter

Etter to års utdanning hos oss vil du ha de tekniske og håndverksmessige ferdighetene som skal til for å arbeide som fotograf, både i et norsk og internasjonalt marked.

Du vil være rustet til å utføre kommersielle oppdrag for kunder i en rekke ulike bransjer, jobbe i redaksjonelle miljøer eller drive med dine egne fotografiske prosjekter.

Du kan blant annet jobbe i:

 • Eget foretak som freelancer
 • Aviser og magasiner
 • Markeds- og kommunikasjonsavdelinger
 • Reklamebyrå
 • Produksjonsselskaper
 • Eventbyrå

Dersom du ønsker å studere videre kan du bygge på fagskolegraden din til en internasjonal bachelorgrad ved London College of Communication i London eller School of Visual Arts i New York.

Kostnader

58 900,- kr per semester

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Fotograf.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Fagskolen Kristiania, Sofi, Bilder

fagskolen kristiania

Fagskolen Kristiania - Praktiske studier tett på arbeidslivet

På Fagskolen Kristianias ett- og toårige fagskolestudier lærer du et håndverk og jobber praktisk med faget under hele utdanningen. Vi tilbyr stedbaserte studier innen design, kommunikasjon og teknologi samt nettstudier innenfor helse, oppvekst, økonomi, administrasjon, markedsføring og IT.

I mange yrker er det viktigere at du har fingerspissfølelse og har opparbeidet deg praktisk erfaring gjennom utdannelsen, enn at du har pugget teoretiske lærebøker og hørt på forelesninger.

På Fagskolen Kristiania arbeider du gjennom hele utdannelsen med praktiske øvingsoppgaver slik at du får trent deg opp i faget. Enten du vil bli interiørdesigner, filmprodusent, festivalkoordinator, eller drømmer om å bli tekstforfatter eller illustratør, så møter du lærerne som selv har lang bransjeerfaring. Det sikrer nærheten mellom utdanning og arbeidsliv.

Dessuten vet lærerne hva som skal til for at du skal bli en dyktig yrkesutøver. Undervisningen skjer i mindre klasser hvor du får arbeide med bransje- og yrkesnære utfordringer hver eneste dag. Det gjør utdanningen relevant for deg, og deg relevant på arbeidsmarkedet.

Hva er en fagskoleutdanning?

En fagskoleutdanning er en høyere yrkesutdanning som bygger på videregående opplæring eller tilsvarende realkompetanse og har et omfang på seks måneder til to år.

Undervisningen foregår i mindre klasser der du arbeider med virkelighetsnære utfordringer, hvor prosjektarbeid er en viktig arbeidsform.

Bilder Nordic og SoFI er nå en del av Fagskolen Kristiania

Den 1. august 2021 ble Blider Nordic School of Photography samt School of Fashion Industry en del av Fagskolen Kristiania. 

Bilder Nordic er en betydelig aktør i norsk fotomiljø, med et internasjonal renommé. Fagskolen Kristiania ønsker å ivareta og styrke dette renomeet videre, sammen med engasjerte studenter, lærere og det store bransjenettverket som i dag er involvert i skolen.

Ved SoFI møter du erfarne og dyktige bransjeaktører, som vet hva som kreves for å lykkes innen de ulike fagområdene. Fagmiljøet har tett tilknytning til bransjen, og utdanningene skal gjøre studentene attraktive for arbeidslivet. Dette sammenfaller med Fagskolen Kristianias visjon om å utdanne fagkompetente medarbeidere i tett samarbeid med arbeidslivet. 

Bachelormuligheter

Etter fullført fagskoleutdanning har du muligheten til å studere videre på Høyskolen Kristiania eller dra til utlandet. Ta kontakt med skolen for mer informasjon rundt dette. 

Dersom du ønsker å studere videre til en bachelorgrad i utlandet kan du kontakte vår samarbeidspartner Education Link. Kombinasjonen av en norsk, bransjeorientert fagskoleutdanning og en akademisk grad i utlandet, gir deg en unik kunnskap og solid kompetanse. Du vil få en personlig og faglig utvikling, internasjonalt nettverk og ikke minst internasjonal erfaring og venner for livet.

Mastermuligheter med fagskoleutdanning

Vi gjør oppmerksom på at en bachelorgrad ikke nødvendigvis tilfredsstiller opptakskravene til alle mastergrader, verken i Norge eller utlandet. Det enkelte universitet eller høyskole er selv ansvarlig for å definere sine opptakskrav.

Dersom du har planer om å studere til en mastergrad, anbefaler vi at du setter deg godt inn i institusjonens opptakskrav, inkludert krav til forkunnskaper og fagsammensetning, før du velger å studere videre til en bachelor i utlandet.

Du må selv sørge for at du har den nødvendige bakgrunn og fagsammensetning for den eller de mastergrader du ønsker å søke deg inn på.

Vis alle utdanninger fra Fagskolen Kristiania, Sofi, Bilder

Kontaktinformasjon til Fagskolen Kristiania, Sofi, Bilder

Fagskolen Kristiania, Sofi, Bilder

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Fotograf:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!