Fagskole
5,0 (1 Omtaler)

Motedesigner og modellør

Varighet
2 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Undervisningsspråk
Norsk
Varighet
2 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Undervisningsspråk
Norsk
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Motedesigner og modellør

tre kvinnelige modeller

Studer Motedesigner og modellør | ESMOD

Ønsker deg en fremtid innen mote og har lyst til å leve av din lidenskap? ESMOD Oslo tilbyr den eldste og mest prestisjetunge utdanningen innen fagfeltet.

I løpet av vårt toårige studium vil gi du få ferdigheter og kunnskap innen moteillustrasjon, farge- og tekstillære. Du vil du få erfaring med kolleksjonsoppbyggning for både dame, herre og barn innen ulike markedssegmenter. I tillegg får du inngående opplæring i digitale verktøy for tegning, bildebehandling og layout.

Om utdanningen

Det internasjonale ESMOD-pensumet er treårig. Motedesigner og modellør tilsvarer de to siste årene. Våre studenter velger som regel å starte på vår ettårige fagskoleutdanning Motedesign- og modellismemedarbeider (60 studiepoeng), og deretter gå videre på vår toårige fagskoleutdanning (120 studiepoeng). Til sammen dekker disse to studiene hele ESMOD-pensumet.

Hva gjør en motedesigner og modellør?

En motedesigner og modellør skal ha oversikt over og selvstendig kunne utføre varierte arbeidsoppgaver innenfor hele produksjonsforløpet fra inspirasjon og idé, til design og ferdig plagg/prototype.

Hva lærer du?

Studiet er delt likt mellom fagområdene modellisme og design. Modellisme er oversettelsen av idè til ferdig produkt gjennom drapering, mønsterkonstruksjon, tilskjæring og søm, mens design omhandler den kreative prosessen. I modellisme vil du utvikle dine tekniske ferdigheter for å kunne gjøre dine kreative visjoner og ideer til ferdige produkter. 

Du vil få en inngående opplæring i Adobe-programmene Photoshop, Illustrator og InDesign, samt mulighet til å sertifisere deg i disse programmene. En slik sertifisering vil gi deg et stort fortrinn ved jobbsøking. 

I løpet av studietiden vil du få en innføring i følgende emner:

  • Design og produktutvikling
  • Yrkes- og bransjeteori
  • Modellering og mønsterkonstruksjon
  • Søm

 
Avsluttende kolleksjon 

Din personlighet og identitet vil komme til uttrykk i avgangskolleksjonen, som du vil arbeide med store deler av det siste studieåret. Her kan du fordype deg i et valgfritt tema, målgruppe og markedssegment innen dame-, herre- eller barneklær. 

Kolleksjonen presenteres for en bransjejury, samt en representant fra ESMOD Paris som vil vurdere din mulighet for å motta det prestisjetunge ESMOD-diplomet. Juryen deler også ut priser for de beste arbeidene.

Studietur og utveksling

I løpet av studietiden vil du få delta i prosjekter med reelle bransjeaktører, dra på studietur til Kina og London, samt få mulighet til å utveksle til en av våre samarbeidsskoler i ESMOD-systemet. Skolens tette samarbeid med motebransjen gir deg en unik mulighet for nettverksbygging, både nasjonalt og internasjonalt.

Det er kombinasjonen av disse elementene og ESMODs metoder, som gir deg både de kreative og tekniske ferdighetene som skal til for å lykkes i motebransjen.

For kontakt eller mer informasjon om Motedesigner og modellør, vennligst fyll inn en interessemelding.

Mastergrad i Paris

Etter fullført og bestått utdanning i Motedesigner og modellør, vil du ha alle forutsetninger for en sukessfull karriere i motebransjen. Med det internasjonale ESMOD-diplomet vil du være blant eliten i moteverden.

Våre tidligere studenter jobber i dag for kjente designere som for eksempel Holzweiler, Acne, FWSS, Tom Wood og Cathrine Hammel. Flere har også etablert sine egne merker, blant annet Carla&Jade, Epilogue, Arne&Carlos, Sadoni Couture, IDEOM Oslo og EBEN. Mange jobber også for store bransjeaktører som Bik Bok, Carlings og Helly Hansen.

Med en ESMOD-utdanning vil du kunne påta deg stillinger i motebransjen, både i Norge og internasjonalt, som blant annet:

  • Designer
  • Modellør
  • Innkjøper
  • Kolleksjonskoordinator
  • Kostymør
  • Moteskribent
  • Stylist
  • Produksjonskoordinator
  • Produktutvikler
  • Mønsterkonstruktør

Vår toårige fagskoleutdanning gir deg den unike muligheten til å gå direkte fra fagskole til en internasjonal mastergrad. ESMOD Oslo er det eneste motestudiet i Norge som gir deg denne muligheten. Ved ESMOD Paris kan du ta en mastermed høy internasjonal prestisje.

Opptakskrav/Søknad

For å bli tatt opp som student på fagskolestudier må du oppfylle ett av følgende opptakskrav:

  • Generell studiekompetanse
  • Fullført og bestått videregående opplæring
  • Fagbrev/svennebrev

ELLER

Realkompetanse for fagskole:

  • Minimum 23 år i løpet av opptaksåret.
  • Dokumentere 3 års fulltids arbeidserfaring, herunder regnes lønnet/ulønnet arbeid, verneplikt, folkehøyskole og frivillig arbeid/tjeneste.
  • Arbeidsattester må inneholde start og sluttdato samt stillingsprosent/timeantall.
  • Dokumentere norskkunnskaper fra grunnskole, videregående skole, norsk på høyere nivå eller norskprøve B2 for innvandrere fra Vox.

Studiefakta, Tittel m.m

Fagskoleutdanning, 120 studiepoeng. 

Kostnader

Kontakt skolen for informasjon om kostnader. 

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Motedesigner og modellør.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.

ESMOD Oslo Fagskolen Kristiania

ESMOD | Den internasjonale motefagskolen

ESMOD Oslo har utdannet designere og modellører siden 1990. Utdanningene er forankret i solide tradisjoner gjennom 180 år. Ønsker du deg en fremtid innen mote og har lyst til å leve av din lidenskap, tilbyr vi den eldste og mest prestisjetunge utdanningen innen fagfeltet. ESMOD Oslo er en del av Fagskolen Kristiania.

Hvorfor studere på ESMOD?

Med en utdanning fra ESMOD er du med på å skape mote og starte trender! Med den grundige ESMOD-utdanningen som fundament, kan du påta deg mange ulike arbeidsoppgaver og stillinger i motebransjen. Hvis du ønsker deg en fremtid innen mote og har lyst til å leve av din lidenskap, tilbyr vi den eldste og mest prestisjetunge utdanningen innen motebransjen.

Vår fagskoleutdanning er forankret i solide tradisjoner gjennom 180 år. Vår styrke er modernitet i arbeidsmetoder, teknologi og industri. Med det internasjonale ESMOD- diplomet er du blant eliten i motebransjen.

Mote som livsstil

Mote handler om å undersøke, oppdage, forvente, forestille og observere slik at du kan analysere og møte markedets ønsker og behov. Dette er et gjennomgående fokus på ESMODs utdanninger. Har du et brennende ønske om å gjøre interessen din til et levebrød er dette skolen for deg! ESMOD tilbyr den eldste og en av de mest prestisjetunge utdanningene innen fagfeltet. 

ESMOD Oslo – våre studier

Det internasjonale ESMOD-pensumet er treårig. Vi tilbyr en ettårig (60 studiepoeng) og en toårig (120 studiepoeng) fagskoleutdanning, som til sammen dekker hele pensumet. Våre studenter velger som regel å først ta vårt ettårige studium og deretter vårt toårige studium. Videre kan du bygge på med en master ved ESMOD Paris.

Kontakt med yrkesfeltet

ESMOD Oslo har et omfattende kontaktnett både nasjonalt og internasjonalt innen motebransjen. Dette nettverket benyttes aktivt i undervisningen gjennom gjestelærere, sensorer/jurymedlemmer, bedriftsbesøk og prosjektoppgaver.

Masterutdanning i Paris

ESMODs fagskoleutdanning gir deg den unike muligheten der du kan gå direkte fra fagskole med 180 studiepoeng til å ta en internasjonal mastergrad. Ved ESMOD Paris kan du ta en master med høy internasjonal prestisje. ESMOD er den eneste moteskolen i Norge som gir deg denne muligheten, og masterutdanningen er ranket som en av de beste i verden.

Vis alle utdanninger fra ESMOD Oslo Fagskolen Kristiania

Studentene setter karakterer

Gjennomsnittsrangering: 5

Basert på 1 omtaler
Skriv en skoleomtale
5/5
Student
25 mai 2016
Fornøyd!

Har lært mye på kort tid!