Vis studentum.no som: Mobil

Digital innholdsproduksjon

Fagskolen Kristiania, Sofi, Bilder
Sammendrag
Fagskole
Oslo
1 år, 60 studiepoeng
Heltid
Støttet av lånekassen
Høst
Søknadsfrist: 15. april
Klasserom

Digital innholdsproduksjon

Fagskoleutdanning i Digital innholdsproduksjon

Lær å produsere og distribuere innhold til digitale plattformer og sosiale medier.

Kunne du tenke deg å jobbe som innholdsprodusent? Innholdsmarkedsføring er i vinden som aldri før, og stadig flere bedrifter er på utkikk etter dyktige innholdsprodusenter som kan produsere variert og spennende innhold – som treffer og engasjerer målgruppen. Produksjonene er gjerne små, men effekten av godt innhold kan være enorm.

På Digital innholdsproduksjon får du kunnskap om visuell historiefortelling, og hvordan du tar i bruk ulike virkemidler for å formidle et budskap. Gjennom praktisk arbeid med foto, video og lyd, vil du utvikle dine tekniske og dramaturgiske produksjonsferdigheter – og bli en allsidig innholdsprodusent.

Hva lærer du?

Utdanningen legger særlig vekt på at du skal lære å beherske audiovisuelle virkemidler, og du får jobbe praktisk med foto, film, klipp og lyd fra første studiedag. I tillegg vil du lære om journalistisk arbeid og tekstproduksjon til ulike formål.

I løpet av studietiden vil du blant annet få en grundig innføring i:

 • Foto, film, dramaturgi og klipp
 • Sosiale medier og digital analyse
 • Journalistisk arbeid og tekstproduksjon
 • Strategi, markedsplaner og merkevarer

Gjennom arbeid med reelle caser og praktiske øvingsoppgaver, vil du få en variert erfaring og lære å produsere innhold til ulike kanaler. Du vil opparbeide deg redaksjonell teft, og forståelse for hvor og når innholdet bør distribueres, for å få ønsket effekt.

Samtidig vil du lære å jobbe strategisk og helhetlig med innhold, for å sikre at det som produseres er i tråd med virksomhetens strategi og markedsplaner. Du vil lære å jobbe ut fra en kundes behov og tilpasse innholdet til ulike målgrupper. I tillegg vil du lære å analysere og måle effekten av innholdet som publiseres.

For kontakt eller mer informasjon om Digital innholdsproduksjon, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

For å bli tatt opp som student på fagskolestudier må du oppfylle ett av følgende opptakskrav:

 • Generell studiekompetanse
 • Fullført og bestått videregående opplæring
 • Fagbrev/svennebrev

ELLER

Realkompetanse for fagskole: 

 • Minimum 23 år i løpet av opptaksåret.
 • Dokumentere 3 års fulltids arbeidserfaring, herunder regnes lønnet/ulønnet arbeid, verneplikt, folkehøyskole og frivillig arbeid/tjeneste.
 • Arbeidsattester må inneholde start og sluttdato samt stillingsprosent/timeantall.
 • Dokumentere norskkunnskaper fra grunnskole, v

Jobbmuligheter

Det er en stor etterspørsel etter dyktige innholdsprodusenter i dagens arbeidsmarked. Du vil i løpet av studiet opparbeide deg tekniske produksjonsferdigheter og strategisk forståelse – som vil gjøre deg til en ettertraktet ressurs i flere bransjer.

Du vil kunne ta i bruk visuelle virkemidler som forsterker historiene du vil fortelle, og vil kunne benytte forskjellige digitale plattformer og sosiale medier i publiseringsarbeidet.

Etter fullført utdanning kan du blant annet søke jobb i:

 • Mediehus
 • Kommunikasjonsbyrå
 • Markeds- og kommunikasjonsavdelinger

Studiet egner seg både som en selvstendig utdanning og som en tilleggsutdanning for deg som ønsker å bygge videre på en fagskole-, bachelor- eller mastergrad. Utdanningen kan også passe for deg som har jobbet i noen år, og som ønsker å lære mer om innholdsproduksjon og historiefortelling.

Kostnader

53 000,- kr per semester

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Digital innholdsproduksjon.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Fagskolen Kristiania, Sofi, Bilder

fagskolen kristiania

Fagskolen Kristiania - Praktiske studier tett på arbeidslivet

På Fagskolen Kristianias ett- og toårige fagskolestudier lærer du et håndverk og jobber praktisk med faget under hele utdanningen. Vi tilbyr stedbaserte studier innen design, kommunikasjon og teknologi samt nettstudier innenfor helse, oppvekst, økonomi, administrasjon, markedsføring og IT.

I mange yrker er det viktigere at du har fingerspissfølelse og har opparbeidet deg praktisk erfaring gjennom utdannelsen, enn at du har pugget teoretiske lærebøker og hørt på forelesninger.

På Fagskolen Kristiania arbeider du gjennom hele utdannelsen med praktiske øvingsoppgaver slik at du får trent deg opp i faget. Enten du vil bli interiørdesigner, filmprodusent, festivalkoordinator, eller drømmer om å bli tekstforfatter eller illustratør, så møter du lærerne som selv har lang bransjeerfaring. Det sikrer nærheten mellom utdanning og arbeidsliv.

Dessuten vet lærerne hva som skal til for at du skal bli en dyktig yrkesutøver. Undervisningen skjer i mindre klasser hvor du får arbeide med bransje- og yrkesnære utfordringer hver eneste dag. Det gjør utdanningen relevant for deg, og deg relevant på arbeidsmarkedet.

Hva er en fagskoleutdanning?

En fagskoleutdanning er en høyere yrkesutdanning som bygger på videregående opplæring eller tilsvarende realkompetanse og har et omfang på seks måneder til to år.

Undervisningen foregår i mindre klasser der du arbeider med virkelighetsnære utfordringer, hvor prosjektarbeid er en viktig arbeidsform.

Bilder Nordic og SoFI er nå en del av Fagskolen Kristiania

Den 1. august 2021 ble Blider Nordic School of Photography samt School of Fashion Industry en del av Fagskolen Kristiania. 

Bilder Nordic er en betydelig aktør i norsk fotomiljø, med et internasjonal renommé. Fagskolen Kristiania ønsker å ivareta og styrke dette renomeet videre, sammen med engasjerte studenter, lærere og det store bransjenettverket som i dag er involvert i skolen.

Ved SoFI møter du erfarne og dyktige bransjeaktører, som vet hva som kreves for å lykkes innen de ulike fagområdene. Fagmiljøet har tett tilknytning til bransjen, og utdanningene skal gjøre studentene attraktive for arbeidslivet. Dette sammenfaller med Fagskolen Kristianias visjon om å utdanne fagkompetente medarbeidere i tett samarbeid med arbeidslivet. 

Bachelormuligheter

Etter fullført fagskoleutdanning har du muligheten til å studere videre på Høyskolen Kristiania eller dra til utlandet. Ta kontakt med skolen for mer informasjon rundt dette. 

Dersom du ønsker å studere videre til en bachelorgrad i utlandet kan du kontakte vår samarbeidspartner Education Link. Kombinasjonen av en norsk, bransjeorientert fagskoleutdanning og en akademisk grad i utlandet, gir deg en unik kunnskap og solid kompetanse. Du vil få en personlig og faglig utvikling, internasjonalt nettverk og ikke minst internasjonal erfaring og venner for livet.

Mastermuligheter med fagskoleutdanning

Vi gjør oppmerksom på at en bachelorgrad ikke nødvendigvis tilfredsstiller opptakskravene til alle mastergrader, verken i Norge eller utlandet. Det enkelte universitet eller høyskole er selv ansvarlig for å definere sine opptakskrav.

Dersom du har planer om å studere til en mastergrad, anbefaler vi at du setter deg godt inn i institusjonens opptakskrav, inkludert krav til forkunnskaper og fagsammensetning, før du velger å studere videre til en bachelor i utlandet.

Du må selv sørge for at du har den nødvendige bakgrunn og fagsammensetning for den eller de mastergrader du ønsker å søke deg inn på.

Vis alle utdanninger fra Fagskolen Kristiania, Sofi, Bilder

Kontaktinformasjon til Fagskolen Kristiania, Sofi, Bilder

Fagskolen Kristiania, Sofi, Bilder

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Digital innholdsproduksjon:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!