Vis studentum.no som: Mobil

Teknisk fagskole fordypning Sveiseteknikk

Fagskolen i Troms
Sammendrag
Deltid
3 år
Fagskole
Oppstart: Kontakt Fagskolen i Troms - Harstad
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Teknisk fagskole fordypning Sveiseteknikk

Sveisetekniker - Fagskolen i Troms, avdeling Harstad

Sveiseteknikerutdanning ved Fagskolen i Troms, avd. Harstad

Fagskolen i Troms, avdeling Harstad, tilbyr et treårig nettstudium til internasjonal sveisetekniker (IWT). Hvert studieår har tre samlinger med én ukes varighet. 

Studiet gir kunnskap om blant annet sveisemetoder og utstyr, materialers sveiseegenskaper, konstruksjon og utforming, samt fabrikasjon og prosedyrer. Med godkjent fagprøve og fullført studium vil du få diplom og tittelen IWT. 

Fleksibelt og selvstendig nettstudium

Fagskolen i Troms, avdeling Harstad, har utviklet en studieplan for nettbasert studie som går over tre år, tilsvarende to års heltidsstudier. Fjernundervisningen er lagt opp som en fleksibel studieform som kombinerer egenarbeid på nett med ukesamlinger på fagskolen i Harstad.

Du kan i stor grad selv bestemme når du vil studere. Samtidig stilles det krav til selvdisiplin, at du møter opp på obligatoriske samlinger, overholder avtaler med veiledere og leverer besvarelsene innenfor gitte tidsrammer i henhold til planer for det enkelte fag. 

Hvilke yrkesmuligheter gir sveiseteknikerutdanning?

Som sveisetekniker skal du kunne fungere som sveisekoordinator, konstruktør, nasjonal sveisetekniker, Internasjonal sveisetekniker (IWT), sveiseinspektør, teknisk tegner, planlegger, arbeidsleder innen drift og produksjon eller innen personalutvikling og opplæring. Mange benytter også teknisk fagskole som en plattform for å bli faglærer og instruktør i videregående skole. Utdanningen kan gi grunnlag for å ta eksamen (sertifisering) for Internasjonal sveisetekniker (IWT), og mulighet for å studere videre til internasjonal sveiseingeniør (IWE).

Studiets innhold

 • Sveisemetoder og utstyr
 • Materialers sveiseegenskaper
 • Konstruksjon og utforming
 • Fabrikasjon og prosedyrer
For kontakt eller mer informasjon om Teknisk fagskole fordypning Sveiseteknikk, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Teknisk fagskole kan også benyttes som en plattform for å øke den faglige kompetansen for videre studier til internasjonal sveiseingeniør (IWE), høyskoleingeniør, sivilingeniør eller liknende.

Opptakskrav/Søknad

Det generelle grunnlaget for opptak til toårig teknisk fagskole er:

 • fullført og bestått videregående opplæring med fagbrev/svennebrev
 • minst 5 års relevant praksis uten fagbrev, samt realkompetanse i felles allmenne fag tilsvarende læreplanene i grunnkurs (VG 1) og videregående kurs (VG 2) i yrkesfaglige studieretninger
 • søkere som ikke er ferdig med læretiden og som kan dokumentere at de skal gjennomføre fag-/svenneprøve etter opptaksfristen, kan tildeles plass på vilkår om bestått prøve

Studiefakta, Tittel m.m

Fagteknikerutdanning

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Teknisk fagskole fordypning Sveiseteknikk.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Fagskolen i Troms

Fagskolen i Troms

Fagskolen i Troms – for deg som vil videre i livet!

Vil du utdanne deg innen tekniske fag eller helsefag? Eller er du kanskje i jobb og ønsker mer kompetanse? Ta en yrkesrettet fagskoleutdanning på Fagskolen i Troms!

Fagskolen i Troms er en administrativ overbygning for fagskolene i Tromsø, Harstad og Nord-Troms. Her tilbys et bredt utvalg av fagskoleutdanninger innen alt fra maritime fag, matteknikk, bygg og elkraft til psykisk helsearbeid, kreftomsorg og helse, aldring og aktiv helse. Flere av utdanningene tilbys som nettstudium med samlinger, og kan derfor enkelt kombineres med jobb og familieliv. Det er heller ikke noe problem å bo i andre deler av landet.

Fagskolen er delt inn i følgende avdelinger:

 • Verkstedtekniske fag
 • Prosess og næringsmiddelfag
 • Helse og omsorgsfag
 • Bygg og anleggsfag
 • Elektro, elektronikk og datafag
 • Maritime og Marine fag

Næringslivet vil ha fagskoleutdannede!

Alle avdelingene ved Fagskolen i Troms har et nært samarbeid med næringslivet, noe som vil gi deg et godt grunnlag for videre yrkeskarriere. Du får prøve deg på ulike prosjekter og praksisarbeid innen den bransjen som er relevant for deg, og knytter mange verdifulle kontakter i løpet av studietiden.

Etterspørselen etter personer med fagskoleutdaning er dessuten stor, og du vil derfor ha både mange og interessante jobbmuligheter etter endt utdannning.

Vis alle utdanninger fra Fagskolen i Troms

Kontaktinformasjon til Fagskolen i Troms

Fagskolen i Troms

Strandvegen 13
9007 Tromsø


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Teknisk fagskole fordypning Sveiseteknikk:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!