Vis studentum.no som: Mobil

Næringsmiddelteknikk / Matteknikk

Fagskolen i Troms
Sammendrag
Deltid
3 år
Fagskole
Oppstart: Høst - Skjervøy
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Næringsmiddelteknikk / Matteknikk

fagskoleutdanning i matteknikk

Fagskoleutdanning i Matteknikk

Er du interessert i næringsmidler og matteknikk? Kunne du tenke deg å bli mellomleder, produktutvikler, kvalitetskontrollør, inspektør eller laboratorietekniker? Ta fagskoleutdanningen "Matteknikk" som nettstudium på Fagskolen i Troms avd. Nord-Troms!

Matteknikk (tidligere Næringsmiddelteknikk) er et nettbasert fagskolestudium for deg som er interessert i næringsmiddelindustrien. Utdanningen går på deltid over tre år, og er godkjent av NOKUT som teknisk fagskoleutdanning.

Opplæringen skjer i en kombinasjon av samlinger, selvstudium og veiledning via internett, noe som gjør det lett å kombinere utdanningen med annen jobb. Hvert halvår har du tre ukessamlinger på Skjervøy, hvor det blant annet settes av mye tid til laboratoriumsarbeid og teoretisk undervisning. I tiden mellom samlingene er det lagt opp til selvstendig arbeid eller samarbeid med de andre studentene over læringsplattformen Fronter.

Hva lærer du om matteknikk og produksjon?

Emnene på Matteknikk er mange og varierte, og omhandler alt fra kjøtt, fisk, vegetabiler, melk og melkeprodukter og fett/oljer. Du vil få god kunnskap om råvarenes vei inn til bedriften og frem til ferdig produkt, og vil lære om både råstoff, produksjon, ferdigvare, mikrobiologi, produksjonshygiene, næringsmiddelkjemi og prosesslære. 

Det vil likevel bli lagt spesielt vekt på fisk og fiskeprodukter, ettersom skolen er kjent for sine lakseprodukter. Dette er produkter som er utviklet av teknisk fagskole og som studenter får anledning til å produsere.

Jobb i Fiskeridirektoratet eller Mattilsynet

Etter endt utdanning kvalifiserer du blant annet til stillinger i Fiskeridirektoratet, Mattilsynet og Næringsmiddelindustrien. Hvis du allerede arbeider i en bedrift som produserer næringsmidler vil studiet kunne være av stor interesse for både deg og din arbeidsgiver.

Diverse stillinger du kan få etter endt studium:

 • Mellomleder
 • Produktutvikler
 • Kvalitetskontrollør
 • Inspektør laboratorietekniker
 • Egen næringsdrivende
 • Student ved høyskole/universitet

Et av målene til Fagskolen i Troms avd. Nord-Troms er at du gjennom utdanningen skal utvikle deg til en reflektert yrkesutøver. Du skal ha lagt et grunnlag for livslang læring og kontinuerlig omstilling, og ha utviklet både faglig kompetanse, sosial kompetanse, ferdigheter og holdninger.

For kontakt eller mer informasjon om Næringsmiddelteknikk / Matteknikk, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

Fagbrev eller minst 5 års praksis innen fagområdet.

Søkere med fagbrev/svennebrev før Reform-94, eller bare med praksis, må i tillegg ha realkompetanse i allmenne fag, ikke eldre enn 10 år, tilsvarende VK1-nivå. Det kan gjøres opptak på grunnlag av realkompetansevurdering.

For nærmere informasjon ta kontakt med Fagskolen i Troms avd. Nord-Troms.

Studiefakta, Tittel m.m

Fagskoleutdanning på deltid over tre år

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Næringsmiddelteknikk / Matteknikk.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Fagskolen i Troms

Fagskolen i Troms

Fagskolen i Troms – for deg som vil videre i livet!

Vil du utdanne deg innen tekniske fag eller helsefag? Eller er du kanskje i jobb og ønsker mer kompetanse? Ta en yrkesrettet fagskoleutdanning på Fagskolen i Troms!

Fagskolen i Troms er en administrativ overbygning for fagskolene i Tromsø, Harstad og Nord-Troms. Her tilbys et bredt utvalg av fagskoleutdanninger innen alt fra maritime fag, matteknikk, bygg og elkraft til psykisk helsearbeid, kreftomsorg og helse, aldring og aktiv helse. Flere av utdanningene tilbys som nettstudium med samlinger, og kan derfor enkelt kombineres med jobb og familieliv. Det er heller ikke noe problem å bo i andre deler av landet.

Fagskolen er delt inn i følgende avdelinger:

 • Verkstedtekniske fag
 • Prosess og næringsmiddelfag
 • Helse og omsorgsfag
 • Bygg og anleggsfag
 • Elektro, elektronikk og datafag
 • Maritime og Marine fag

Næringslivet vil ha fagskoleutdannede!

Alle avdelingene ved Fagskolen i Troms har et nært samarbeid med næringslivet, noe som vil gi deg et godt grunnlag for videre yrkeskarriere. Du får prøve deg på ulike prosjekter og praksisarbeid innen den bransjen som er relevant for deg, og knytter mange verdifulle kontakter i løpet av studietiden.

Etterspørselen etter personer med fagskoleutdaning er dessuten stor, og du vil derfor ha både mange og interessante jobbmuligheter etter endt utdannning.

Vis alle utdanninger fra Fagskolen i Troms

Kontaktinformasjon til Fagskolen i Troms

Fagskolen i Troms

Strandvegen 13
9007 Tromsø


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Næringsmiddelteknikk / Matteknikk:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!