Vis studentum.no som: Mobil

Helse, aldring og aktiv omsorg

Fagskolen i Troms
Sammendrag
Deltid
2 år deltid / 60 stp.
Fagskole
Oppstart: Starter aug/sept hvert år - Tromsø
Søknadsfrist: Det er restplasser, søkere kan ta kontakt med studiestedet.
Ja

Mer om utdanningen

Eldreomsorg

Fagskoleutdanning innen helse, aldring og aktiv omsorg

Kunne du tenke deg å jobbe med helse og eldreomsorg? Fagskolen i Troms tilbyr fagskoleutdanningen Helse, aldring og aktiv omsorg. Utdanningen er godkjent av NOKUT, og gir deg kunnskap og ferdigheter til å jobbe med eldre i hjemmetjeneste, sykehjem, omsorgsboliger eller i spesialisthelsetjenesten.

Utdanningen gir deg først en gjennomgang av normal aldring. Hva skjer med kropp og sinn hos alle eldre? Det jobbes med de store sykdomsgruppene hos de eldre og hva er det som er spesielt med sykdom hos eldre.

I de neste emnene ligger undervisning om forebyggende helsearbeid, om rehabilitering av eldre, og om sorg, tap og livets avslutning. Mot slutten av utdanningen holdes fokus på den pårørendes plass i eldreomsorgen, og på hvordan du kan inngå i faglige nettverk og hvordan du kan veilede kolleger.

Praksis og verdifull erfaring

Praksis er en obligatorisk del av studietiden, og skal utgjøre 25% av samlet studietid, altså 10 uker, som i hovedsak legges til første halvdel av annet skoleår.

Du kan avvikle praksis som prosjekt på din egen arbeidsplass eller som utplassering ved annen arbeidssted. Fagskolen vil være behjelpelig med å skaffe ønsket praksisplass. De fleste studentene skriver en fordypningsoppgave som har sammenheng med forhold man har studert i praksisperioden.

For kontakt eller mer informasjon om Helse, aldring og aktiv omsorg, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

Breivang Fagskole

Krav til opptak er fullført videregående opplæring fra relevant studieretning, f.eks. helse- og oppvekstfag, aktivitørutdanning eller tilsvarende. Det kan også gjøres opptak på grunnlag av realkompetanse. Her vektlegges relevant yrkeserfaring.

Søknadsfristen er her 15. april. Det er restplasser på dette studiet, så søkere kan søke fram til studiestart. Ta kontakt med skolen.

Ønsker å understreke viktigheten i å vedlegge dokumentasjon. Dokumentasjon som vitnemål, arbeidsattester og annen relevant dokumentasjon kan sendes til skolen elektronisk til post(alfakrøll)nettfagskolen.no. 

Studiefakta, Tittel m.m

Fagskoleutdanning i Helse, aldring og aktiv helse

Kostnader

750,- i studentavgift pr. semester.

Studentene kan søke om lån og stipend fra Lånekassen, og noen kan søke fagforbundet sitt om støtte. 

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Helse, aldring og aktiv omsorg.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Fagskolen i Troms

Fagskolen i Troms

Fagskolen i Troms – for deg som vil videre i livet!

Vil du utdanne deg innen tekniske fag eller helsefag? Eller er du kanskje i jobb og ønsker mer kompetanse? Ta en yrkesrettet fagskoleutdanning på Fagskolen i Troms!

Fagskolen i Troms er en administrativ overbygning for fagskolene i Tromsø, Harstad og Nord-Troms. Her tilbys et bredt utvalg av fagskoleutdanninger innen alt fra maritime fag, matteknikk, bygg og elkraft til psykisk helsearbeid, kreftomsorg og helse, aldring og aktiv helse. Flere av utdanningene tilbys som nettstudium med samlinger, og kan derfor enkelt kombineres med jobb og familieliv. Det er heller ikke noe problem å bo i andre deler av landet.

Fagskolen er delt inn i følgende avdelinger:

  • Verkstedtekniske fag
  • Prosess og næringsmiddelfag
  • Helse og omsorgsfag
  • Bygg og anleggsfag
  • Elektro, elektronikk og datafag
  • Maritime og Marine fag

Næringslivet vil ha fagskoleutdannede!

Alle avdelingene ved Fagskolen i Troms har et nært samarbeid med næringslivet, noe som vil gi deg et godt grunnlag for videre yrkeskarriere. Du får prøve deg på ulike prosjekter og praksisarbeid innen den bransjen som er relevant for deg, og knytter mange verdifulle kontakter i løpet av studietiden.

Etterspørselen etter personer med fagskoleutdaning er dessuten stor, og du vil derfor ha både mange og interessante jobbmuligheter etter endt utdannning.

Vis alle utdanninger fra Fagskolen i Troms

Kontaktinformasjon til Fagskolen i Troms

Fagskolen i Troms

Strandvegen 13
9007 Tromsø


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Helse, aldring og aktiv omsorg:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!