Tverrfaglig helseteknologi
Tverrfaglig helseteknologi
Målet med helseteknologi er å skape en tryggere og enklere hverdag både for brukere, pårørende og omsorgspersonell.
Hvem passer utdanningen til?
Fagskoleutdanning i Tverrfaglig helseteknologi er høyere yrkesrettet utdanning som bygger på fullført videregående opplæring eller tilsvarende realkompetanse. Det skal kunne styrke kompetansen til personell i møte med nye og utvidede arbeidsoppgaver.
Tverrfaglig velferdsteknologi er et nettstudium for helse- og omsorgs personell og teknikere.
Studietakt
Studiet er nettbasert og gjennomføres på deltid over 1 år, 30 studiepoeng. Det er mulig å jobbe ved siden av studiet.
Hva er velferdsteknologi?
Helseteknologi er en fellesbetegnelse på teknologisk assistanse som kan bedre den enkeltes evne til å klare seg selv i hverdagen, og bidra til å sikre livskvalitet og verdighet for brukeren. Målet med velferdsteknologi er å skape en tryggere og enklere hverdag både for brukere, pårørende og omsorgspersonell. Erfaringer viser også at velferdsteknologi kan gi mer effektiv bruk av ressurser i helse- og omsorgstjenesten.
En videreutdanning i helseteknologi
En felles videreutdanning for ulike yrkesgrupper vil kunne bidra til at en opparbeider seg ny kompetanse, utvikler kunnskap og forståelse i en felles referanseramme. Tilstrekkelig felles faglig kunnskap og forståelse for faget vil øke sannsynligheten for god kommunikasjon og godt samarbeid. Samtidig vil det legges til rette for et tverrfaglig samarbeid som setter bruker/pasient i fokus, og øker dennes mulighet for medinnflytelse.
Opptakskrav/Søknad
- Relevant fagbrev i tillegg til videregående yrkesskole nivå VG1 og VG2.
- Realkompetanse: Realkompetansevurdering er en individuell vurdering som gjennomføres for deg som ikke har fagbrev, men med praksis fra fagfeltet.
Studiefakta, Tittel m.m
Nettbasert fagskoleutdanning med samlinger (30 studiepoeng).
Organisering
Studiet er et årsstudium som går over nett med 1 samlingsdag ca. hver 14.dag.
Studiet er delt inn i 6 emner:
- Innføring i helseteknologi
- Personsentrert helseteknologi
- Teknologi og sikkerhet
- Organisasjon og samhandling
- Valgfag
- Teknologi og IT-sikkerhet hos bruker
- Fra plan til drift
- Fordypningsarbeid i tverrfaglig helseteknologi
Kostnader
Dette studiet gir grunnlag for å søke om lån og stipend via Lånekassen.
Jeg vil vite mer!
Fagskolen i Nord avd. Helse- og omsorg

Fagskolen i Nord avd. Helse- og omsorg
Er du interessert i helsefag og har lyst til å jobbe med mennesker? Fagskolen i Nord med studiested i Tromsø tilbyr fagskoleutdanning innen Psykisk helsearbeid og rusarbeid, Eldring og livsmestring, Palliasjon og Tverrfaglig helseteknologi.
Studiene tilbys i enten Tromsø, Hammerfest og/eller Kirkenes.
Om utdanningene
En fagskole er en utdanningsvei for deg som har grunnutdanning fra videregående skole. Fagskolen tilbyr deg faglig påfyll og spisser kompetansen din ytterligere. Om du ikke har gått helse- og oppvekstfag i videregående skole, men har tilsvarende kompetanse, kan skolen gjøre en realkompetansevurdering av deg og likevel kunne tilby deg studieplass. Det vektlegges da arbeidserfaring fra relevant fagfelt.
Videreutdanningene skal være yrkesrettet og praksisrelatert. Yrkesutøvelsen foregår i et samspill av praktiske erfaringer og relevant teori. Videreutdanningene har som overordnet mål å «utdanne reflekterte yrkesutøvere, med høy yrkesetisk standard som tar initiativ til å planlegge, organisere og iverksette tiltak i samarbeid med tjenesteytere og brukere».
Kombiner jobb og utdanning
Alle de fire studiene går over 1-2 år og er organisert slik at de lar seg kombinere med jobb og familieliv og andre sosiale forpliktelser. Du deltar på samlinger på skolen og har ellers forelesninger over nett.