Vis studentum.no som: Mobil

KEM - Klima, energi og miljø i bygg

Fagskolen i Nord avd. Bygg- og anleggsfag
Sammendrag
Fagskole
Nettstudier, Tromsø
3 år
Deltid
Støttet av lånekassen
Høst
Nettbasert med samlinger

KEM - Klima, energi og miljø i bygg

Klima, energi og miljø - Fagskoleutdanning ved Fagskolen i Nord

Kravene til inneklima, energieffektivitet og miljø skjerpes stadig, og tekniske anlegg i bygninger blir stadig mer integrerte. Derfor blir kompetanse innen energieffektive varme-, kjøle- og ventilasjonsanlegg i bygninger stadig mer ettertraktet. Dette studiet i Klima, energi og miljø kvalifiserer deg til arbeid med både prosjektering, drift og vedlikehold av slike anlegg.

Studiet legger opp til at studentene kan kombinere skole og arbeid og gjennomføres over 3 år med 5 samlinger per år.

Om utdanningen 

Klima, energi og miljø, ved fagskolen i Nord er utviklet i samarbeid med bransjeorganisasjoner for å være mest mulig relevant for arbeidsmarkedet. Her får du tverrfaglig kompetanse som gjør deg i stand til å prosjektere, levere og drifte VVS-tekniske installasjoner i et bygg. ­Studiet gir deg den kompetansen som kreves av ordningen for energi­vurdering av klimaanlegg. Utdanningen gir også lederkompetanse som kan brukes på mange nivå i bransjen.

Studiet består av 9 emner som gir 120 studiepoeng. Disse er redskapsemner, grunnlagsemner og et hovedprosjekt. Emnene er som følger:

  • Realfag (matematikk og fysikk)
  • Kommunikasjon (norsk og engelsk)
  • LØM (ledelse, økonomi, markedsføring)
  • Energi og miljø i bygg 
  • Byggesaken – for tekniske installasjoner 
  • VVS-prosjektering og systemforståelse
  • Elektro og automatisering
  • Prosjektstyring og BIM (Bygningsinformasjonsmodellering)
  • Hovedprosjekt

For kontakt eller mer informasjon om KEM - Klima, energi og miljø i bygg, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

En fordypning i Klima, energi og miljø kvalifiserer for å jobbe med faglig og administrativ ledelse i bedrifter innenfor salg, markedsføring, fagopplæring, prosjektering, utførelse, energirådgivning og andre relevante spesialistjobber innen tekniske og faglige spørsmål. Det er stort behov for kvalifisert kompetanse for å ivareta dette i fag som omfattes av KEM bransjen.

Du kan også søke om mesterbrev med bakgrunn i studiet.

Opptakskrav/Søknad

1. Fullført og bestått videregående opplæring med relevant fagbrev/svennebrev
2. Realkompetansevurdering
3. Søkere som kan dokumentere at de skal gjennomføre fag-/ svenneprøve etter opptaksfristen, kan tildeles plass på vilkår om bestått prøve innen første semester.

Relevante fagbrev er for eksempel innen rørleggerfaget, ventilasjons- og blikkenslagerfaget, elektrikerfaget, automatikerfaget, kuldemontør og varmepumpemontørfaget. Andre fagbrev innen fagretningen kan også vurderes. Realkompetansevurdering vil være en individuell vurdering av søkerens formelle og uformelle kompetanse der det blir lagt vekt på søkerens praksis innen fagområdet.

Studiefakta, Tittel m.m

Studiet er et nettbasert deltidsstudium over 3 år med inntil 15 ukesamlinger, fordelt med 2 samlinger i høstsemesteret og 3 samlinger i vårsemesteret. Studiet er i utgangspunktet toårig heltidsstudium som er gjort om til treårig deltidsstudium. Det vil si at studentene har 67 % studiebelastning pr år.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen KEM - Klima, energi og miljø i bygg.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Fagskolen i Nord avd. Bygg- og anleggsfag

bygg- og anlegg

Fagskolen i Nord avd. Bygg- og anleggsfag

Er du klar for å påta deg større ansvar i byggeprosessen eller på anleggsplassen? Fagskolen i Nord med studiested Tromsø tilbyr fagskoleutdanning i Bygg- og anleggsfag. Begge utdaninngene er nettbaserte deltidsstudium som gir 120 studiepoeng over tre år. 

Avdeling Bygg- og anleggsfag ligger i Breivika i Tromsø. Avdelingen har i dag omlag 252 studenter fordelt på fem studietilbud. 

Utdanning i Byggfag eller Anleggsfag

En utdanning i byggfag eller anleggsfag passer for deg som har fagbrev eller lengre praksis innen fagområdet og som ønsker å drive egen bedrift eller jobbe som leder i en bedrift. En utdanning i byggfag eller anleggsfag vil også gi kompetanse til offentlige stillinger som byggesaksbehandler, ingeniørstillinger i kommuner eller som kontrollingeniør i Vegvesenet. 

Kombiner jobb og utdanning

Begge studiene går over 3 år, og er organisert slik at de lar seg kombinere med jobb og familieliv og andre sosiale forpliktelser. Du deltar på samlinger på skolen fem ganger hvert skoleår, og har ellers nettundervisning samt jobber med oppgaver og arbeidskrav. 

Vis alle utdanninger fra Fagskolen i Nord avd. Bygg- og anleggsfag

Kontaktinformasjon til Fagskolen i Nord avd. Bygg- og anleggsfag

Fagskolen i Nord avd. Bygg- og anleggsfag

Breiviklia 1
9019 Tromsø

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra KEM - Klima, energi og miljø i bygg:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!