Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Fagskole
Kirkenes, Nettstudier
3 år
Deltid
Oppstart: Høst - Nettstudier
Kontakt lånekassen
Nettbasert med samlinger

Anlegg og bergverk

Ta en fagskoleutdanning i Anlegg og bergverk

Anlegg og bergverk er næringer for fremtiden! Arbeidsoppgavene er ofte like og du vil være kvalifisert til å jobbe begge steder. Derfor tilbyr Fagskolen i Nord med studiested Kirkenes fagskoleutdanning i Anlegg og Bergverk - kompetanse som er etterspurt.

Hvem passer utdanningen for? 

Utdanningen passer for deg som ønsker tittelen Fagskoleingeniør eller Fagskolekandidat og som ønsker å jobbe som leder eller mellomleder. Utdannelsen vil dekke behovet for dokumentert kompetanse på dette nivået innen anleggs- bergverksnæringene.

Om utdanningen i Anlegg og bergverk

Studiet tas ved skolen i Kirkenes og er samlokalisert med Anleggsmaskinskolen i Bjørnevatn. Studiet er et to-års studie som tas over tre år etter et samlingsbasert opplegg med 3 ukes samlinger pr halvår.

De to første årene har alle studentene lik undervisning. Før tredje år må det velges fordypning i Anlegg eller Bergverk.

Studiet består av 8 emner som gir 120 studiepoeng

  • Geoteknikk, Landmåling, og Sprengningsteknikk
  • Matematikk og Fysikk
  • Norsk og Engelsk
  • Ledelse, Økonomi og Markedsføringsledelse
  • Konstruksjonslære, Kommunalteknikk, Vinterdrift og Pukk & Grus
  • HMS
  • Miljøkunnskap
  • Fordypning Bergverk, Geologi, Bergmekanikk og Oppredning
  • Fordypning Anlegg, Veibygging, Vann & Avløp og Produksjonslære
  • Studietur

Etter endt studie er du formelt kvalifisert til å søke om å bli godkjent innen Tiltaksklasse 2 når du har valgt fordypning innen Anlegg.

Med fordypning i Bergverk har du formelt kvalifisert til å søke om å bli Bergteknisk ansvarlig etter Mineralloven.

For kontakt eller mer informasjon om Anlegg og bergverk, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Skolens erfaring

Nesten alle våre studenter er i full jobb under utdanninga. Ofte blir disse oppgradert i egen bedrift til arbeidsleder eller lignende. Andre har søkt nye jobber i teknisk etat i kommunen og andre anlegg- og bergverksbedrifter. Personell som har en formell utdannelse er foretrukket.

Opptakskrav/Søknad

Opptak av studentene skjer på to grunnlag - basert påformell kompetanse og på realkompetanse.

Formell kompetanseer fagbrev som: fjell- og bergverksfaget, vei- og anleggsfaget, banemontørfaget, asfaltfaget, steinfaget, anleggsmaskinfører. (Søkere med andre fagbrev vil bli vurdert).

Søkere med Realkompetanse ,må dokumentere minst fem års relevant praksis. Det gjøres en samlet vurdering av søkers praksis og realkompetanse om denne har kunnskaper tilsvarende  fagbrev. Praksisen kan være opparbeidet som maskinfører, ved gruvedrift, ved oppredningsverk, som anleggsarbeider, med produksjon og legging av asfalt, som knuseverksoperatør, i steinindustrien og lignende. Selv om realkompetansen blir godkjent gis det ikke automatisk tilbud om studieplass.

Studiefakta, Tittel m.m

Opplæringen gis ved skolestedet og består av klasseromsundervisning, selvstendig arbeid med arbeidskrav, laboratorietrening.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Anlegg og bergverk.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Fagskolen i Nord avd. Bergverk og anlegg

Fagskolen i Nord avd. Bergverk og anlegg

Har du et ønske om å bli Fagskoleingeniør eller Fagskolekandidat? Vil du jobbe i en næring som vil være viktig i fremtiden? Fagskolen i Nord med studiested i Kirkenes tilbyr fagskoleutdanning i Bergverk og anlegg.

Utdanningen passer for deg som har fagbrev i fjell- og bergverksfaget, vei- og anleggsfaget, banemontørfaget, asfaltfaget, steinfaget eller som anleggsmaskinfører. Du har også mulighet til å søke på grunnlag av realkompetanse. 

Om utdanningen i Bergverk og anlegg

Studiet tas ved skolen i Kirkenes og er samlokalisert med Anleggsmaskinskolen. Utdanningen er et samlingsbasert nettstudium hvor det arrangeres 3 ukessamlinger per halvår. Alle studenter har lik undervisning de første to årene, mens det tredje året velger du forypning i Anlegg eller Bergverk. 

Jobbmuligheter

Ved endt utdanning kan du kalle deg Fagskoleingeniør eller Fagskolekandidat og få stillinger som leder eller mellomleder. Du har også mulighet til å få stillinger i teknisk etat i kommunen eller andre anleggs- og bergverksbedrifter. 

Vis alle utdanninger fra Fagskolen i Nord avd. Bergverk og anlegg

Kontaktinformasjon til Fagskolen i Nord avd. Bergverk og anlegg

Fagskolen i Nord avd. Bergverk og anlegg

Hessengveien 6
9912 Hesseng

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Anlegg og bergverk:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!