Vis studentum.no som: Mobil

Tannhelsesekretær

FagSenteret
Sammendrag
Yrkesrettede kurs og utdanninger
Nettstudier
1 år
Heltid/deltid
Delvis støttet av lånekassen
35 500 NOK
Fleksibel oppstart
Søknadsfrist: Løpende opptak
Nettstudier

Tannhelsesekretær

Utdann deg til tannhelsesekretær ved FagSenteret

Tannhelsesekretæren assisterer tannlegen i alle typer behandlinger, har ansvar for administrative oppgaver og bistår ved munn- og tannbehandlinger. Som tannhelsesekretær har du også hovedansvaret for smittevern og hygiene på tannklinikken.

Personlige egenskaper

Tannhelsesekretær må ha gode evner i både samarbeid og selvstendig arbeid. Du må like orden og jobbe effektivt, være god til yte kundeservice og ha gode kommunikasjonsevner. Mellommenneskelige egenskaper er svært viktig i møtet mellom kollegaer, pasienter og pårørende.

Organisering av studiet

Hele studiet vil bli organisert som nettundervisning med oppgaver til hver uke, inkludert veiledning. Vi har lagt opp en tidsramme du kan følge, eller som du kan tilpasse etter dine behov. Forelesningene og de tilhørende oppgavene forbereder deg til eksamen.

Samlinger

Utdanningen gjennomføres med en kombinasjon av 12 samlinger, webinarer og oppgaveinnleveringer. Du vil få tilbud om veiledning med studieansvarlig. Samlingene legges ut slik at du kan se de ettertid.

Fagfornyelse

Fagfornyelsen innebærer en omfattende endring av alle læreplaner i den videregående skolen. De fleste fagene er de samme, men innholdet blir nytt. 

Innføringen av de nye læreplanene (LK20) startet i 2020, og først ut var fagene på Vg1. Det er nå bare de nye læreplanene på Vg1 som gjelder, og man kan ikke lenger ta privatisteksamen etter gamle læreplaner (LK06). Vg1-fagene du tar hos oss er oppdatert etter den nye lærerplanen: 

Vg3-fag: Siste eksamensgjennomføring er høsten 2023. Du som student vil få tilbud om å flyttes over til det nye kurset (LK20) når dette er klart. Det anbefales derfor å planlegge hvilke kurs du ønsker å avlegge eksamen i først, våre studieveiledere hjelper deg gjerne med dette.

NB! Avlegger du dine eksamener semesteret før siste mulige semester for eksamensgjennomføring, har du en sikkerhetsmargin og mulighet for konteeksamen, dersom du skulle være uheldig å stryke til eksamen eller om noe annet skulle inntreffe. 

For kontakt eller mer informasjon om Tannhelsesekretær, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Tannhelsetjenesten krever fagbrev for at du skal bli ansatt som tannhelsesekretær, som det også er underskudd på. Med denne utdanningen kan du derfor bli svært ettertraktet i arbeidsmarkedet. Som tannhelsesekretær har du en komplementær rolle til tannlegen.

Typiske arbeidsoppgaver

 • Ta imot kunder og utøve god service til pasienter
 • Desinfisering, sterilisering og vedlikehold av instrumenter og utstyr
 • Håndtere tannbehandlingsmaterialer og de vanligste legemidlene
 • Bestille og oppbevare forbruksmaterialer
 • Ta røntgenbilder
 • Enklere laboratoriearbeid
 • Renhold og smittevern
 • Finne frem og gjøre klart utstyr og instrumenter til behandling
 • Administrativt arbeid
 • Tilrettelegge og utføre sykdomsforebyggende oppgaver
 • Sette lokalbedøvelse

Opptakskrav/Søknad

Du må oppfylle minst ett av de følgende kriteriene:

 • Generell studiekompetanse
 • Realkompetanse (5 år erfaring innen relevant yrke)
 • Fullført 2 år VGS helseservice og helse og omsorgsfag

Studiefakta, Tittel m.m

Yrkesfag på videregående nivå VG3- fagbrev.

Kostnader

Nedbetaling

Kostnaden for utdanningen kan deles over månedsavdrag. Man kan da velge rentefri ordning over 1 år eller søke lån med månedlige avdrag over 3 år. 

Lån- og støtteordninger

Hvordan du betaler for utdanningen er opp til deg. FagSenteret har en avtale med lånekassen dersom det er av interesse. Det er også mulig å søke om støtte fra LOs utdanningsfond.

Hvorfor velge FagSenteret?

Rullerende opptak

Støttet av lånekassen

Kombinere arbeid

med studier

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Tannhelsesekretær.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

FagSenteret

FagSenteret

Ønsker du å ta en yrkesrettet utdanning innen salg og service? Ved FagSenteret kan du utdanne deg til blant annet butikkleder og dyrlegesekretær. FagSenteret baserer sin undervisning på nettstudie, slik at du kan studere ved siden av jobb.

FagSenteret er et kursetablissement med hovedbase på Gran, ca 50 minutter fra Oslo og 40 minutter fra Hønefoss og Gardermoen.

Våre studier

For å sikre god oppfølging, kommunikasjon og undervisning, vil det være noen få samlinger på de ulike nettstudiene. Se nærmere beskrivelse av studiene her.

 
Utdanning tilpasset ditt behov

FagSenteret har godt kvalifiserte lærere tilknyttet de ulike kursene. Disse er lektorer, foredragsholdere fra næringslivet og/eller er valgt på grunn av deres egenskaper som foreleser. FagSenteret er opptatt av å tilpasse utdannelsen etter kundens behov, for eksempel for dyrlegesekretærer (veterinærassistent), butikkleder og salgsfaget. Skolen tilbyr kurs for både bedrifter og privatpersoner.

FagSenteret vil gi de beste forutsetninger for at kursdeltakerne skal ha en interessant og motiverende opplevelse. Nøkkelord for FagSenteret er inspirasjon, delaktighet, nytenkning og individuell tilpasning.

Nettstudie ved FagSenteret

Fjernundervisning og nettstudier krever ofte god motivasjon, spesielt om du gjør det ved siden av annet arbeid. FagSenteret har god erfaring med fjernundervisning og nettstudier – og vil gi deg den oppfølgingen du trenger!

Butikkleder-utdanningen ved FagSenteret passer fint for deg som for eksempel jobber i butikk og ønsker å stige i gradene eller trenger et fagbrev.

Jobber du i dag med dyr, og ønsker en høyere stilling hvor du fortsatt får jobbe med det du liker, kan du også ta sekretærutdanningen.

Vis alle utdanninger fra FagSenteret

Kontaktinformasjon til FagSenteret

FagSenteret

Ringdalslinna 79
2750 Gran


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Tannhelsesekretær:

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!