Vis studentum.no som: Mobil

Dyrlegesekretær

FagSenteret
Sammendrag
Deltid
2 semester
Yrkesrettede kurs og utdanninger
36 875 NOK
Delvis
August
Søknadsfrist: Fortløpende opptak på nettskole
Hadeland, Nettstudier

Dyrlegesekretær

Dyrlegesekretær - FagSenteret

Dyrlegesekretær (også kalt klinikkassistent, dyreklinikksekretær, sekretær etc.)

FagSenteret tilbyr dyrlegesekretær-utdanning. Som dyrlegesekretær skal du bistå med mottak, salgsoppgaver og resepsjonistoppgaver i en klinikk eller i andre bedrifter. Du vil jobbe tett med veterinærer, dyrepleiere eller tilsvarende.

Fundamentet  i studiet er fagbrev i salg, service og sikkerhet med en spesialiseringsdel innen klinikkfag for sekretær. Dyrelegesekretærer utdannes for å bli kvalifisert kontorpersonale. 

Utdanningsansvarlige er veterinær Astri Wolf og lektor Tine Resset.

Hvilken kompetanse gir studiet?

Utdanningen er todelt: En sekretærdel (salgsfag) og klinikkfag.
Spesialiseringen innen klinikkfag er tilpasset veterinærrelatert sekretærarbeid. Du vil kunne jobbe med alt fra mottak av kunder til kontorarbeid. Studiet retter seg mot deg som vil jobbe i veterinærklinikker, dyrehospital og dyreklinikker, men det er også mulig å bruke kunnskapene til andre roller innen relaterte yrker. Det finnes mange yrker hvor utdannede sekretærer er ettertraktede, blant annet salg- service- og økonomirelaterte yrker.

Ved Dyrlegesekretær-utdanningen er det også lagt til rette for at du skal kunne ta fagbrev i salgsfaget  (inkludert i prisen  verdi 16000kr). For å gjennomføre dette melder du deg opp til offentlig eksamen.

Jobb ved siden av studiene!

Det er ikke noe problem å jobbe samtidig som du studerer ved FagSenteret; tvert imot. FagSenteret har som mål at du skal kunne kombinere studiene med jobb. Du kan utdanne deg til dyrlegesekretær gjennom nettstudier dersom du ønsker dette. Dette vil gi ekstra veiledning over telefon og e-post (i stedet for at du er på forelesninger).

En yrkesrettet utdanning

Mange av elevene som utdanner seg ved FagSenteret har fått jobb eller praksisplass hvor de bruker utdanning aktivt. Elever uteksaminert fra FagSenteret tilfører ny kunnskap inn i klinikkene siden de har en komplimenterende retning hvor særlig forståelsen av salgsrollen, økonomikunnskap og forståelsen av koordineringen i klinikken er viktig.

Dyrlegesekretærens rolle skal utfylle rollen til veterinæren og dyrepleieren, slik at de skal kunne ha ulike oppgaver i et team. Behovet for mennesker med kjennskap til klinisk utstyr, bestillingsrutiner, lagerføring, kundemottak, service og enkle behandlingsrutiner er et ønske hos veterinærklinikker. Salgsfagbrevet gir også muligheter med tanke på andre relaterte jobber eller kontorarbeid. Man har også krav på lønn etter lønnstrinn med fagbrev, som er regulert etter statens satser.

Organiseringen av studiet

Det er innleveringsoppgaver og veiledning i den forbindelse flere ganger i løpet av året og antallet tilpasses elevenes nivå. Det vil si at vi gir ut flere oppgaver om elevens nivå viser seg å være for lavt til at vi ser det som sannsynlig at studenten vil bestå en eksamen. Vi veileder med gjennomgang av oppgaver. 

For kontakt eller mer informasjon om Dyrlegesekretær , vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

Hvordan kan jeg søke på dyrlegesekretær ved FagSenteret?

Du må oppfylle et av de følgende kriteriene:

  • Generell studiekompetanse
  • Realkompetanse (5 år erfaring innen relevant yrke)
  • Fullført 2 år VGS med fagbrev

Personlige egenskaper for dyrlegesekretær

Du bør ha interesse for medisinske spørsmål, og like å møte nye mennesker. Dyrlegesekretærer jobber i tett samarbeid med andre fagpersoner og bør derfor like å samarbeide med andre.

 Gå direkte til søknadsskjema 
 Kontakt FagSenteret for mer informasjon

Studiefakta, Tittel m.m

Kurs (gir mulighet for å gå opp til fagbrev i salgsfaget)

Kostnader

Nettstudiene koster 2 500,- pr mnd.

Du blir enig med FagSenteret om hele beløpet betales med en gang eller gjennom flere delbetalinger.

Hvordan du betaler for utdanningen er opp til deg. FagSenteret har en avtale med DNB Nor om en studielånsordning dersom det er av interesse. 

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Dyrlegesekretær .

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

FagSenteret

FagSenteret

FagSenteret

Ønsker du å ta en yrkesrettet utdanning innen salg og service? Ved FagSenteret kan du utdanne deg til blant annet butikkleder og dyrlegesekretær. FagSenteret tilbyr også fjernundervisning (med nettskole) slik at du kan studere ved siden av jobb.

FagSenteret er et kursetablissement med hovedbase på Augedalsbrua 7 (Brandbu), ca 50 minutter fra Oslo og 40 minutter fra Hønefoss og Gardermoen. Skolen disponerer lokaler både i Hønefoss, Oslo, Gjøvik og Gran, samt på Brandbu og Gardemoen. Utdanningsansvarlige er veterinær Astri Wolf og lektor Tine Resset.

Samlinger ved FagSenteret

For å sikre god oppfølging, kommunikasjon og undervisning, vil det være noen få samlinger på de ulike nettstudiene. Se nærmere beskrivelse av studiene her.

 Butikkleder
 Dyrlegesekretær
 Dyrlegeassistent

Utdanning tilpasset ditt behov

FagSenteret har godt kvalifiserte lærere tilknyttet de ulike kursene. Disse er lektorer, foredragsholdere fra næringslivet og/eller er valgt på grunn av deres egenskaper som foreleser. FagSenteret er opptatt av å tilpasse utdannelsen etter kundens behov, for eksempel for dyrlegesekretærer (veterinærassistent), butikkleder og salgsfaget. Skolen tilbyr kurs for både bedrifter og privatpersoner.

FagSenteret vil gi de beste forutsetninger for at kursdeltakerne skal ha en interessant og motiverende opplevelse. Nøkkelord for FagSenteret er inspirasjon, delaktighet, nytenkning og individuell tilpasning.

FagSenteret

Fjernundervisning ved FagSenteret for deg som er i jobb

Butikkleder-utdanningen ved FagSenteret passer fint for deg som for eksempel jobber i butikk per i dag, og ønsker å stige i gradene eller trenger et fagbrev på din kompetanse.

Jobber du i dag med dyr, og ønsker en høyere stilling hvor du fortsatt får jobbe med det du liker, kan du også ta sekretærutdanningen ved siden av jobb eller andre ting som tar din tid på dagtid.

Fjernundervisning og nettstudier krever ofte god motivasjon, spesielt om du gjør det ved siden av annet arbeid. FagSenteret har god erfaring med fjernundervisning og nettstudier – og vil gi deg den oppfølgingen du trenger!

Vis alle utdanninger fra FagSenteret

Kontaktinformasjon til FagSenteret

FagSenteret

Gjærvika 4
2760 Brandbu

Studentene setter karakterer

Gjennomsnittsrangering: 4,7

Basert på 9 omtaler

Marlene
(5)
Dette året har jeg fullført dyrlegesekretær og fått fagbrev salgsfag. Jeg gikk opp nesten 10 kr i timen og bare det vil forsvare investeringen i løpet av et år. Fikk god kontakt med de andre elevene på studiet og vi fikk en hyggelig tone slik at dette blir et nettverk jeg tar med meg videre. Lærerne er imøtekommende og villig til å hjelpe. Veldi...
Vis hele omtalen
Mari
(5)
Gikk dette studiet i fjord og har fått drømmejobben. Ikke bare har jeg fått en utdannelse som dyrlegesekretær, men jeg har i tillegg fagbrev i salgsfag som jeg kan bruke videre til andre jobber også (pluss rettigheter for lønn).
Nina
(5)
Utrolig fornøyd med dette studiet. Gir gode jobb muligheter og erfaring. Er allerede i jobb og trives veldig godt
Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Dyrlegesekretær :

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER
Vurdering
(4,7)
Basert på 9 omtaler