Vis studentum.no som: Mobil

Dyrlegeassistent

FagSenteret
Sammendrag
Heltid
Yrkesrettede kurs og utdanninger
15. august
Søknadsfrist: 30. juni
Hadeland, Nettstudier

Dyrlegeassistent

utdanning dyrlegeassistent - fagsenteret

Utdann deg til dyrlegeassistent ved FagSenteret

En dyrlegeassistent skal være med å assistere veterinæren og ha mer kunnskap om det som skjer på undersøkelsesrommene, håndtere dyrene, finne utstyr, anatomi forståelse, forstå blodprøvetaking ol. 

Sentrale arbeidsoppgaver

  • Finne frem utstyr og rydde/vaske utstyr og rom
  • Veterinærassistenten må ha kunnskap om anatomi, vaksiner, renhold, kunne bistå under f.eks  tannpleie, anestesi, overvåkning, blodprøvetakning osv. Dermed må du være selvstendig og ha blikk for forefallent arbeide.
  • Medhjelper ved laboratoriearbeidet som krever punktlighet
    og forståelse
  • God på kundeservice
  • Ha oversikt over utstyr
  • Kunne tilrettelegge og hjelpe veterinær/ansatte 
  • Samarbeidsvillig og utadvendt
  • Være nøye med hygiene og renhold

Studiestart

Studiestart er 15. august. Søknadsfrist til studiet er satt til 30 juni. Opptaket skjer fortløpende inntil studieplassene er besatt. Plassene bruker å være besatt ved denne tiden, men det kan være noen muligheter ved avmelding eller liknende. Elever som søker tidligere og får tildelt studieplass kan starte på nettskolen nå. 

Du kan ta studiet kun som et nettstudie om du ønsker dette, men da vil vi gi ekstra veiledning over telefon og mail i steden for at du er på forelesninger. 

Målgruppe for studiet

Personlige egenskaper: Du bør ha interesse for medisinske spørsmål, og like å møte nye mennesker. Dyrlegesekretærer jobber i tett samarbeid med andre fagpersoner og bør derfor like å samarbeide med andre.

Erfaringer knyttet til dyrlegeassistentutdanningen

Mange av elevene som utdanner seg hos oss har fått seg jobb som dyrlegesekretær. Vi har utdannet dyrlegesekretærer i 12 år og har i de senere årene fått forespørsler om dyrlegeassistentutdanning. Vi ser behovet for å spesialisere i større grad. Assistentene vil antagelig være ettertraktet da det er mangel på dyrepleiere mange steder slik at man vil fylle behovet med assistenter.   

Denne rollen skal utfylle rollen til veterinæren og dyrepleieren, slik at de skal kunne ha ulike oppgaver i et team. Behovet for mennesker med kjennskap til klinisk utstyr, tilrettelegging og bistand av veterinær før og etter behandling vil være assistenten sin oppgave.

Salgsfagbrevet gir også muligheter med tanke på andre relaterte jobber eller kontorarbeid. Man har også krav på lønn etter lønnstrinn med fagbrev, som er regulert etter statens satser. 

Man kan eventuelt bygge på med dyrlegesekretærutdannelsen om man ønsker dette. 

Kostnader

29.500,- for alt. Det vil si undervisning, veiledning, eksamensavgift hos FS og fagstoff (nettbasert). Dette kan deles over månedsavdrag. Man kan da velge rentefri ordning over 1 år på kr 2500 eller søke lån hvor det utgjør 1000 kr per mnd over 3 år. 

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Dyrlegeassistent.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

FagSenteret

FagSenteret

FagSenteret

Ønsker du å ta en yrkesrettet utdanning innen salg og service? Ved FagSenteret kan du utdanne deg til blant annet butikkleder og dyrlegesekretær. FagSenteret tilbyr også fjernundervisning (med nettskole) slik at du kan studere ved siden av jobb.

FagSenteret er et kursetablissement med hovedbase på Augedalsbrua 7 (Brandbu), ca 50 minutter fra Oslo og 40 minutter fra Hønefoss og Gardermoen. Skolen disponerer lokaler både i Hønefoss, Oslo, Gjøvik og Gran, samt på Brandbu og Gardemoen. Utdanningsansvarlige er veterinær Astri Wolf og lektor Tine Resset.

Samlinger ved FagSenteret

For å sikre god oppfølging, kommunikasjon og undervisning, vil det være noen få samlinger på de ulike nettstudiene. Se nærmere beskrivelse av studiene her.

 Butikkleder
 Dyrlegesekretær
 Dyrlegeassistent

Utdanning tilpasset ditt behov

FagSenteret har godt kvalifiserte lærere tilknyttet de ulike kursene. Disse er lektorer, foredragsholdere fra næringslivet og/eller er valgt på grunn av deres egenskaper som foreleser. FagSenteret er opptatt av å tilpasse utdannelsen etter kundens behov, for eksempel for dyrlegesekretærer (veterinærassistent), butikkleder og salgsfaget. Skolen tilbyr kurs for både bedrifter og privatpersoner.

FagSenteret vil gi de beste forutsetninger for at kursdeltakerne skal ha en interessant og motiverende opplevelse. Nøkkelord for FagSenteret er inspirasjon, delaktighet, nytenkning og individuell tilpasning.

FagSenteret

Fjernundervisning ved FagSenteret for deg som er i jobb

Butikkleder-utdanningen ved FagSenteret passer fint for deg som for eksempel jobber i butikk per i dag, og ønsker å stige i gradene eller trenger et fagbrev på din kompetanse.

Jobber du i dag med dyr, og ønsker en høyere stilling hvor du fortsatt får jobbe med det du liker, kan du også ta sekretærutdanningen ved siden av jobb eller andre ting som tar din tid på dagtid.

Fjernundervisning og nettstudier krever ofte god motivasjon, spesielt om du gjør det ved siden av annet arbeid. FagSenteret har god erfaring med fjernundervisning og nettstudier – og vil gi deg den oppfølgingen du trenger!

Vis alle utdanninger fra FagSenteret

Kontaktinformasjon til FagSenteret

FagSenteret

Gjærvika 4
2760 Brandbu

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Dyrlegeassistent:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!