Vis studentum.no som: Mobil

Butikkleder

FagSenteret
Sammendrag
Yrkesrettede kurs og utdanninger
Nettstudier
2 semester
Heltid/deltid
Delbetalinger
33 500 NOK
Løpende opptak
Nettstudier

Butikkleder

Utdann deg til butikkleder ved FagSenteret

Ønsker du å søke på lederstillinger innenfor butikkyrket? Da kan Butikkleder-utdanningen ved FagSenteret være riktig valg for deg! Utdanningen i butikkledelse er tilpasset deg som ønsker en karriere innen varehandel.

Hvorfor studere butikkledelse?

Dagens utvikling stiller stadig sterkere krav til kunnskap. Ved å studere butikkledelse ved FagSenteret vil du få den nødvendige kunnskapen du trenger for å utvikle deg til å bli en bedre leder. Gjennom butikkleder-studiet vil du tilegne deg kunnskap til å jobbe som leder og å drive bedrift.

Hva lærer jeg?

Faglig innhold i studiet: 

 • Personalledelse
 • Bransjekunnskap i detaljhandelen
 • Markedsføring og kundebehandling
 • Markedsføring og lovverk
 • Økonomi

 
Organisering av studiet

Nettstudiet består av fagstoff på en læreplattform. Alt av oppgaver, informasjon, lydklipp og faglitteratur vil ligge på læringsplattformen. Det vil også være mulighet for å sende e-post og legge inn beskjeder på plattformen. Elever ved FagSenteret kan bruke plattformen til å utveksle erfaring med andre elever, samt til å støtte hverandre gjennom studiet. Veiledning vil kunne foregå på plattformen, men også over mail eller telefon.

Å arbeide som butikksjef

I arbeidet som butikksjef/butikkleder bør du ha interesse for arbeid i varehandelen, samt like å møte mennesker i kjøp- og salgssituasjoner. Som butikksjef arbeider du tett på dine medarbeidere og leverandører, og du bør derfor like å samarbeide med andre.

For kontakt eller mer informasjon om Butikkleder, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Utdanningen gjør deg kvalifisert til å søke på lederstillinger innenfor butikkyrket eller tilsvarende. Utdanningen skal gi deg solide og grunnleggende kunnskaper i Butikklederfaget, samt en teoretisk og faglig god bakgrunn som vil være til nytte innenfor arbeid i butikk. Behovet for ledere med faglig bakgrunn er sterkt ønsket innen varehandelen.

Opptakskrav/Søknad

For å søke opptak til studiet må du ha generell studiekompetanse eller realkompetanse og/eller 5 års erfaring innen relaterte yrker og/eller fullført 2 årig videregående og fagbrev. Erfaring fra varehandel er fordel.

SENTRALE ARBEIDSOPPGAVER (ERFARING):

 • Kundebehandling
 • Leverandørkontakt
 • Arbeidsrutiner og HMS i butikk
 • Rydding og renhold
 • Opplæring av medarbeidere
 • Regnskapsrutiner
 • Økonomisk oversikt og bestille/fakturere varer
 • Vareplassering
 • Salg, mersalg og markedsføring
 • Reklamasjonsbehandling

Studiefakta, Tittel m.m

Diplom og salgfagsbrev

Fagstoffet deles inn i to moduler med en avsluttende eksamen til hver modul. Det deles ut avsluttende diplom med karakter og sammendrag av gjennomgått pensum. Gjennomføringen av salgsfagbrevsprøven utføres i bedrift og gir et offentlig godkjent salgsfagbrev for elever med godkjent praksis.

Kostnader

Nedbetaling

Kostnaden for utdanningen kan deles over månedsavdrag. Man kan da velge rentefri ordning over 1 år eller søke lån med månedlige avdrag over 3 år. 

Lån- og støtteordninger

Hvordan du betaler for utdanningen er opp til deg. FagSenteret har en avtale med lånekassen dersom det er av interesse. Det er også mulig å søke om støtte fra LOs utdanningsfond.

Hvorfor velge FagSenteret?

Rullerende opptak

Støttet av lånekassen

Kombinere arbeid

med studier

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Butikkleder.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

FagSenteret

FagSenteret

Ønsker du å ta en yrkesrettet utdanning innen salg og service? Ved FagSenteret kan du utdanne deg til blant annet butikkleder og dyrlegesekretær. FagSenteret baserer sin undervisning på nettstudie, slik at du kan studere ved siden av jobb.

FagSenteret er et kursetablissement med hovedbase på Gran, ca 50 minutter fra Oslo og 40 minutter fra Hønefoss og Gardermoen.

Våre studier

For å sikre god oppfølging, kommunikasjon og undervisning, vil det være noen få samlinger på de ulike nettstudiene. Se nærmere beskrivelse av studiene her.

 
Utdanning tilpasset ditt behov

FagSenteret har godt kvalifiserte lærere tilknyttet de ulike kursene. Disse er lektorer, foredragsholdere fra næringslivet og/eller er valgt på grunn av deres egenskaper som foreleser. FagSenteret er opptatt av å tilpasse utdannelsen etter kundens behov, for eksempel for dyrlegesekretærer (veterinærassistent), butikkleder og salgsfaget. Skolen tilbyr kurs for både bedrifter og privatpersoner.

FagSenteret vil gi de beste forutsetninger for at kursdeltakerne skal ha en interessant og motiverende opplevelse. Nøkkelord for FagSenteret er inspirasjon, delaktighet, nytenkning og individuell tilpasning.

Nettstudie ved FagSenteret

Fjernundervisning og nettstudier krever ofte god motivasjon, spesielt om du gjør det ved siden av annet arbeid. FagSenteret har god erfaring med fjernundervisning og nettstudier – og vil gi deg den oppfølgingen du trenger!

Butikkleder-utdanningen ved FagSenteret passer fint for deg som for eksempel jobber i butikk og ønsker å stige i gradene eller trenger et fagbrev.

Jobber du i dag med dyr, og ønsker en høyere stilling hvor du fortsatt får jobbe med det du liker, kan du også ta sekretærutdanningen.

Vis alle utdanninger fra FagSenteret

Kontaktinformasjon til FagSenteret

FagSenteret

Ringdalslinna 79
2750 Gran


Studentene setter karakterer

Gjennomsnittsrangering: 5

Basert på 8 omtaler

Maren
To i en utdanning synes jeg er kjekt. Fikk tatt fagbrev i salgsfag og butikkleder fordypning samtidig. Dermed er jeg kvalifisert til å jobbe som butikkleder og jeg føler jeg har et godt grunnlag faglig. Gikk opp i lønn med en gang. 😉
Lisa
I løpet av et år lærte jeg om personalledelse, hms, markedsføring, sikkerhet, bedriftsøkonomi osv. I tillegg tok jeg fagbrevet i salg som gav meg enda flere jobb muligheter. Kan virkelig anbefales.
Ann
Synes det var veldig interessant og nyttig å studere ved Fagsenteret. De tilrettela for meg og veiledet meg på en utrolig god måte. Det har jeg brukt til å få verdens morsomste jobb.
Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Butikkleder:

OMTALER
Vurdering
(5,0)
Basert på 8 omtaler