Vis studentum.no som: Mobil

Veterinær - Ungarn, University of Veterinary Medicine Budapest, Eduplanet

EduPlanet Medisin & PreMed
Sammendrag
Heltid
5 ½ år
Profesjonsstudium
Oppstart: Høstsemester - Budapest
Delvis

Veterinær - Ungarn, University of Veterinary Medicine Budapest, Eduplanet

veterinærstudier i budapest - eduplanet

Ta veterinærutdanning i Budapest

EduPlanet presenterer stolt sitt seneste tilskudd blant sine nøye utvalgte medisinuniversiteter! Denne gangen er det University of Veterinary Medicine Budapest (UVMB).

University of Veterinary Medicine i Budapest er et av de eldste veterinæruniversitetene i verden. Det ble grunnlagt i år 1787, og er fremdeles den eneste veterinærskolen i Ungarn. Universitetet har ca 28 års erfaring med å utdanne internasjonale studenter. I år 2013 mottok UVMB Forsknings Fakultetenes tittel for sine enestående vitenskapelige prestasjoner.

I 2006 ble det åpnet en ny smådyrsklinikk, for å forsyne studentene, lærerne og kundene med en moderne fasilitet for diagnostisering og behandling av dyr. Den store dyreklinikken ble åpnet allerede sommeren 2001. Denne klinikken brukes også for praktisk trening.

Etter fullført utdanning finnes det flere ulike karrieremuligheter, blant annet på smådyrsklinikker, større veterinærklinikker, i dyrehager, innen forskning eller i arbeid med eksotiske dyr.

Veterinærlisens innen EU

När du har fullført utdanningen ved UVMB får du tittelen "Doctor of Veterinary Medicine" (MVDr) i Tsjekkia. Kontakt EduPlanet for informasjon om hva du trenger for å kunne arbeide i Norge. 

Bosted og fritid

Budapest

Budapest er Ungarns hovedstad og har ca to millioner innbyggere. Budapest er en av Europeas best bevarte byer etter 2. verdenskrig. Her finnes mange gamle severdigheter, i tillegg til nye shoppingsentre, gater og hoteller.

Som student i Budapest er det ikke vanskelig å finne noe å fylle fritiden med. Her finnes en rekke kafeer, restauranter og uteserveringer. I tillegg finnes det svært gode shoppingmuligheter, både i form av tradisjonelle markeder og store shoppingsentre. Den vakre gågaten Vaci ùtca er omringet av små og unike butikker. Du kan også besøke severdigheter som Fiskebastiljonen, vakre kirker, parker eller de kjente terminalbadene som ligger i gamle bygninger som er en severdighet i seg selv.

Fritid

University of Veterinary Medicine tilbyr et livlig studentliv med mye kultur og mange internasjonale studenter. Hele 65% av studentene kommer fra ulike land verden over. Universitetet består av gamle bygninger, samt en stor grønn park som får studentene til å føle seg hjemme. Campusen er liten, noe som gir et godt samhold mellom studentene og lærerne. Campusen ligger også sentralt til, og er enkel å ta seg frem til med kollektivtransport.

Opptakskrav/Søknad

Ønsker du en ordentlig gjennomgang av din søknad til University of Veterinary Medicine Budapest, er du velkommen til å melde deg på EduPlanets medisin-webinar. Disse foregår som oftest på torsdager mellom kl 17.00-18.00. Her går de gjennom søknadsprosessen, opptakskrav og allmenn informasjon om samtlige av medisinskolene de samarbeider med, og det åpnes for spørsmål fra deltakerne.

Opptaksprøve

Som søker får du velge mellom å utføre en skriftlig test med flervalgsspørsmål eller en muntlig tentamen. Begge testene inkluderer et intervju. Opptaksprøven vil teste ferdighetene dine i engelsk, biologi og kjemi. I den skriftlige prøven er det 20 spørsmål innenfor emnet biologi, 20 spørsmål i kjemi, 40 spørsmål i engelsk og 20 spørsmål i medisinsk engelsk. Den muntlige prøven består av et intervju på 15-20 minutter.

Søknadsprosess

 • Fyll ut EduPlanets søknadsskjema
 • Send inn søknadsskjema og kvittering på betalt søknadsavgift (200 EUR)
 • Kopi av vitnemål
 • CV på engelsk
 • Legeattest på at du er psykisk og fysisk i stand til å studere på universitetsnivå
 • Tre passfotografier, vennligst skriv navnet ditt på baksiden av disse
 • Kopi av passet ditt
 • Anbefalingsbrev. Brev på engelsk fra rektor på videregående skole eller læreren din i naturvitenskapelige emner. Anbefalingsbrev fra personer som har studert ved University of Veterinary Medicine Budapest er meritterende

EduPlanet hjelper deg hvert steg fra start til slutt. For søknadsskjema eller mer informasjon, kan du sende en e-post til medicin@eduplanet.se eller ringe 018 - 55 10 20.

For å starte søknadsprosessen fyller du først ut EduPlanets søknadsskjema og sender dette inn. Innen kort tid vil du få en bekreftelse på at du er registrert som søker, og du vil få detaljerte instruksjoner om hva du skal gjøre videre. Du får også en personlig kontakt hos EduPlanet, som du kan henvende deg til for spørsmål.

Tips for å klare opptaksprøven – EduPlanet PreMed!
For å bestå opptaksprøven må du forberede deg. EduPlanet tilbyr et helt unikt forberedende kurs, såkalt Pre Medical Course, i løpet av våren og høsten hvert år. Kurset holdes på engelsk Online og Live i sanntid, med oppkoblede lærere og studenter i Virtual Classroom. Du kan altså koble deg på fra hvor du vil. Dessuten gjøres det opptak av samtlige leksjoner, slik at du kan bruke disse til repetisjon. Mer informasjon om kurset EduPlanet PreMed finner du også under utdanninger her på Studentum. Kontakt oss også gjerne.

Program

Veterinærprogrammet

5 1/2 år / 330 ECTS

I løpet av de to første (teoretiske) årene, studerer du anatomi, histologi, embryologi, biologi, kjemi, fysikk, zoologi, fysiologi, biokjemi, etologi, agronomi, botanikk, biomatematikk og dataprogrammer. Engelsk, latinsk og ungarsk språk kan tas som valgfrie emner. 

De neste tre (mer praktiske) årene inkluderer læreplanen Animal VtBreeding, Patologi, Farmakologi, Toksikologi, Mikrobiologi, Patofysiologi, Parasitologi, Animal Nutrition, Veterinærmedisin, Kirurgi, Obstetrikk, Næringsmiddelhygiene, Rettsmedisinsk veterinærmedisin, Dyrehygiene, Epizoologi og statens veterinærmedisin.

Det ellevte (praktiske) semesteret omfatter praktisk arbeid ved fakultetsklinikker og fakultetsrelaterte institusjoner. Praktisk arbeid på skolens feltstasjoner og statlige gårder inngår også i læreplanen.

Før utdanningen avsluttes skal studenten innlevere en avhandling og gjennomføre en statlig prøve. Etter avsluttet eksamen gis studentene doktoreksamen i veterinærmedisin.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Veterinær - Ungarn, University of Veterinary Medicine Budapest, Eduplanet.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

EduPlanet Medisin & PreMed

EduPlanet Premed kurs og Medisinstudier utenlands

EduPlanet PreMed-kurs & Medisinstudier utenlands

Gi deg selv en bedre sjanse for studieopptak! Om drømmen din er å bli lege, tannlege eller veterinær, men du har vanskeligheter med å komme inn på studiet, er dette sjansen din. EduPlanets PreMed-kurs gjør deg rustet til å kunne bestå de opptaksprøvene som kreves ved mange utenlandske universiteter. Med hjelp av EduPlanet kan drømmen din om å studere ved et medisinuniversitet bli til virkelighet!

EduPlanet er et av Skandinavias største og mest erfarne utdanningsforetak for Medisinstudier utenlands og forkurs til medisinutdanninger (PreMed). Siden oppstarten i 1982 har de hjulpet tusenvis av studenter med å bli tatt opp til medisinutdanninger utenlands. Selskapet er svenskt og norskt, men har studenter fra mange andre land. Kontoret ligger i Oslo (Ski) og de har kontor i Uppsala (Sverige) og Stockholm. EduPlanet har en internasjonal PreMed-skole med et unikt og effektivt PreMed-kurs, online i sanntid med klasse tilkoblet, som forbereder deg til å bestå medisinutdanningenes tøffe opptaksprøver. De er også norsk representant for mange av de beste medisinuniversitetene i Europa.

Veiledning, opptaksforberedelser og søknad

Hos EduPlanet får du hjelp med å finne riktig medisinuniversitet, klare opptaksprøven, samt med å skrive søknad til universitetet. Lengre nede på siden finner du lenker til deres PreMed-kurs og medisinuniversiteter.

Du har gode sjanser til å komme inn – to opptaksmetoder

Du er ikke nødt til å ha toppkarakterer eller være ekstremt begavet for å ha sjanse til å komme inn på medisin-, tannlege- eller veterinærstudier i utlandet. Opptak til utenlandske medisinuniversiteter skjer enten:

 1. gjennom karakterene dine eller
 2. gjennom de medisinuniversitetene som har opptaksprøve.

EduPlanet hjelper sine studenter med begge måtene å søke opptak på. De har en internasjonal PreMedical-skole med et forberedende kurs til nettopp medisinuniversitetenes opptaksprøver. De som tar PreMed-kurs her, og fullfører dette, vil før eller senere komme inn på de medisinuniversitetene som har opptaksprøver. 100% av de som har fullført EduPlanets PreMed-kurs har hittil kommet inn på universitet – det vil si alle!

premedkurs og medisin på eduplanet

PreMed-kurs – Live leksjoner i Virtual Classroom

Dette er et forberedende kurs for medisinuniversitetenes opptaksprøver. EduPlanets PreMed-kurs går over 14 uker, og inneholder alle viktige deler som trengs for å bestå opptaksprøver i blant annet kjemi, biologi, anatomi, fysikk og matematikk. Kursene undervises på engelsk over nett, "live" i et såkalt Virtual Classroom, der læreren, du og dine medstudenter er tilkoblet samtidig via datamaskiner. Du kan altså delta aktivt, tilkoblet fra et valgfritt sted, uansett hvor du bor. Gjennom leksjonene får du også kontinuerlig aktiv hjelp, oppfølging og støtte fra læreren via telefon, e-post og Facebook. I tillegg lages det opptak av alle leksjonene, slik at du får tilgang til disse på nett døgnet rundt i en periode på 6 måneder.

EduPlanet har også en ferdiginnspilt "budsjettvariant" av dette kurset, Recorded Online, der den aktive leksjonsdelen som går "live" ikke er inkludert. Les mer om kursene via lenkene nedenfor.

Lærerne på PreMed-kursene

EduPlanets sertifiserte lærere har lang erfaring fra forskning og undervisning innen emnene kursene tar opp: kjemi, biologi, anatomi, fysikk og matematikk. Minst like viktig som det er å kunne emnene, er det å også kunne undervise disse på en pedagogisk og inspirerende måte, samt å kunne støtte deltagerne utifra deres individuelle nivå. EduPlanets lærere er kjente for dette, samt for sitt store og vennlige engasjement. Undervisningen gis på engelsk, men lærerne snakker også svensk.

Medisinuniversiteter med opptaksprøver

Mot slutten av kursene legger du, sammen med EduPlanet, en plan for opptaksprøvene for noen av universitetene som har dette. Dette gjør du i forbindelse med kursets avslutning, slik at du har alle kunnskapene ferskt i minnet ved prøven. Følgende universiteter (du kan også lese mer om disse via lenkene nedenfor) har opptaksprøver, og er de som det anbefales å søke på i første omgang (PreMed-kursene er imidlertid tilpasset alle medisinuniversiteter med opptaksprøver):

 • UPJS i Kosice (Slovakia); lege/tannlege
 • LSMU i Kaunas (Litauen); lege/tannlege/veterinær 
 • Charles University i Praha (Tsjekkia); lege
 • Debrecen i Debrecen (Ungarn); lege
 • Masaryk University i Brno (Tsjekkia); lege/tannlege
 • VFU i Brno (Tsjekkia); veterinær
 • Medical University of Silesia (Polen); lege/tannlege
 • UVM i Budapest (Ungarn); veterinær 

Stort engasjement og omfattende hjelp

eduplanetEduPlanet er kjent for sitt store engasjement for studentene. De hjelper deg med valg av universitet, karaktergjennomgang, vurdering av søknad, informasjon om Lånekassen, budsjett for studiene og, ikke minst, med å lykkes med studiene. Som student blir du invitert til deres Facebook-grupper og deres "webinars" om medisinstudier, slik at du får samhandle med andre studenter.

Et økonomisk valg og en effektiv undervisning

EduPlanets PreMed-kurs koster betydelig mindre enn andre lignende PreMed/Premedical-kurs. Det finnes andre PreMed-kurs på nett som tilbyr studiemateriale og diagnostiske tester, men disse er rene innspilte kursvarianter, uten interaktiv og direktesendt undervisning med deg som student, og de mangler en aktivt deltagende klasse. Denne forskjellen er ofte avgjørende for at man som deltager skal lykkes på opptaksprøven.

Opptak til medisinuniversiteter gjennom karakterer

EduPlanet er representant for mange av de beste medisinuniversitetene i Europa, hvilket innebærer at de kan hjelpe deg med å søke på universiteter og veilede deg til vellykkede studier. De har et erfarent team som helt kostnadsfritt hjelper deg med å velge de medisinuniversitetene som best passer for deg, samt med å søke opptak til disse. Nederst på denne siden, under utdanninger, kan du lese mer om de ulike medisinuniversitetene som har karakteropptak og som EduPlanet anbefaler:

 • RSU i Riga (Latvia); lege/tannlege
 • Pomoranian i Szczecin (Polen); lege/tannlege
 • Univ. of Nicosia (Kypros); lege

Kontakt EduPlanet dersom du vil vite mer om disse universitetene.

Bare hos EduPlanet

forberedende medisinkurs - eduplanetAlt dette får du bare hos EduPlanet som medisinstudent:

 • Karaktergjennomgang
 • Opptaksvurdering
 • Personlig studierådgivning
 • Gratis søknadshjelp
 • Invitasjon til medisin-webinars
 • Medlemskap i Facebook-grupper og medisingrupper
 • Direkte kontakt med medisinstudenter
 • Budsjettgjennomgang og informasjon om Lånekassen
 • Mulighet til hjelp med finansiering
 • Booking av "Åpen dag"-besøk til medisinuniversitetene 
 • Informasjon på norsk, engelsk eller svensk

EduPlanet hilser deg velkommen, og gir deg ærlige svar på hvordan akkurat du skal lykkes! 

Vis alle utdanninger fra EduPlanet Medisin & PreMed

Kontaktinformasjon til EduPlanet Medisin & PreMed

EduPlanet Medisin & PreMed

Sysslomansgatan 35 A
752 23 Uppsala


Studiested

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Veterinær - Ungarn, University of Veterinary Medicine Budapest, Eduplanet:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!